وزیر خارجه گفت: شرایطی که داعش را در منطقه ما ایجاد کرد کماکان به قوت خود باقی است.
وزیر امورخارجه با اشاره به الگوی نظم منطقهای پس از شکست داعش اظهار کرد: نظم منطقه آسیای غربی از نظم در جامعه جهانی مستقل نیست و شرایط امروز جهان ویژگی منحصر به فردی دارد که میتوان از آن به عنوان دوران گذار یاد کرد.
وی ادامه داد: در دوران گذار معمولا تحولات عظیمی رخ میدهد و آنچه که موجب این تحولات می شود سیالیت موجود در این دوران است که باعث میشود کشورها دچار اشتباه محاسباتی شوند.
ظریف با اشاره به حکومتهایی که با اشتباه محاسباتی در دوران گذار سقوط کردند، بیان کرد: صدام حسین با هزینه بالای نظامی به زعم خود به یک قدرت تبدیل شده بود، اما با یک اشتباه محاسباتی و حمله به کویت سقوط کرد همین اشتباه محاسباتی در مورد میلوسویچ، قذافی، و دیگر دیکتاتوریها صدق میکند، بنابراین در شرایط سیالیت محاسبه بسیار مهم است و اهمیت ویژهای پیدا میکند.
وزیر خارجه عنوان کرد: اتفاق بزرگی که در موقعیت کنونی روابط بین الملل با آن مواجه هستیم گذار به جهان پسا غربی است به طوری که دیگر غرب نقش عمدهای را در تحولات منطقه و جهان ندارد و بدین ترتیب جهان دچار تغییر ماهوی شده است.
وزیر امورخارجه تصریح کرد: تحولی که در منطقه رخ داده است شکست سرزمینی داعش است و نه تفکر آن، که باید بین این دو تمایز قائل شویم.
وی با بیان اینکه داعش با ادعایی دروغین سرزمینهایی را تصرف کرده بود، تصریح کرد: مبنای فکری داعش، منابع مالی آن و ظروف تشکیل دهنده آن از بین نرفته بنابراین تفکر داعشی همچنان پابرجاست.
ظریف ادامه داد: وقتی از شکست داعش صحبت میکنیم نباید فرض را بر این بگذاریم که داعش تمام شده است و همین موضوع اشتباه غرب را شکل داده است چراکه آنها تصور میکنند داعش تمام شده و باید با ایران تندتر برخورد کنند و لحن تند آنها نیز از همین مسئله نشأت میگیرد.
ظریف اضافه کرد: شرایطی که داعش در منطقه ایجاد کرده همچنان باقی است و عوامل خارجی مهمترین دلیل این موضوع است.
وی افزود: داعش زاییده حمله آمریکا به عراق و شکل گیری غده سرطانی رژیم صهیونیستی در منطقه است این دو علت موجب ایجاد نوعی عقده و تنش بین مردم منطقه شد.
رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار کرد: عوامل داخلی و ناکارآمدی دولتهای جهان عرب در تامین مهمترین نیازهای جامعه و جوانان خود زمینه گستردهای را برای ظهور داعش ایجاد کرد.
وزیر امورخارجه با اشاره به شکل نگرفتن فرآیند کامل دولت-ملت سازی در بین دولتهای عرب منطقه افزود: این موضوع تا جایی مبرهن است که غرب امروز از وستفالیای جهان عرب سخن میگوید زیرا جهان عرب در شکل دادن به یک دولت ملی ناکام مانده است و همین موضوع یک عقده متراکم تاریخی را شکل داده است.
وی اضافه کرد: با توجه به همین مسئله کشورهایی مانند عربستان تلاش میکنند این عقدهها را با دشمن سازی خارجی منحرف کنند و ساختن یک دشمن خارجی سرپوشی بر این سرخوردگی است.
وی با بیان اینکه ارتباطات نزدیک کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و شکل دادن به دشمن خارجی برای سرکوب داخلی به طور فزاینده موجب تفکرات افراطی شده است، افزود: این دو علت پایههای اصلی تفکر خطرناک داعشی را همچنان تغذیه میکند.
ظریف گفت: انتقال داعش به بیرون از منطقه یک اتفاق بزرگ دیگر است که در حال رخ دادن در منطقه و جهان است.
