حجت الاسلام کاروند افزود: موقوفه ابوالقاسم خان شاملو در همدان 344 سال قبل در مناطق مختلف همدان، نهاوند و اسد آباد در زمان صفویه وقف شده که این موقوفه با نیت خدمت به طلاب علوم دینی وقف شده به تازگی به صورت رسمی به جریان وقف بازگشته است.
وی اضافه کرد: در وقف نامه این موقوفه ذکر شده که از درآمد این موقوفه به قدر فعالیت هر طلبه و به طلاب مدرسه کوچک داده شود که به صورت عمومی به هر طلبه در آن زمان دو تومان می دادند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان بیان داشت: در زمان پهلوی اوقاف به دست یهودیان اداره می شده و مشخصات این مدرسه که در میدان امام خمینی(ره) همدان بوده با اسامی مدرسان، طلاب و مستمری بگیران این مدرسه با تحقیق های انجام شده به دست آمده است.
وی در ادامه افزود: اسناد این مدرسه موقوفه ای در زمان پلهوی از بین رفته و تنها امروز 11 مغازه از یک پاساژ در خیابان بوعلی سینای همدان به صورت رسمی و با سند به جریان وقف برگشته است.
حجت الاسلام کاروند گفت: موقوفات حوزه های علمیه در استان همدان فراوان بوده و متاسفانه از بین رفته است و باید با همکاری نهاد ها و ارگان ها این موقوفات بعد از بررسی و کارشناسی به جریان چشمه همیشه جاری وقف بازگردد.
وی در ادامه موقوفه خواری مدرن را یکی از مشکلات بزرگ خواند و اظهار کرد: موقوفه خواری مدرن در دستگاه های و نهادهای اجرایی در همدان مرسوم شده و برخورد با این مسأله حمایت نماینده ولی فقیه در استان همدان را می طلبد.
انتهای پیام/د.ا