وی افزود: با توجه به آنکه بازار کشش برنج با نرخ 8 هزار تومانی در ایام پایانی سال را ندارد، اما معاون اول رئیس جمهور،وزیر صنعت و وزیر جهاد کشاورزی از اختصاص ارز مبادله ای به واردات شانه خالی می کنند.
به گفته کشاورز از رئیس جمهور تقاضا داریم هر چه سریع تر دستور اختصاص ارز مبادله ای به واردات برنج را صادر کند تا واردکنندگان از بلاتکلیفی بیرون بیایند.
این مقام مسئول از افزایش قیمت برنج خارجی در ایام پایانی سال خبر داد و گفت: با توجه به نوسان نرخ ارز و کاهش تمایل واردکنندگان به امر واردات، کمبود برنج در ایام پایانی سال منجر به نوسان قیمت برنج خواهد شد.
وی نرخ کنونی هر کیلو برنج خارجی 7 هزار و 200 تا 7 هزار و 300 تومان اعلام کرد و افزود: البته نرخ برنج خارجی به سبب کمبود در ایام پایانی سال به 8 هزار تومان خواهد رسید.
دبیر انجمن واردکنندگان در پاسخ به این سوال که بازرگانی دولتی از ذخایرکافی برنج برای ایام پایانی سال خبر می دهد،بیان کرد: توزیع 60 هزارتن انواع مختلف برنج اعم از آمریکایی، تایلندی،پاکستانی و هندی مشتریان خاص خود را دارد، ضمن آنکه این میزان تنها جوابگوی مصرف 15 روز است که به همین خاطر نمی تواند در تعادل بازار تاثیر چندانی داشته باشد.
وی با انتقاد از رقابت بازرگانی دولتی با بخش خصوصی افزود: وظیفه بخش دولتی تنها تامین ذخایر احتیاطی است تا در زمان بحران اقدام به توزیع ذخایر خود کند در حالیکه واردکنندگان در صورت تخصیص ارز مبادله ای هیچ گونه مشکلی در امر واردات ندارند .
به گفته کشاورز هم اکنون بازرگانی دولتی از پافشاری بانک مرکزی مبنی بر اختصاص ندادن ارز مبادله ای سو استفاده کرده و به بهانه تنظیم بازار اقدام به توزیع برنج با سود مناسب در بازار کرده است.
انتهای پیام/