وی افزود: دانش در زمینه انتقال خون در مراکز درمانی در کشور در حال توسعه است اما روی موضوع مصرف منطقی فرآوردههای خونی باید بحث و بررسی بیشتری داشته باشیم.
پورفتحالله افزود: درباره اهدای خون هم ایران رتبه خوبی را داراست و در بین کشورهای در حال توسعه رتبه اول را داریم و با کشورهای پیشرفته در حال رقابت هستیم.
رئیس سازمان انتقال خون گفت: امروزه 27 واحد انتقال خون به ازای هر هزار نفر جمعیت داریم که آمار سازمان بهداشت جهانی 12 واحد انتقال خون به ازای هر هزار نفر است.
وی افزود: حدود 210 هزار لیتر در سال گذشته پلاسمای مازاد بر مصرف داشتیم که یکی از دستآوردهای کشور است و در این عرصه فعالیتهای بیشتری هم خواهیم داشت.
پورفتحالله اظهار کرد: در مراکز درمانی از هر 5 واحد گلبول قرمز، یک واحد پلاسما مصرف میشود و چهار پنجم پلاسما در کشورهایی که صنعت پلاسما ندارند دور ریخته میشود که خوشبختانه در ایران 2 میلیون و صد هزار لیتر پلاسمای آزاد بر مصرف را با کسب استانداردهای اروپایی به کشورهای دیگر اضافه کردیم تا به فاکتور 8 و غیره برگردد که این دستاورد برای اقتصاد سلامت روند مطلوبی است.
رئیس سازمان انتقال خون افزود: در صنعت پلاسما علاوه بر آزمایشهای معمولی آزمایشهای تکمیلی هم روند مطلوبی را داشته و امیدواریم در این عرصه شاهد اخبار مطلوبی باشیم.
وی در پایان فعالیت اهدای خون در کشور را روند رو به رشدی عنوان کرد و یادآور شد: باید بیمارستانها و مراکز درمانی مصرف منطقی فرآوردههای خونی را مد نظر قرار دهند تا بتوانیم با مشارکت بین بخشی و فرهنگ سازی در عرصه اهدای خون شاهد اخبار خوبی در این حوزه باشیم.
انتهای پیام /