سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد:

سودآوری با گنجی پنهان در دل خاک‌های مازندران

درآمد کشاوزان با سرمایه گذاری در کشت و تولید انواع گیاهان دارویی در مازندران افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  گیاهان دارویی یکی از ظرفیت‌های استان مازندران است که شناسایی و فرآوری آن‌ درآمدزایی و ایجاد اشتغالی پایدار  را برای ساکنان دیار علویان طبرستان به همراه داشته است.

با توجه به ظرفیت بسیار خوب شهرستان‌های گلوگاه، نکا، چهاردانگه و دودانگه ساری برای کشت و پرورش گیاهان دارویی می‌تواند نقش بسیار مؤثری در درآمدزایی و اقتصاد بهره بردار، ایجاد اشتغال و جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی داشته باشد.

حیدرپور رییس جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  گفت: هشت هزار گونه گیاهان دارویی در سطح کشور شناسایی شد که دو هزار گونه از این گیاهان شفابخش مربوط به استان مازندران است و سالانه در این استان هزار و ۱۰۶ تن گیاهان دارویی برداشت می‌شود.

افزایش اشتغال روستاییان مازندران با کشت گیاهان دارویی

در سال‌های اخیر توجه به حوزه کشاورزی در روستا‌ها و توجه به کشت گیاهان دارویی در زمین‌های شیبدار از رونق بالایی برخوردار شده است.

شهرستان بهشهر، نکا و ساری از این قافله عقب نمانده و با کشت گیاهان دارویی همچون گل گاو زبان و گل محمدی به عنوان یکی از اولویت‌های اشتغالزایی در منطقه محسوب شده است.

کشاورز منطقه هزار جریب نکا در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، گفت:با کشت گل گاوزبان در هر هکتار ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم گل خشک برداشت می‌شود و امسال در ۳ هزار مترمربع از زمین‌های شیب دار تصمیم به کشت گل گاوزبان گرفت.

وی می‌گوید: این شهرستان بعلت شرایط خاص آب و هوایی، کوهستانی و بالا بودن ارتفاع منطقه، مستعد کشت انواع گیاهان دارویی ازجمله گل گاوزبان است.

علی طاهری مدیر جهاد کشاورزی نکا با بیان اینکه نیمی از گیاهان دارویی مازندران در نکا کشت می‌شود، گفت: کشت گیاهان دارویی را راهی برای اشتغال زایی قشر جوان و ایجاد شغل مناسب در فصول مختلف دانست که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و جوانان هم استقبال کنند.

وی افزود: از ۳۵۰ هکتار کشت گیاهان دارویی امسال در این منطقه، ۳۰۰ هکتار به کشت گل گاوزبان اختصاص دارد که در حال برداشت این محصول هستیم.

طاهری گفت: براساس پیش‌بینی‌های انجام شده امیدواریم حدود ۱۵۰ تن گل‌گاوزبان خشک از این سطح زیر کشت برداشت شود.

خلیل حقیقی مدیر جهاد کشاورزی بهشهر گفت: امسال ۱۰۰ هکتار از اراضی منطقه یانسر شهرستان به کشت انواع گیاهان دارویی مانند گل گاوزبان، بادرنجبویه، به لیمو، زوفا، استویا و مریم گلی اختصاص یافت.

وی افزود: در حال حاضر این محصول در مرحله برداشت می‌باشد که با به‌کارگیری ۵۰۰ نفر در مرحله برداشت بیش از ۱۰ میلیارد ریال درآمد عاید کشاورزان این شهرستان شده است.

حقیقی با بیان اینکه سالانه ۱۲۰ تن محصول خام گیاهان دارویی تولید می‌شود و در مراحل کاشت، داشت و برداشت ۸ هزار نفر مشغول فعالیت هستند گفت: امسال ۵۰ هکتار از اراضی زیرکشت گیاهان دارویی شهرستان بهشهر به کشت گل گاوزبان اختصاص یافته است به عنوان تولید کنندگان ملی انتخاب شدند.

کشاورز بهشهری هم در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  می‌گوید: این منطقه با در نظر گرفتن شرایط آب و هوا، امکانات آبیاری و تأمین آب گونه‌های زیاد دارویی مانند زوفا، بادرنجبویه، گل محمدی، نعناع فلفلی، گل گاوزبان و آویشن برای کشت مناسب است.

طرح چهارساله کشت گیاهان دارویی وگل محمدی در ساری

فرهادی مدیریت جهادکشاورزی ساری گفت: ۵۰۰ هکتاراز زمین‌های شیبدارکم‌بازده درمناطق کوهستانی دودانگه شهرستان ساری دریک دوره چهارساله طرح پایلوت کشت گیاهان دارویی وگل محمدی اجرا می‌شود.

وی افزود:برای توسعه کشت باغ و گل محمدی دراراضی شیبدار باید از نهال‌های سالم که با ضریب اطمینان بالا، اصول فنی و ریشه زایی وقرنطینه‌ای تولید شده استفاده کرد.

مدیریت جهادکشاورزی ساری گفت:دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی مازندران برای توسعه کشت بافت درمنطقه دودانگه به منظورتوسعه کشت گل محمدی و گیاهان دارویی اعلام آمادگی کردند.

فرهادی با بیان اینکه برای کشت گل محمدی به دو هزارو ۵۰۰ اصله نهال نیازاست، افزود: متقاضیان برای کشت در ۳۶۰ هکتارثبت نام کرده اند.

