خبرنگار المنار در گزارشی درباره این موضوع گفت مسلما عربستان سعودی این بار سعد حریری را بازداشت نخواهد کرد. اما عربستان توانست روند ائتلاف ها در انتخابات پارلمانی را تا پس از بازگشت حریری و اطلاع از دیدگاه وی درباره ائتلاف ها در انتخابات به دست بگیرد. آیا حریری به حزب «نیروهای لبنانی» نزدیک می شود یا فرصت انتخاب تمام شده است؟
نبیل بومنصف، جانشین سردبیر روزنامه النهار لبنان گفت: باید بگویم که آنها (سعودی ها) بسیار دیر عمل کردند. از اینرو این مشکل را دارند که تا چه اندازه می توانند زمان از دست رفته را جبران کنند. به نظر من حریری دیگر نمی تواند از بسیاری از اقدام های خود در یک سال و چند ماهی که از زمان حل و فصل اختلاف ها با عون می گذرد عقب نشینی کند. دست کم این است که حریری چه در انتخابات و چه در سیاست از عون جدا نخواهد شد. طبق اطلاعاتی که دارم سعودی ها در جزئیات فهرست های انتخاباتی وارد نمی شوند و این موضوع را به حریری و همپیمانانش در لبنان همچون حزب «نیروهای لبنانی» و دیگران واگذار کرده اند. اما بدون شک در حال حاضر و در سفر حریری به عربستان، برخی رویکردها (در عربستان) وجود دارد که در این سفر بررسی می شود.
خبرنگار افزود به نظر می آید عربستان که می خواهد گروه سیاسی خود را در لبنان در انتخابات تقویت کند درباره برگزاری انتخابات، مضطرب و پریشان است. اما سوال درباره حریری و ائتلاف های سیاسی او است؟ و آیا توجه عربستان به لبنان فقط برای تشکیل ائتلاف های انتخاباتی است؟
بومنصف در پاسخ به این سوال گفت: جریان چهارده مارس را نمی توان بار دیگر به عنوان یک گروه احیا کرد. اما این امکان وجود دارد که عربستان سعودی از هر یک از همپیمانان چهارده مارس به طور جداگانه حمایت کند. از اینرو سعودی ها حتما از حریری و حزب «نیروهای لبنانی» حمایت می کنند. به نظر من، مسئله فراتر از انتخابات است. در حال حاضر انتخابات مسئله مهمی است. اما موضوع برای حریری و عربستان سعودی بیشتر از مسئله انتخابات است. پس از بحران استعفای حریری در نوامبر گذشته، عربستان بار دیگر در راهبرد خود در لبنان بازنگری می کند. چون آنها در واقع در لبنان راهبردی نداشتند.
خبرنگار در ادامه افزود آینده سیاسی و انتخاباتی در لبنان دور نیست اما بدون شک تحلیل و تفسیر نبرد ائتلاف ها و مسائل پشت پرده آن در آینده سیاسی لبنان، عمیق است.
انتهای پیام/