رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: گسترش سطح روابط میان پارلمان های دو کشور می تواند سطح مناسبات را ارتقاء بخشد ولی باید موضوعات مورد نظر برای همکاری ها از قبل مشخص شود.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که نیاز به همکاری گسترده تر میان کشورهای مستقل وجود دارد مسأله مبارزه با تروریسم است که متاسفانه به خاطر حمایت های برخی از کشورها این معضل هنوز خاتمه نیافته است.
لاریجانی در ادامه تصریح کرد: ایران و ترکیه نشان دادند که در مبارزه با تروریسم ثابت قدم بوده و کشورهای دیگری هم هستند که خواهان همکاری های مستمر و گسترده ای در این خصوص هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع دیگر مسأله سطح روابط اقتصادی است که باتوجه به تصویب برنامه ششم، زمینه های همکاری و سرمایه گذاری در ایران برای ترک ها مهیا بوده و باعث نزدیکی بیشتر دو کشور خواهد شد.
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس ترکیه: باید به حفظ تمامیت ارضی و حاکمیت ملی کشورها احترام گذاشت
ولکان بوزکر رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس ترکیه همچنین در این دیدار گفت: ملت ترکیه علاقه بسیاری زیادی به ملت ایران دارند و این دو کشور با سابقه تاریخی کهن روابط بسیار نزدیکی با یکدیگر دارند.
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس ترکیه در ادامه اظهار داشت: ما به عنوان دو کشور بزرگ در منطقه ای زندگی می کنیم که مسائل و درگیری های زیادی دارد و از نظر امنیتی با خطرات جدی مواجه است.
وی تاکید کرد: همه آرزوی ما این است که کشورهای همسایه با حفظ حاکمیت ملی و تمامیت ارضی در امنیت و آرامش زندگی کنند و در سایه این آرامش، ترکیه هم کشوری امن و آرام باشد.
بوزکر در ادامه عنوان کرد: توافقی که در سوچی و آستانه به آن دست یافتیم نه تنها دنیا را متعجب ساخت بلکه برای ما نیز واقعه بسیار مهم و باارزشی بود.
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس ترکیه تصریح کرد: میان ایران، ترکیه و روسیه همکاری های خوبی جهت حل مسائل منطقه ای صورت گرفت و دستاوردهای خوبی هم به دنبال داشت.
وی با اشاره به نشست هفته گذشته میان ترکیه، آذربایجان و گرجستان، اظهار داشت: دراین جلسه ضمن بررسی مسائل منطقه ای همه بر لزوم حضور ایران در این نشست ها تاکید داشتند و امیدواریم که این اتفاق هر چه زودتر به انجام برسد.
ولکان بوزکر ضمن تاکید بر لزوم گسترش همکاری های پارلمانی، خاطرنشان کرد: گسترش همکاری مجالس دو کشور در سطح کمیسیون ها می تواند به نزدیکتر شدن روابط دو کشور کمک کند و تصمیمات در حوزه اقتصادی و سیاسی می تواند زیر پوشش پارلمان دو کشور به نتایج مثبتی برسد و در همین زمینه لازم است همکاری های اقتصادی و فرهنگی میان دو کشور افزایش یابد.
وی در ادامه درخصوص حضور نیروهای ترکیه درعفرین گفت: ترکیه به خاک هیچ یک از همسایگانش چشمداشتی ندارد و امیدوار است که سوریه هم مانند عراق هر چه زودتر به صلح و آرامش برسد.
رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس ترکیه در پایان خاطرنشان کرد: سوریه تجزیه شده هیچ یک از همسایگان و دوستان این کشور نیست و این اتفاق فقط کشورهای زیاده خواه را خشنود خواهد ساخت.
احسان اوغلو نماینده فعلی مجلس ترکیه و دبیرکل سابق سازمان همکاری های اسلامی نیز دراین دیدار اظهار داشت: برخی از کشورها خواهان این هستند که حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشورها را به خطر بیاندازند و ما با همکاری و همفکری یکدیگر باید جلوی این دست توطئه ها را بگیریم.
انتهای پیام/
اردوغان دیکتاتور و قاتل کودک کش