سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت‌الاسلام قرائتی:

تخصص نباید منجر شود که انسان فطرت خود را زیر پا بگذارد

رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: تخصص نباید منجر شود که انسان فطرت خود را زیر پا بگذارد، در عین حال باید از علم دیگران استفاده کرد

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛به نقل از روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی در جمع مهندسان سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم اظهار کرد: تخصص نباید منجر شود که انسان فطرت خود را زیر پا بگذارد، در عین حال باید از علم دیگران استفاده کرد و پیامبر اسلام نیز عده‌ای از مسلمانان را اعزام کرد تا از قومی که به روش خاصی می‌جنگیدند این روش را یاد بگیرند.

وی بیان کرد: حدیث داریم اگر کسی با مصالح بد ساخت و ساز کند خداوند به او ثواب نمی‌دهد از این رو مصالح باید با کیفیت باشد و اماکنی که ساخته می‌شود باید دارای کارکرد‌هایی در ابعاد مختلف باشد و خداوند به حضرت موسی (ع) فرمودند: چه در دست داری؟ حضرت فرمود: این عصا است که به آن تکیه می‌دهم، برگ درختان را می‌ریزم تا حیوانات از آن استفاده کنند و فواید دیگری هم دارد که این نشان از استفاده چندگانه از یک ابزار است.

این مفسر قرآن کریم بیان کرد: کلمه حمام در فرهنگ شیعه ۱۴۰۰ ساله است، اما در اروپا این کلمه ۲۰۰ سال قدمت دارد، هرچند باید چیز‌های خوب را از دیگران آموخت، اما نباید با الفاظ و به اسم مد راه و روش را عوض کنیم.

قرائتی اضافه کرد: مهندسان از نظر معنوی باید صاحبان ساختمان‌ها را هدایت کنند چرا که گاهی مالکان برای جلب توجه دیگران ساخت و ساز می‌کنند که مهندسان می‌توانند آن‌ها را راهنمایی کنند و نباید تخصص، سرمایه و امکانات در اختیار عیش و عیاشی و هرزگی باشد.

این استاد قرآن کریم بیان کرد: مسئله قبله باید در ساختمان‌ها نمایان باشد و باید به گونه‌ای باشد که معلوم شود این ساختمان در شهری اسلامی ساخته شده است و قرآن می‌فرماید خانه‌های خود را رو به قبله بسازید که در این صورت فواید بسیاری به همراه خواهد داشت.

وی تبیین کرد: گاهی مهندسان به کارگران و زیردستان خود حرف‌هایی که می‌زنند تاثیرگذاری آن بیش از دیگران است از این رو مهندسان باید به کارگران خود توجه داشته باشند و هرچند وقت یکبار با آن‌ها سر یک سفره بنشینند و از مشکلات آن‌ها باخبر شوند و گاهی برخورد‌های عاطفی مسیر زندگی انسان را تغییر می‌دهد.

رئیس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه کار کردن عیب نیست، افزود: امروز متأسفانه فارغ‌التحصیلان کشور مهارت لازم برای ورود به عرصه کار را ندارند.

قرائتی ادامه داد: بسیاری از کار‌هایی که انجام می‌دهیم واجب و مستحب نیست و انسان نباید عمر خود را برای اموری غیر از این‌ها خرج کند و باید برای رشد و تعالی خود تلاش کرده و اجازه ندارد عمر خود را تلف کند.

وی عنوان کرد: امروز در فضای مجازی به صورت گسترده شبهه‌افکنی می‌کنند و اگر جوانان ما از آگاهی لازم برخوردار نباشند بر اثر این شبهه‌ها منحرف می‌شوند.

این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه باید امانت‌دار بود و از مال مردم حراست کرد، افزود: تخریب به جا نیز داریم که در قرآن نیز به آن اشاره شده است.

قرائتی تأکید کرد: مهندسان باید نسبت به مطالعه کتاب همت کنند و نباید به خواندن دروس دانشگاهی بسنده کنند و هر روز باید بر دانش خود بیفزایند، چراکه ما در اسلام فارغ‌التحصیلی نداریم.

انتهای پیام/ی

 

مهندسان از نظر معنوی باید صاحبان ساختمان‌ها را هدایت کنند

برچسب ها: نماز جمعه ، جوانان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.