سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فخاری مطرح کرد؛

تهران استانی نابرخوردار از نظر سرانه ورزش و آموزش و پرورش

رئیس شورای استان تهران‌ گفت: تهران در رابطه با سرانه ورزش و آموزش و پرورش یک استان نابرخوردار است و این موضوع با مفهوم عدالت‌ سازگار نیست.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام فخاری رئیس شورای استان تهران در نخستین نشست خبری این شورا با بیان اینکه تهران با مشکلات متنوع و متعددی مواجه است، اظهار کرد: بخش اعظمی‌ از وظیفه شوراها نظارت است که تاکنون این وظیفه‌ به نحو احسن‌ انجام نشده است.

وی با اشاره به ارزش و جایگاه‌ شوراها گفت: اگر به دنبال حل مسائل بنیادین کشور هستیم‌، باید به جایگاه شوراها توجه ویژه‌ای داشته باشیم‌.

فخاری با بیان اینکه نقش‌آفرینی بیش از پیش شوراها رویکرد‌ اصلی شورای استان تهران است، گفت: به این منظور 4 نماینده از شورای استان تهران در شورای عالی استان‌ها حضور دارند و انتخاب این نماینده‌ها از مهمترین اقدامات ما بود.

وی افزود: همکاری و همیاری مؤثرتر‌ با رسانه‌ها در دستور کار است، این ارتباط مؤثر و سازنده برای کارکرد بهتر شوراها، تعیین و تبیین بهتر وظایف‌ و مسئولیت شوراها در سطوح مختلف است.

رئیس شورای استان تهران با اشاره به اینکه در گذشته شوراها در فرآیند تشکیل و تثبیت‌ بیشتر به ارتباط با شورای عالی استان‌ها می‌پرداختند و درگیر مسائل شهرستان‌ها بودند، گفت: در شورای پنجم استان تهران کمیسیون‌های 5 گانه‌ تخصصی شکل گرفته است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه اعضا بنا به تمایل و تخصص در کمیسیون‌ها فعالیت خود را آغاز کردند، گفت: کمیسیون توسعه عمران، خدمات شهری و روستایی‌، کمیسیون برنامه و بودجه و حقوقی‌، کمیسیون‌ فرهنگی–اجتماعی، کمیسیون سلامت و محیط زیست و کمیسیون نظارت، کمیسیون‌های تخصصی شورای استان تهران هستند.

فخاری با بیان اینکه پیگیری‌ و ارزیابی کارکرد ادارات و نهادهای مدیریتی در سطح استان صورت گرفته است، گفت: در جلسات تخصصی کمیسیون‌ها مدیر کل بحران استان حضور داشت و در این جلسه درباره وضعیت استان از نظر آمادگی برای بحران، کاستی‌ها و تدارکات پیش‌بینی شده، بحث و گفتگو کردیم و نقاط ضعف، قدرت و اولویت‌ها مشخص شد.

رئیس شورای استان تهران با بیان اینکه نمایندگانی از شورای استان در هیأت‌های حل اختلاف معرفی شده‌اند، گفت: نمایندگانی از شورای عالی استان در هیأت تطبیق شورای استان مشخص شده‌اند و در این هیأت مشغول فعالیت هستند. وظیفه هیأت تطبیق انطباق‌ دادن مصوبات شوراها با قوانین خرد و کلان کشور است.

فخاری با بیان اینکه کمیسیون تخصصی و کمیسیون‌ فرهنگی، اجتماعی، ورزشی تشکیل شده است، گفت: در جلسات این کمیسیون از مدیر کل ورزش و جوانان استان دعوت به حضور کردیم‌ و نقاط تأکید در شهرستان‌ها، کمبودها و چالش‌های پیش رو در بحث ورزش و جوانان بررسی شد و راهکارها و روندهایی را تنظیم کردیم و در صدد حل مشکلات هستیم‌.

وی با بیان اینکه در بحث ورزش و جوانان با مشکلات زیادی روبرو هستیم، گفت: تأکید بر تداوم جلسات برای رصد کردن حل مشکلات داریم.

رئیس شورای استان تهران به برگزاری جلسه‌ای با معاون اداره کل آموزش و پرورش استان تهران اشاره کرد و گفت: مسائل زیادی در آموزش و پرورش شهرستان‌های استان وجود دارد. واقعیت این است که در مدارس روستایی زنگ خطر به صدا درآمده و به دلیل کمبود دانش‌آموز، این مدارس بسته می‌شوند.

وی با بیان اینکه این موضوع در شأن استان تهران نیست، گفت: تهران در رابطه با سرانه ورزش و آموزش و پرورش یک استان نابرخوردار است و این موضوع با مفهوم عدالت‌ سازگار نیست.

