سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک نویسنده کودک و نوجوان:

کمبود امکانات، بهانه ای برای کتاب‌ نخواندن است

محمود جوانبخت گفت: با گسترش شبکه‌های اینترنتی همه می‌توانند به راحتی کتاب‌های مورد علاقه‌ خود را مطالعه کنند.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری، محمود جوانبخت نویسنده‌ کتاب‌های کودک و نوجوان در جمع اعضا و مربیان مرکز فرهنگی‌هنری شماره ۹ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران به سال‌های کودکی خود در دهه ۵۰ اشاره کرد و به بچه‌ها گفت: در آن سال‌ها تعداد کتاب و کتابخانه برای بچه‌ها بسیار کم بود. خانواده‌های کم‌درآمد هم امکان خرید کتاب را نداشتند. ما هم که عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بودیم فقط در این کتابخانه‌ها به مطالعه می‌پرداختیم؛ البته همه کتاب‌های مناسب سن خودمان را در آن سال‌ها خوانده بودیم.

وی با اشاره به وجود اینترنت، تبلت، رایانه و گوشی‌های هوشمند که در اختیار بیشتر کودکان و نوجوانان در دوران حاضر هست، تاکید کرد: هرکسی بگوید من به دلیل کمبود امکانات مطالعه نمی‌کنم، نادرست می‌گوید و این یک بهانه است برای کتاب‌نخواندن، چراکه بیشتر بچه‌ها به اینترنت دسترسی دارند.

نویسنده کتاب «مهربان مثل مسیح» برای تشویق کودکان به مطالعه، به اعضای این مرکز قدیمی کانون پرورش فکری یادآور شد که مطالعه و کتاب‌خوانی می‌تواند باعث تغییر نگاه و موفقیت بیشتر بچه‌ها و غنی کردن درون آن‌ها شود و کودکان را به انسان‌هایی با احساس و دارای احساس مسئولیت تبدیل کند.

جوانبخت از اعتیاد به مطالعه به عنوان یک اخلاق پسندیده یاد کرد و گفت: چنین انسان‌هایی اگر یک روز کتاب نخوانند دچار مشکل و بیماری می‌شوند.

این روزنامه‌نگار نویسنده شدن خود را مدیون مطالعه کردن دانست و افزود: از وقتی که خواندن و نوشتن را فراگرفتم شروع به مطالعه کردم و هر کتاب خوبی که می‌خواندم به خودم می‌گفتم یک روزی مثل این کتاب را خواهم نوشت.

وی خاطره‌نویسی را یکی از راه‌های علاقه‌مند شدن به نویسندگی عنوان و به بچه‌ها پیشنهاد کرد در هر شرایطی با استفاده از خودکار و کاغذ - حتی گوشی‌هایشان - خاطرات خود را ثبت کنند چراکه این کار عاملی است برای موفقیت کسانی که به نوشتن علاقه‌مند هستند.

جوانبخت از کتاب «آبی قرمز» خود به‌ عنوان یکی از کتاب‌هایی یاد کرد که در میان آثارش به آن بسیار علاقه‌مند است، چراکه بخشی از خاطرات خود اوست.

«خاطرات بچه‌های انقلاب» نیز یکی دیگر از آثار این نویسنده است که به گفته‌ او برخی از آن‌ها مربوط به خاطرات خودش در دوران کودکی و بخش دیگری خاطرات دیگران از انقلاب اسلامی است.

این نویسنده که در روزهای پیروزی انقلاب ۶ ساله بوده، مبارزه با بی‌عدالتی و تحقق عدالت را یکی از دلایل اصلی وقوع انقلاب برشمرد و توضیح داد: هنوز بخشی از خاطرات مبارزات مردم محله جوادیه در جنوب تهران در زمان انقلاب را به خاطر می‌آورم، چراکه محل زندگی و شرایط و جو مذهبی خانواده ما باعث شده بود که بیشتر مردم با رژیم سابق مبارزه کنند.

وی گفت: در زمان دفاع مقدس و پس از شهادت یکی از برادرانم در جنگ، بسیار به نوشتن علاقه‌مند شدم و اولین نوشته‌های کوتاهم را همان زمان برای «کیهان بچه‌ها» ارسال کردم. اگرچه نخستین اثرم هیچ‌گاه چاپ نشد.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.