وی ادامه داد: با پخش شدن داعش در منطقه و جهان خطر این گروه تروریستی همچنان پابرجاست و داعش به عنوان یک واقعیت به حیات خود ادامه میدهد.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: افغانستان نمود واقعی چنین ادعایی است به طوری که ایجاد خشونت و دامن زدن به رقابتهای قومی به زمینه گسترده رقابت و مسابقه تبدیل شده است.
ظریف ادامه داد: آنچه روشن است شکل گیری نظم جدید منطقهای است که نتیجه آن به اقدامات آتی ما در منطقه بستگی دارد و اگر ما بپذیریم که جهان پساغربی شده و ایران به عنوان کنشگر و نه موضوع کنش میتواند تاثیر گذار باشد گام اساسی را برداشته ایم.
وی افزود: گروهی در منطقه ما فکر می کنند پول می دهند و فردی را مسلح می کنند و آن می تواند برایشان امنیت ایجاد کند،حالا این می تواند صدام باشد یا البغدادی. اینها ناگزیر شده اند به این سمت حرکت کنند، آیا ما باید در دام بیفتیم و یا به طرح جدید فکر کنیم؟ نیاز است ما طراح باشیم برای امنیت.
وزیر امورخارجه با بیان اینکه قدرتهایی که با این روش به دنبال امنیت هستند فاقد مشروعیت داخلی و درونی هستند، افزود: ما باید برای امنیت آتی طرحی را داشته باشیم که بتواند معمای امنیت را به حداقل برساند.
ظریف گفت: اگر بپذیریم ایران تاثیر گذار است میتوانیم درون معادلات نظم بازی کنیم و به امنیتی جدید شکل دهیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: آمریکا پس از جنگ سرد از زمان جرج بوش پدر به دنبال نهادینه سازی قدرت نظامی خود با توسل به هژمونی بود و به همین دلیل هر سال جنگی را در جهان راه انداخت اما هم اکنون آمریکا با پذیرفتن شکست این راهبرد به سراغ بازی قدرتها تمایل پیدا کرده و به دنبال توازن سازی با روسیه و چین است.
وزیر امورخارجه گفت: ما با مطرح کردن الگویی جدید به سمت امنیتی پایدار هستیم و نام آن را مجمع گفت و گو خلیج فارس قرار میدهیم.
وی افزود: شکل دادن به امنیتی جدید توسط کنشگر فعالی مانند ایران میتواند راهگشا باشد و مبنای امنیت گذشته که مبتنی بر ایران هراسی و ائتلاف سازی بوده را از بین ببرد.
وزیر خارجه گفت: همسایگان ما در منطقه، مبنای امنیت در منطقه را براساس ائتلاف سازی علیه ایران و حذف گذاشته اند.
ظریف بیان کرد: در حالی که کشورهایی مانند عربستان با در پیش گرفتن چنین راهبردی و صرف ٦٧ میلیارد دلار هزینه تسلیحاتی در رتبه اول مسابقه تسلیحاتی قرار دارد، اما ایران فقط با صرف ١٦ میلیارد دلار امنترین کشور منطقه است
رئیس دستگاه دیپلماسی در پایان خاطرنشان کرد: امنیت مبتنی بر حذف و ائتلاف سازی باید به سمت امنیت فراگیر و شبکهای حرکت کند تا امنیتی پایدار شکل بگیرد و معمای امنیت حل شود.
انتهای پیام/
درود بر دکتر ظزیف ایول
آنهابرای نیل به اهداف شوم وخبیث ازسوی دولتمردان [آمریکا-وعربستان ]سازماندهی شده بودند.
هدف اصلی آنهانسل کشی شیعیان بخصوص ملت بزرگ ایران بود.
داعش باتکیه بر، ابرقدرتها وحامیانش درمنطقه :شروع به کشتاروغارت مردم بی گناه این کشورهاکرد.
گروه تروریستی داعش: سواربرموجی که بعدازحادثه 11سپتامبردولتمردان آمریکایی(اسلام هراسی واسلام ستیزی) به راه انداختن شدند.
موج سواران تروریست هرگزنخواهند فهمید!قدرتی فراترازقدرت سلاحهای آنهاوجوددارد.که به تدریج توطئه هایشان راخنثی خواهدکرد.
"هماناآن قدرت عظیم ولایتناهی خداوندبزرگ ومتعال است".
*احمدیان*
درحالیکه به اعتراف خود آمریکاییها داعش تولید خود آمریکاییها برا جنگ نیابتی با نیروهای مخالف منافع آمریکا بوده