رئیس شورای استان تهران‌ با تأکید بر اینکه جلسات با مدیران کل در نشست‌های آینده ادامه خواهد داشت، گفت: نشست مشترکی با حضور رؤسای شهرستان‌های 16 گانه استان تشکیل شد و در این نشست‌ مشکلات و چالش‌های پیش رو بررسی شد.

وی در ادامه افزود: محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران و امینی نایب رئیس آن شورا در این جلسه حضور داشتند و مسائلی که مطرح شد به عنوان مسائل اصلی استان اعم‌ از محیط زیست، حمل و نقل و مدیریت پسماند بود.

فخاری با بیان اینکه پلاک نداشتن ساختمان‌ها در مناطق مسکونی، نبود سیستم فاضلاب‌، تعیین تکلیف نشدن املاک و پهنه‌های شهری محل اختلاف با اوقاف‌، بحث‌ مهم آب و حق‌ آبه‌های زراعی‌ در جلسات مطرح شد.

رئیس شورای استان تهران مسئله حمل و نقل و ترافیک را یکی از معضلات اصلی شهرستان‌های اصلی استان تهران دانست و گفت: تقریباً در مبادی‌ ورودی تمام شهرستان‌ها دچار ترافیک‌های حاد هستیم‌.

فخاری تفاهم حضور نمایندگان شورای استان تهران در کارگروه‌های ستاد برنامه‌ریزی استان را یکی از دستاوردهای مهم جلسات دانست و گفت: رویکرد همکارانه و همراه استاندار و معاونان استانداری یک فرصت ارزنده است. امیدواریم که بتوانیم طبق فرمایشات رهبر انقلاب برای برقراری عدالت و حذف تبعیض‌ گام برداریم. پیگیری و ساماندهی بافت‌های فرسوده و مدیریت آب و پسماند در استان از برنامه‌های دیگر این شورا است.

رئیس شورای استان تهران از برگزاری همایشی در روز 10 اسفند خبر داد و گفت: اولین همایش توسعه پایدار استان با حضور شوراهای شهری و روستایی یکی از اقدامات ارزنده شورای استان تهران است که برای نخستین بار انجام می‌شود.

فخاری با بیان اینکه در این مدت کوتاهی که از تشکیل‌ شورای پنجم استان تهران می‌گذرد، توانسته‌‌ایم‌ نظم‌ و نظام مثبتی‌ به امور شورا ببخشیم‌، گفت: مسائل شهرستان‌ها را در یک مقیاس کلی‌ و در مدل طرح توسعه‌ استان‌ مطرح می‌کنیم تا از موازی‌کاری‌ها کاسته‌ شود.

وی با بیان اینکه حضور الویری‌ در جمع نمایندگان شورای عالی استان‌ها کمک شایانی برای ارتقای جایگاه‌ شوراها محسوب می‌شود، گفت: به گفته الویری‌ شوراها دیر به صحنه آمدند،اما تلاش می‌کنیم تا سهم، جایگاه و کارکرد‌ شوراها را به میزان واقعی آن برسانیم‌.

رئیس شورای استان تهران با بیان اینکه تا زمانی که حریم‌ تهران حفظ نشود، دست‌اندازی به حاشیه‌ها به طور بی‌ پایان ادامه خواهد داشت، گفت: بعضی از گروه‌های خاص که در بافت اصلی شهر جایی برای سکونت نمی‌یابند به حاشیه‌های شهر رانده می‌شوند و بخش‌ زیادی از حاشیه‌نشین‌ها از جامعه کم برخوردار هستند.

وی درباره رویکرد‌ حل معضل حاشیه‌‌نشینی گفت: برخورد خشونت‌آمیز راهکار مفیدی نخواهد بود.

فخاری در پاسخ به سئوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه با توجه به اینکه حاشیه‌نشینی حاصل توزیع ناعادلانه امکانات در سطح کشور است و مهمترین راه کنترل مهاجرت و کاهش ورود جمعیت به استان تهران اجرای طرح آمایش سرزمین است، به این منظور آیا جلساتی‌ با شوراهای شهرستان‌های دیگر کشور تشکیل‌ می‌دهید یا خیر؟، گفت: حیطه‌ مسئولیت ما در سطح استان تهران است، اما از آنجایی که با شهرستان‌های دیگر در کشور مضرات و مشترکات زیادی داریم، در گام بعدی، برگزاری جلسات‌ با نمایندگان استان‌های دیگر در دستور کار قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه مدیریت حق‌ آبه‌ها و مصرف آب بسیار مهم است و با توجه به اینکه از نظر اقلیمی کشور کم آبی هستیم، گفت: باید به سمت‌ مدل‌های بهینه‌‌سازی مصرف شهری و کشاورزی در حوزه آب باشیم‌، همچنین باید‌ در توسعه اشتغال نیز به مشکل آب توجه کنیم.

