پرور عامل تلفات را پارامیکسو ویروس تیپ یک با واگیری بالا خواند و افزود: بیماری ویروسی نیوکاسل فرم کبوتری ۷۰ درصد گله های وحشی کبوتر را درگیر کرده و باعث تلفات۴۰ تا ۵۰ درصدی می شود و تا حدود ۳ هفته در گله های وحشی کبوتر موجب تلفات می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به حساسیت بالای کبوتر به این نوع ویروس ادامه داد و گفت: امکان ابتلای سایر پرندگان به این ویروس به شکل خفیف و با حدت کم وجود دارد.
این مقام مسئول علائم بیماری نیوکاسل فرم کبوتری را اسهال سبز رنگ، مشکلات تنفسی و اختلالات عصبی نام برد و خاطر نشان کرد: این بیماری صرفا مختص پرندگان به ویژه کبوتر است و به هیچ وجه قابل سرایت به انسان نیست، مردم نگران نباشند.
وی در ادامه گفت: منطقه به شکل کامل و به طور مستر توسط اکیپ های دامپزشکی پایش و هرگونه تلفات احتمالی با همکاری اداره محیط زیست به صورت بهداشتی دفن می شود.
پرور به پرورش دهندگان طیور بومی توصیه کرد: به منظور جلوگیری از ابتلای طیور بومی به این ویروس حتی المقدور آنها در مکانهای بسته نگه داشته و از تماس آنها با پرنگان وحشی خودداری شود و هرگونه تلفات پرندگان را از طریق پل ارتباطی تلفنی ۱۵۱۲ و یا سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ به کارشناسان اداره کل دامپزشکی اطلاع دهند.
انتهای پیام/ز