وی افزود: هارپ یک برنامه تحقیقاتی است که در شمال امریکا در حال اجرا است و هدف اصلی این برنامه، بررسی دقیق تر تاثیر یون سپهر بر امواج رادیویی و سامانههای مخابراتی زمین و فضا است.
زارع درباره یون سپهر توضیح داد: یون سپهر یکی از لایه های جوی در ارتفاع 60 تا 600 کیلومتری سطح زمین است، که یون ها در آن متمرکز شده است و این لایه، امکان برقراری ارتباط رادیویی را به نقاط دوردست جهان فراهم میکند.
مدیر کل هواشناسی قم تصریح کرد: این لایه جوی همچون آینه، امواج مخابراتی ارسال شده از یک نقطه در سطح زمین را به سایر نقاط بازتاب میدهد.
وی افزود: ضخامت یون سپهر در طول شبانهروز تغییر میکند و در هنگام روز با تابش خورشید به ضخامت آن افزوده و در شب هنگام، از مقدار آن کاسته میشود که این تغییرات دریافت امواج رادیویی نقاط دور دست را در شب راحت تر میکند.
زارع تصریح کرد: با توجه به میرایی امواج و فاصله دور نقطه عملیات هارپ(آلاسکا) از خاورمیانه و ایران و ابعاد بسیار بزرگ سامانههای جوی، تاثیر احتمالی هارپ بر آب و هوای ایران در حد صفر خواهد بود .
مدیرکل هواشناسی قم در پایان گفت: خوب است از شایعه پراکنان در فضای مجازی بپرسیم اگر پدیده هارپ در تغییر اقلیم ایران کاربرد دارد آیا هوشمندانهتر نیست که آمریکا با صرف هزینه و توان کمتر، مانع طوفانهای ویرانگری شود که سالی چند بار بعضی از نقاط آمریکا را با آسیب های جانی و مالی جدی مواجه میکند؟
انتهای پیام/ش