وقتی دستها از بیماری خبر میدهند
زمانی که موضوع انجام فعالیت های روزانه مطرح می شود، دست ها یکی از مهمترین اندام های بدن انسان هستند. اما با نگاهی دقیقتر به دست ها ممکن است اطلاعات بیشتری درباره وضعیت سلامت خود کسب کرده و نشانه های اولیه شرایط و بیماری هایی که از آنها آگاه نبودید را کشف کنید.
1. آرتریت و دست ها
بررسیهای یک مطالعه نشان داد سوژه هایی که انگشت حلقه آنها بلندتر از انگشت اشاره بود، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به استئوآرتریت یا آرتروز قرار داشته باشند. زنانی با این ویژگی که در این مطالعه حضور داشتند سه برابر احتمال بیشتری داشت به آرتریت مبتلا باشند.
تفاوت آرتریت با آرتروز چیست؟
2. بیماری پارکینسون و دست ها
آیا دستخط پیوسته و زیبای شما به حروفی شکسته و کوچک تبدیل شده است؟ این می تواند یک نشانه اولیه از ابتلا به بیماری پارکینسون باشد، که به نام میکروگرافی شناخته می شود. پیش از این که نگران شوید، با پزشک در این زمینه صحبت کنید. تغییرات در قدرت بینایی یا افت مهارت انگشتان نیز می توانند از دلایل میکروگرافی باشند.
لرزش دست می تواند نشانه ای دیگر از ابتلا به بیماری پارکینسون باشد، به ویژه اگر لرزش چه در زمان حرکت و چه ثابت بودن دست ها متوقف نمی شود. اگر نگه داشتن دست ها از لرزش آنها پیشگیری می کند، دلیل آن احتمالا بیماری پارکینسون نیست. در صورت مواجهه با این نشانه مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط اهیمت دارد.
3. بیماری کلیوی و دست ها
ناخن های دست می توانند اطلاعات بسیاری را درباره سلامت کلیه ها در اختیارتان قرار دهند. شیاردار شدن ناخن ها چه در امتداد آنها شکل گرفته باشد و چه شکل قاشقی به آنها ببخشد می تواند به بروز مشکل اشاره داشته باشد. اگر شیارها در امتداد ناخن هستند، این شرایط می تواند به بیماری کلیوی اشاره داشته باشد.اگر ناخن ها مقعر شده اند، این شرایط می تواند به کمبود آهن اشاره داشته باشد، که به طور معمول با بیماری کلیوی همراه می شود.
همچنین، رگه ها یا نقطه های سفید یا ناخن هایی که در نیمه پایینی سفید رنگ هستند می توانند به مشکلات کلیوی اشاره داشته باشند. اگر با تغییراتی چشمگیر در ناخن های خود مواجه شده اید مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق شرایط بهترین اقدام ممکن است.
4. وضعیت قلب و دست ها
دست ها در مورد سلامت شما چه می گویند؟
بنابر نتایج مطالعه ای که در سال 2015 منتشر شد، میزان قدرت گرفتن شما می تواند یک نشانگر اولیه از خطر حمله قلبی یا سکته مغزی باشد. قدرت کم گرفتن شما می تواند از خطر مرگ به واسطه حمله قلبی حکایت داشته باشد.
قدرت گرفتن دست یک نشانگر از چیزی است که به نام سن بیولوژیکی شناخته می شود. سن بیولوژیکی چگونگی عملکرد بدن در مقایسه با سن واقعی شماست.
همچنین، شرایط دست های شما می تواند سرنخ هایی درباره ابتلا به پرفشاری خون ارائه کند. مطالعه ای که در سال 1993 انجام شد، نشان داد بیمارانی که دارای اثر انگشت پیچشی بودند، احتمال بیشتری داشت پرفشاری خون داشته باشند.
ضخیم شدن نوک انگشتان، شرایطی که به نام چماقی شدن شناخته می شود نیز می تواند به بیماری قلبی، بیماری ریوی، یا برخی مشکلات سلامت دیگر اشاره داشته باشد. اگر با افزایش ضخامت سرانگشتان خود مواجه هستید، که به نظر می رسد ناخن ها به خوبی به انگشتان متصل نیستند یا ناخن ها به سمت پایین انحنا پیدا کرده اند، به پزشک مراجعه کنید.
5. بیماری کبدی و دست ها
اگر به صورت مزمن با قرمزی و التهاب کف دست های خود مواجه هستید، این می تواند نشانه ای از یک بیماری کبدی باشد. البته نباید در ابتدا نگران شوید، زیرا قرمزی کف دست ها می تواند نشانه ای از التهاب پوستی کف دست یا اریتمای کف دست باشد، که می تواند ارثی بوده یا به واسطه دلیلی نه چندان جدی شکل بگیرد. پیش از این که نگران ابتلا به سیروز کبدی شوید، با پزشک خود در این زمینه صحبت کنید.
6. کم کاری تیروئید و دست ها
انگشتان متورم و درد مفاصل آنها می تواند نشانه ای از مشکلات مرتبط با تیروئید باشد. تونل کارپ نیز می تواند موجب این نشانه ها شود. اگر تورم انگشتان و درد مفاصل آنها برای مدتی طولانی پایدار باقی مانده است، با پزشک برای بررسی دقیق شرایط و انجام آزمایش تیروئید صحبت کنید.
7. سیانوز Cyanosis و دست ها
سیانوز یا رنج کبود شامل کمبود اکسیژن در خون است و رنگ آبی ناخن ها یکی از نشانه های شایع این شرایط محسوب می شود. سیانوز به خودی خود یک بیماری نیست، اما می تواند نشانگر برخی از مشکلات سلامت، مانند آسم، سینه پهلو یا بیماری قلبی باشد.
اگر مشغول برف بازی بوده اید و ناخن های شما آبی شده اند، جای نگرانی نیست. سیانوز شرایطی پایدار بدون در نظر گرفتن دما است.
رنگ آبی پایدار ناخن ها به طور قطع نشانه ای نگران کننده محسوب می شود و باید با پزشک در این زمینه صحبت کنید. اگر با سیانوز مواجه هستید و این شرایط با تنگی نفس، یا هر نشانه دیگر حمله قلبی یا سکته مغزی همراهی می شود با مرکز فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
منبع: سلامت سیمرغ
انتهای پیام/