سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شباهت عجیب یک شهر باستانی به مادِربورد کامپیوتر! +تصاویر

بومیان شهر تئوتیئواکان تصور می کردند که این شهر ، توسط نژادی از غول ها که طی دوران گذشته در جهان پراکنده و بازماندگان آنها نیز مخفی شده اند، ساخته شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تئوتیئواکان شهری باستانی واقع در حوزه آبگیر مکزیک بوده که متشکل از هرم های بزرگ با معماری خاص است. این شهر در شمار پر بازدیدترین مناطق مکزیک قرار دارد و از سال 1987 نیز در لیست میراث جهانی یونسکو جای گرفته است.

اگر سوار بر هوایپما از بالا به این شهر نگاه کنید، آن را به طرز اسرار آمیزی مشابه مادر بورد کامپیوتر با دو تراشه پردازش عظیم خواهید یافت؛ مقصود از پردازنده ها همان هرم های بزرگ شهر است: هرم خورشید و هرم ماه. هرم خورشید که یکی از دو هرم مهم شهر است، بزرگترین ساختمان در تئوتیئواکان محسوب شده و در واقع به عنوان قلب این شهر باستانی شناخته می شود. تئوتیئواکان توسط تمدنی ناشناخته بنا شده است.

 

تئوتیئواکان؛ شهر خدایان

به زبان ناهواتل تئوتیئواکان "محلی است که در آن مردان تبدیل به خدایان می شوند"، "محلی که خدایان ایجاد خواهند شد" و یا "شهر خدایان"!

این شهر به دلایل مختلفی، یک منطقه کاملا راز آلود به شمار می رود. به عنوان مثال با وجود این حقیقت که تئوتیئواکان یکی از تاثیرگذار ترین شهرهای قاره آمریکا بوده است، اطلاعات چندان زیادی از آن در اختیار نداریم.

براساس برخی اطلاعات مورد اشاره در منابع، بومیان Nahua تصور می کردند که تئوتیئواکان توسط quinametzin (نژادی از غول ها که طی دوران گذشته در جهان پراکنده و بازماندگان آنها نیز مخفی شده اند) ساخته شده است.

معابد و اهرام به عنوان مقبره های عظیم خدایان که بنیان گذاران شهر بوده اند، محسوب می شدند. در واقع این سازه ها مکانی مقدس خواهند بود که مردان پس از مرگ در آن تبدیل به خدایان می شوند! بنا به دلایلی که هنوز کاملا مشخص نشده اند، تئوتیئواکان در اواسط قرن هشتم دچار افول شد و در عوض دوران اپی کلاسیک آمریکای میانه تجلی یافت.

همچنين به نظر مي رسد نقشه تئوتیئواکان بر اساس صورت فلكي شكارچي كه به عقيده بسياري از منجمان زيباترين صورت فلكي است، ترسيم شده باشد.

طبق اظهارات باستان شناسان، طراحی پیشرفته تئوتیئواکان نشان می دهد که سازندگان آن نه تنها با دانش معماری آشنا بوده اند، بلکه در علوم پیچیده دیگر همچون ریاضیات و نجوم نیز تبحر خاصی داشته اند. یکی از شگفت انگیز ترین جزئیات کشف شده در مورد این شهر اسرارآمیز و البته خصوصیتی که آن را از دیگر سایت های باستانی متمایز ساخته، تصویری است که از زاویه فوقانی رویت می شود. درست مانند آن است که به یک مادر بورد با دو تراشه پردازش بزرگ نگاه می کنید! همانطور که پیش تر نیز ذکر شد، این دو پردازنده به هرم ماه و خورشید اشاره دارند.

محققان همچنین شباهت های قابل توجه و متعددی با اهرام بزرگ مصر کشف کرده اند. اگرچه ممکن است وجه تشابه تئوتیئواکان به مادر بورد کامپیوتر، چندان سبب بر انگیختگی قوه تخیل مخاطب نشود، اما قطعا استفاده از مقادیر زیاد میکا در ساختارهای این شهر توجه هر فردی را به خود جلب خواهد کرد. این ماده معدنی در فاصله 3،000 کیلومتری از برزیل و در اکثر ساختمان ها، مجتمع های مسکونی، معابد و همچنین در مسیر جاده های تئوتیئواکان یافت شده است. علاوه بر موارد مذکور، کاوش ها نشان داده اند که هرم خورشید حاوی مقادیر قابل توجهی میکا در لایه هایی به ضخامت 30 سانتی متر است.


بیشتر بخوانید: اسرار نخستین سکونتگاه بشر+ عکس


با یقین می توان گفت که میکا برای دکوراسیون و بهبود نمای ظاهری سازه ها مورد استفاده قرار نگرفته است زیرا نمی توان آن را رویت کرد. از این رو واضح است که ماده معدنی مذکور برای اهداف دیگری در این آثار باستانی گنجانده شده است. میکا هنگامی که در معرض الکتریسیته، نور، رطوبت و دماهای بسیار بالا و یا بسیار پایین قرار می گیرد، پایداری خود را به طرز شگفت انگیزی حفظ می کند. از طرفی خواص الکتریکی منحصر به فرد میکا شامل عایق الکتریکی، استفاده به عنوان یک دی الکتریک و همچنین قابلیت پشتیبانی میدان الکترو استاتیک بدون انتشار انرژی زیاد به صورت گرما خواهد بود. این کانی تا دمای 500 درجه سانتی گراد پایدار بوده و مقاومت مناسبی نیز در مقابل پدیده تخلیه کرونا از خود نشان می دهد.

به طور خلاصه تئوتیئواکان شهری باستانی متشکل از اهرام و سازه های پیچیده ای است که نمای هوایی آن مشابه یک مادر بورد کامپیوتر خواهد بود و هیچ اطلاعاتی از سازندگان واقعی آن در دسترس نیست. علاوه بر این، حضور مقادیر زیادی از میکا در بناهای متفاوت شهر نیز به اثبات رسیده است. همانطور که اشاره شد، میکا برای طراحی ظاهری سازه ها استفاده نشده است که همین موضوع سوالات زیادی را شکل می دهد. آیا ممکن است نفوذ فرازمینی در ساخت تئوتیئواکان حقیقت داشته باشد؟ و آیا این امکان وجود دارد که تمام مجموعه شهری مورد بحث تنها برای تامین انرژی ساخته شده باشد و نه سکونت؟

منبع: عصرایران

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.