وی بابیان اینکه در سال گذشته ۴۱۲ میلیون دلار در حوزه شیلات صادرات داشته ایم افزود: برنامه امسال طبق برنامه ششم ۴۵۰ میلیون دلار است و این در حالی است که طی ۱۰ ماهه امسال ۴۷۵ میلیون دلار ثبت شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: هم اکنون بزرگترین ناوگان صید ماهی کشور در اقیانوس هند مستقر است و در همین راستا قریب به ۱۰۰۰ شناور صیادی در اقیانوس هند مشغول صید ماهی هستند و این فعالیت در کنار ۳۵ کشور دیگر قرار دارد.
صالحی با اشاره به اینکه چابهار و کنارک از جمله شهرهایی است که طرح شیلات در آنان قرار دارد بیان داشت: در سفر مقام معظم رهبری و هیات دولت به این مناطق قریب به ۸۰ میلیارد دلار برای تکمیل پروژههای حوزه شیلات بودجه تعیین شد و با این روند نگاه از اقیانوس هند فراتر خواهد رفت.
رئیس سازمان شیلات کشور در بخش دیگر از سخنان خود در مورد توسعه پرورش میگو در کشور گفت: زمانی که دولت یازدهم مسئولیت خود را قبول کرد، حدود ۱۰ هزار تن میگو در کشور پروش مییافت این در حالی است که امسال پرورش میگو به ۳۲ هزارتن رسیده است.
وی خاطر نشان کرد: طرح دیگر در دستور کار شیلات کشور پرورش ماهی در قفس است. با وجود اینکه طرح در کشور جدید است و کمتر از دو سال از عمر این طرح در کشور میگذرد، هم اکنون ۴۷۰ قفس پرورش ماهی در کشور فعال میباشد.
صالحی تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۹۰ مزرعه پرورش ماهی خاویار در کشور فعال هستند و بزرگترین مرکز پرورش ماهی خاویار در استان مازندران قرار دارد، در ماه آینده نیز مزرعه پرورش ماهی خاویار در استانها و شهرهای غیرساحلی از جمله پلدختر در استان لرستان و همچنین شمال خوزستان افتتاح میشود.
وی اظهارداشت: توسعه شهرکهای شیلاتی ماهیان زینتی از دیگر سیاستها و برنامههای وزارت جهاد کشاورزی است و در همین راستا هم در برخی از استانها مطالعات شروع شده و در شهرستانهای محلات و کاشان در استانهای مرکزی و اصفهان کلنگ آغاز عملیات به زمین زده شده است.
معاون وزیر بیان داشت: البته در کنار پرورش ماهیان زینتی، موضوع پرورش گیاهان زینتی را هم اخیرا در دستور کار قرار داده ایم، در این رابطه سال گذشته با حضور معاون اول رئیس جمهور از یک مجموعه پرورش گیاهان زینتی در رباط کریم بازدید شد.
انتهای پیام/ش