هاشمی گفت: البته بازرسی نباید دنبال مچگیری باشد. بازرسی باید با تخلف برخورد کند اما نباید به گونهای اقدام کرد که کارمندان از بازرسی نگران باشند. هنر بازرسی این است که از وقوع تخلف پیشگری کند تا قانون درست اجرا شود. نظارت باید به گونهای باشد که کسی اجازه تخلف به خود ندهد. بازرسی در ارزیابی، نظارت و رسیدگی به شکایات باید قاطع باشد اما نباید مچگیری کند. بازرسی علاوه بر پیشگیری و پیشبینی باید اعتماد هم داشته باشد. بازرسی اگر به گونهای اقدام کند که افرادی که خوب کار می کنند، احساس کنند به آنها توجه شده است، رقابت کاری سالم ایجاد میشود.
قائم مقام وزیر کشور با اشاره به اینکه کسانی که به کار بازرسی گمارده میشوند هم باید تخصص کافی داشته باشند و هم علاقه بیان کرد: بازرس باید نسبت به حوزه کاری خود اشراف داشته باشد تا بتواند ارزیابی منصفانه، دقیق و درستی داشته باشد. البته باید دورههای آموزشی کیفی هم برای ارتقای عملکرد بازرسها برگزار شود.
هاشمی تاکید کرد: وظایف وزارت کشور متفاوت از وظایف سایر وزارتخانههاست و وظایف چند وجهی دارد و در همه امور کشور درگیر است بنابراین دقت و جامعیت در ارزیابیها هم نیاز است. در این شرایط اگر ما نگاه یک وجهی داشته باشیم، گرفتار میشویم.
وی همچنین با اشاره به اینکه وزارت کشور با برگزاری انتخابات 94 و 96 توانمندی خود را نشان داد تصریح کرد: شما بازرسان نقش کلیدی در این انتخابات داشتید. اگر بازرسی در روند برگزاری انتخابات کمی بیدقتی می کرد، مسایل پیچیده میشد. وقتی گزارش دقیق و جامعی تهیه شود، وزیر کشور، استانداران و فرمانداران می توانند تصمیم درستی بگیرند.
قائم مقام وزیر کشور خطاب به مدیران کل دفاتر مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداریها و سازمانهای تابعه وزارت کشور گفت: مسئولیت شما بسیار سنگین است. قانون باید ملاک شما باشد. مراقب باشید که در تهیه گزارشها افراط و تفریط نشود ارتباط شما با کارمندان قوی باشد و چهره شادابی داشته باشید.
هاشمی در پایان با اشاره به اینکه در این نشست به جای صحبت های یکطرفه، تجربیات موفق باید تبادل شود اظهار کرد: در ستاد وزارت کشور افراد با تجربه بسیاری هستند که این تجارب در نشست امروز تبادل شود.
انتهای پیام/