در این همایش حیدر جهانبخش نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه در صنعت ساختمان باید ادبیات ساخت و ساز کاملا تخصصی شود، گفت: متأسفانه اطلاعات و ادبیات این صنعت مبتنی بر دانش روز نیست و دستاندرکاران صنعت ساختمان بدون تخصص وارد این صنعت شدهاند.
وی در ادامه افزود: ما هنوز نتوانستهایم این ادبیات را تغییر دهیم و واژه مشارکت در ساخت را وارد این صنعت کنیم.
جهانبخش با بیان اینکه در بسیاری از پروژههای مسکن شاهد سازندگان بدون تخصص هستیم، گفت: دستگاههای عملیاتی در این حوزه به وظیفه خود عمل نکردهاند و ما باید این موضوع را در صنعت ساخت و ساز وارد کنیم.
نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه متأسفانه در ایران مشارکت در ساخت به معنای کلاهبرداری و ایجاد مشکل در ساخت تعبیر شده است، گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا مشارکت در ساخت به معنای هم افزایی، تضمین موفقیت و بهبود روند ساخت و ساز است.
وی یادآور شد: در رأس ساخت و ساز، مشارکت در ساخت باید در اولویت قرار گیرد و برند عدم موفقیت در مشارکت ساخت و ساز برداشته شود.
جهانبخش با اشاره به اینکه 82 درصد شهرهای جدید در موضوع مشارکت ساخت و ساز ناموفق بودهاند، گفت: موضوع ساختمان و ساخت باید یک سیستم باز باشد و از سیستم بسته صنعتی فاصله بگیرد.
نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران درباره سیستم بسته ساخت و ساز، گفت: در این سیستم تولید اسکلت در کارخانهها به صورت صنعتی ساخته میشود و این موضوع باعث ایجاد مشکل در صنعت مشارکت ساختمانی میشود.
وی تأکید کرد: سیستم باز در دنیا فرآیندهای تضمینی خودش را طی کرده و به عنوان برند موفقیت شناخته شده است.
جهانبخش با بیان اینکه کمتر از 9 درصد پروژههای مشارکتی در ساختمان سازی موفق نیستند، گفت: عوامل متعددی از جمله بسته بودن سیستم ساخت و ساز و تعریف نامناسب از مشارکت در ساخت باعث شده این صنعت موفق نشود.
نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه افغانستان، عراق، مالزی و پاکستان در حوزه ساخت و ساز از ایران بسیار پیشرفتهتر هستند، گفت: این کشورها توانستند ادبیات ساخت و ساز خود را تخصصی کنند و با بازتعریف کردن سیستم باز و ورود تکنولوژی توانستند موفق شوند.
وی با بیان اینکه باید پروسه ساختمان سازی را تبدیل به یک پروسه دانش بنیان و مدون کرد، گفت: باید بتوانیم ایران را در این صنعت قدرتمند کنیم و از تکنولوژیهای جدید در این صنعت استفاده کنیم.
جهانبخش با بیان اینکه 92 درصد از ساختمانها در مرحله بهره برداری در مخاطره هستند، گفت: باید ساختمانها بعد از گرفتن پایان کار پروانه بهره برداری بگیرند تا در زمان افتتاح و بهرهبرداری از آن دچار مشکل نشوند.
نایب رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران اظهار کرد: در مسئله پلاسکو موضوع مشکل طراحی و اجرای آن نبود بلکه مشکل اصلی این مجتمع بهره برداری بود که متأسفانه به نحو درست اجرا نشده بود.
وی در پایان گفت: صنعت ساختمان و ساختمان سازی باید در فرآیند طراحی و اجرا دوباره باز تعریف شود.
انتهای پیام/