سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش هیل: قانون کنونی حمل سلاح، آینده آمریکا را تهدید می‌کند

یک استاد تمدن و سیاست غرب در مطلبی در وب‌سایت هیل نوشت آمریکا با قوانین کنونی مالکیت سلاح، نمی‌تواند به حیات خود ادامه دهد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، «فرد زیلیان»، استاد تمدن و سیاست غرب در دانشگاه سَلو رجینای آمریکا، در یادداشتی در وب‌سایت هیل نوشت: حمله چند روز گذشته به یک مدرسه در شهر آرام نیو انگلند در ایالت رود آیلند نسبت به حمله مسلحانه به دبیرستانی در فلوریدا در رسانه‌ها مورد توجه قرار نگرفت. در نیو انگلند، مهاجم 22 ساله برای ورود به باشگاه ورزشی مدرسه، به معلم تربیت بدنی حمله و دانش آموزان را تحقیر کرد. خوشبختانه در این حمله، او تنها یک چاقو در کیف خود داشت. این حمله نیز که خشونت آن نسبت به حمله فلوریدا بسیار کمتر بود، دانش آموزان را دچار آسیب روانی شدیدی کرد.

نگارنده این مطلب با اشاره به ضعف آمریکا در کنترل و نظارت بر مالکیت سلاح، نوشت: بر اساس گزارش مرکز کنترل بیماری‌ها، در سال 2014، مرگ و میر به وسیله اسلحه عامل شماره یک در قتل و خودکشی در آمریکا بوده است؛ به طوری که طی این سال، میانگین مرگ و میر با استفاده از اسلحه گرم در یک سال 33 هزار مورد اعلام شده است. وب‌سایت پولیتیفکت نیز اعلام کرده است: «از سال 1968 تا کنون، شمار کشته شدگان به وسیله اسلحه گرم در آمریکا از شمار تلفات آمریکا در تمام جنگ‌های تاریخ بیشتر بوده است.»

این آمار، تفاوت فاحشی را با کشورهای مدرن و صنعتی نمایان می‌کند. در آلمان، از هر یک میلیون نفر، 2 نفر در پی تیراندازی کشته می‌شوند. نرخ مرگ و میر به دلیل تیراندازی نیز در اتریش و هلند با آلمان برابر است. این در حالی است که در لهستان و انگلیس این رقم کمتر است؛ به طوری که احتمال کشته شدن به دلیل تیراندازی با اسلحه گرم در این کشورها، یک در یک میلیون است. این آمار در ژاپن یک در ده میلیون نفر (معادل با احتمال برخورد صاعقه به افراد در آمریکا) است. در مقایسه، نرخ مرگ و میر به دلیل تیراندازی در آمریکا، 31 نفر در هر یک میلیون نفر است. قتل به وسیله سلاح گرم، پس از تصادف و خودکشی برای مردان بین 15 تا 29 سال آمریکایی، سومین دلیل مرگ به شمار می‌رود.

نگارنده این مطلب در ادامه اشاره کرد: در این نقطه از تاریخ آمریکا، باید تصمیمی مهم درباره فرهنگ ملی و نظارت بر تسلیحات اتخاذ کنیم. فرهنگ کنونی ما و تمامی سیاست‌هایی که از آن ریشه گرفته اند، قابل دفاع نیستند. تمدن‌هایی که نرخ قتل میان مردم آن‌ها تا این سطح باشد، نمی‌توانند به حیات خود ادامه دهند. وقتی جوانان کشته می‌شوند، در حقیقت تاثیر مثبتی را که می‌توانستند در آینده به ارمغان بیاورند، از دست می‌دهیم. اکنون احساس امنیت شخصی در میان مردم آمریکا کاهش یافته و جای خود را به ترس و نگرانی داده است. اکنون نوجوانان ما در مدارس بیش از همیشه نگران هستند. تمامی این مسائل، پیشرفت داخلی و نفوذ خارجی آمریکا را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

نگارنده این مطلب با اشاره به قوانین حمل اسلحه در آلمان نوشت: در این کشور، داشتن سلاح گرم، حق شهروندان محسوب نمی‌شود و تنها حکم یک امتیاز ویژه دارد. روند خرید یک سلاح در آلمان، ماه‌ها به طول می‌انجامد و نیازمند آموزش‌های بسیار است. همچنین، برای خرید اسلحه، افراد نخست باید به مقامات مربوط ثابت کنند می‌توانند آن اسلحه را در محلی امن و جایی که تنها خودشان به آن دسترسی داشته باشند، نگهداری کنند.

همچنین در قوانین آلمان، برای خرید اسلحه باید دستکم 18 سال سن داشته باشید و اگر کمتر از 25 سال دارید، باید به یک تست روانشناسی پاسخ دهید. مشخصات هر سلاح خریداری شده، ثبت می‌شود به طوری که مقامات آلمان از محل نگهداری هر سلاح در هر زمان آگاهی دارند.

در فرانسه نیز قوانین سختگیرانه‌ای برای نگهداری از اسلحه وجود دارد. خرید تفنگ‌های شکاری، نیازمند ارائه مجوز شکار است. همچنین، افرادی که قصد دارند از سلاح خود در باشگاه تیراندازی استفاده کنند، باید نخست درخواست آن را به اداره پلیس تحویل دهند. همچنین در فرانسه تمامی تسلیحات ثبت می‌شوند و خرید تسلیحات درجه نظامی نیز ممنوع است. طبق قوانین فرانسه، خریداران اسلحه باید یک گواهی پزشکی که سلامت جسمی و روانی آن‌ها را ثابت کند، ارائه دهند.

این استاد دانشگاه در پایان این مطلب نوشت: با اینکه ما متمم دوم قانون اساسی را در اختیار داریم که داشتن اسلحه را حق قانونی شهروندان آمریکایی می‌داند، متممی نداریم که حق نوجوانان و کودکان برای شرکت در کلاس‌های مدرسه بدون ترس و نگرانی را به رسمیت بشناسد. من فکر می‌کنم توماس جفرسون، نویسنده اصلی اعلامیه استقلال آمریکا، نیز اگر شرایط امروز را مشاهده می‌کرد، با این نظر موافق بود.

انتهای پیام/

گزارش هیل درباره پیامدهای اصلاح نشدن قانون حمل سلاح در آمریکا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۱۷ ۰۴ اسفند ۱۳۹۶
مرگ بر آمریکا :-|