رئیس شورای استان تهران‌ در ادامه افزود: در جلسات با استانداری‌ بحث‌ مدیریت پس‌آب و کیفیت‌ آب در مناطق مختلف بررسی شد‌.

فخاری با بیان اینکه اگرچه از نظر قانونی به مدیریت یکپارچه‌ شهری نرسیده‌ایم، گفت: با توجه به رویکرد‌ مشارکت‌ استانداری‌ و شوراها می‌توانیم در جهت مدیریت یکپارچه شهری گام برداریم‌.

رئیس شورای استان تهران منبع اصلی بودجه شورای استان را از طریق شورای عالی استان‌ها دانست و گفت: طبق‌ قانون منبع بودجه شورای استان، شورای عالی استان‌ها است، اما شوراهای شهرستان و شهر درصدد تخصیص‌ بودجه‌ای به شورای استان تهران هستند.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه چه قوانینی برای برخورد با کوه‌ خواران تصویب‌ می‌شود، گفت: مشکل کوه خواری‌ تنها مربوط به سال‌های اخیر نیست‌ و از سالیان دراز این مشکل وجود دارد و باید با تصویب قوانین مسالمت‌آمیز با این افراد برخورد کنیم.

رئیس شورای استان تهران‌ افزود: باید کیفیت زندگی روستایی‌ تهران را بهبود دهیم و اجازه ندهیم مردم زندگی بی کیفیتی داشته باشند‌.

فخاری با اشاره به اینکه باید اشتغال پایدار در تهران و به ویژه در سطح کشور ایجاد شود، گفت: یک فضای ریزه‌خواری اطراف تهران پدید آمده است که نه در شأن مردم و نه حق مردم است و با ایجاد اشتغال پایدار‌ می‌توانیم‌ الگوی توسعه‌ای را که در تهران متمرکز ‌شده است در سراسر کشور بگسترانیم‌.

وی با تأکید بر اینکه برای این مهم همکاری رسانه‌ای لازم است، گفت: باید با همراهی و همدلی مشترک بین رسانه ها و نهادهای دولتی و شوراها برای حل این مشکلات گام برداریم‌.

فخاری با اشاره به اینکه پیامدهای تبعیض کوتاه مدت نیست و می‌تواند بنیان‌ برافکن‌ باشد، گفت: سرمایه‌ها و داشته‌های این کشور‌ برای پاسخگویی به جمعیت آن مناسب است.

رئیس شورای استان تهران با بیان اینکه شناسایی معضلات و فرصت‌ها و سرمایه‌ها رویکرد شورای استان است، گفت: در شمال شهر موضوع کوه‌خواری در اولویت‌ کار قرار گرفته است.

فخاری با بیان اینکه ارتباط با سازمان‌های مردم نهاد و انجمن‌های تخصصی در این مسیر کمک شایانی محسوب می‌شود، گفت: شورای استان نقش بسیار مهمی در حل معضلات تهران دارد‌.

وی با تأکید بر اینکه شوراها در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نهادی پر ارزش و بنیادین برای تحقق ارزش‌های انقلاب محسوب می‌شوند، افزود: در فرمایشات امام راحل نیز به نقش مهم شوراها برای تحقق حاکمیت مردم در سرنوشت خودشان اشاره شده است.

رئیس شورای استان تهران‌ با بیان اینکه اهمیت نهاد شوراها بر کسی پوشیده نیست، گفت: شوراها و به خصوص شوراهای شهر و روستاها در ساختار قانون اساسی و حرکت خاص مردم در انقلاب نقش زیادی داشته‌اند.

مختاری افزود: جایگاه شوراها مناسب نیست و به حق و حقوق شوراها و به خصوص شوراهای روستایی اجحاف‌ می‌شود.

وی با بیان اینکه شورا به عنوان نهاد مردمی می‌تواند حکمرانی‌ شهری را محقق سازد، گفت: ما در راستای برقراری عدالت اجتماعی و رفع تبعیض‌ گام برمی‌داریم‌.

رئیس شورای استان تهران‌ در پایان تأکید کرد: حفظ و ارتقای جایگاه نهاد شوراها و همچنین نقش‌آفرینی شوراها بیش از همیشه از رویکرد اصلی شورای استان تهران است.

انتهای پیام/

نقش‌آفرینی بیش از پیش شوراها رویکرد‌ اصلی شورای استان تهران

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.