وی کشت گیاهان دارویی و گل محمدی، تغییر الگوی کشت در زمین‌های شیبدار و کم‌بازده مناطق کوهستانی، کنترل سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک، تأمین ومصرف بهینه آب وافزایش درآمدبهره‌برداران و جلوگیری ازمهاجرت روستاییان به شهر را از اهداف اجرای طرح توسعه باغ در اراضی شیبدارو سیاست‌های اقتصاد مقاومتی اعلام کرد.

باغدار گل محمدی در منطقه دودانگه ساری می‌گوید: ۳ هکتار از زمین‌های شیبدار را گل محمدی کاشته است و توانست در دوره برداشت ۶ تن برگ گل در هرهکتار برداشت کند.

کشاورز منطقه چهار دانگه ساری که ۴ سال است که به کشت گل محمدی مشغول است گفت: اختصاص برخی گونه‌های گیاهان دارویی و معطر مانند گل محمدی برای کشت انبوه می‌تواند در اقتصاد کشور نقش مؤثری داشته باشد و سبب اشتغال‌زایی و کاهش جمعیت بیکار در مازندران شود.

فعال کردن صنایع تبدیلی گیاهان دارویی در مازندران

مریم اسدی دانش آموخته کشاورزی و فرزند یکی از باغداران منطقه ساری هم فعال کردن صنایع تبدیلی گیاهان دارویی و توجه به بازار‌های صادراتی در آینده را نوید بخش آینده بهتری برای کشاورزان و باغداران منطقه در کشت گیاهان دارویی دانست.

وی با اشاره به اینکه از آنجایی فارغ التحصیلان کشاورزی در صدر جدول تحصیل کرده‌های بیکار هستند، گفت: باید صنایع وابسته به کشت و کار گیاهان دارویی در منطقه ایحاد شود تا کمکی به اشتغال افراد به ویژه فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی باشد.

رونق دوباره عطاری‌ها در مازندران با افزایش کشت گیاهان دارویی

ابوالفضل سعیدی که دو سال در ساری عطاریش رونق گرفته است در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  گفت: در این مدت ذائقه و نگرش مردم به استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی تغییر کرده است.

وی افزود: هم اکنون بیشتر گیاهان دارویی به صورت فله‌ای عرضه می‌شود و توسعه صنایع تبدیلی و بسته بندی گیاهان دارویی از ضرورت‌های لازم در کنار توسعه کشت گیاهان دارویی است.

سودآوری با گنجی پنهان در دل خاک‌های مازندران

دلاور حیدرپور رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی راه حل مناسبی برای رفع مشکل اقتصادی و بیکاری در راستای اجرای اقتصاد مقاومتی می‌باشد.

وی افزود: سیاست وزارت جهاد کشاورزی امسال بر حمایت از صنایع تبدیلی به صورت عام و گیاهان دارویی به صورت خاص است که اگر متقاضی باشد کمک خواهد شد.

حیدرپور ازفعالیت ۳۰ شرکت تعاونی فرآوری، تولید، بسته بندی و عرقیات گیاهی در استان خبرداد و گفت: چهار واحد صنعتی تهیه و تولید عرقیات و عصاره و ماده اولیه دارو‌های گیاهی و ۱۰ واحد سنتی گلاب‌گیری در مازندران وجود دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: به لیمو ، خالواش ، بادرنجبویه ، گل همیشه بهار، نعنا فلفلی ، موسیر، مارچوبه ، رازیانه ، شیرین بیان و کاسنی از جمله گیاهان دارویی هستند که در مناطق مختلف استان قابلیت کشت دارد.

افزایش درآمد روستاییان مازندران از ۴۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان

ملایی مجری طرح کشت و توسعه گیا هان دارویی سازمان جهادکشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با بیان اینکه تولید گیاهان داروئی در کشور ۱۲۸ هزار و ۴۶ تن است که سهم استان در تولید این گیاهان ۵ درصد است گفت :سالانه هزارو ۱۰۶ تن با عملکرد متوسط هزار و ۴۰۵ کیلوگرم در ۸۵۰ هکتار از اراضی واقع درارتفاعات و مناطق کوهستانی و میان بند مازندران گیاهان دارویی به صورت روش خودرو رویش برداشت می‌شود.

وی افزود: کاشت انواع گیاهان دارویی در مناطق بالادست در هر هکتار ۱۰ تا ۴۰ میلیون تومان و در مناطق دشت ۲۰۰ میلیون تومان درآمد برای هر تولیدکننده دارد.

ملایی گفت: ۸۰۰ گونه گیاه دارویی متفاوت در استان شناسایی شد که ۲۲ گونه گیاهان دارویی گل گاوزبان، آویشن ، گزنه ، پونه ، بیدمشک، بابونه، بومادران، گلپر، رنجبویه، رزماری از مهمترین گونه‌های گیاهان دارویی در مازندران به حساب می‌آیند که با وجود گسترش صنعت در این حوزه صورت سنتی کشت و برداشت می‌شود.

مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه استان استعداد خوبی در کشت و تولید گل گاوزبان، خارمریم، گل محمدی، به لیمو و انواع گونه‌های دارویی و معطر دارد، افزود: گل گاوزبان و گل محمدی بیشترین سطح زیرکشت گیاهان دارویی شهرستان‌های بهشهر، گلوگاه ، ساری، نکا و کلاردشت را در استان به خود اختصاص دادند.

وی تولید گیاهان دارویی شامل بومادران، موره، رازیانه، شیرین بیان، گل گاوزبان، آویشن، پونه و صد‌ها گیاه دارویی دیگر تنها گوشه‌ای از قابلیت‌های مازندران در زمینه تولید گیاهان دارویی محسوب می‌شود که توجه نکردن به آن از طریق روش‌های صنعتی سبب می‌شود از این ظرفیت بسیار مهم و اساسی آن گونه که شایسته است استفاده نشود.

مجری طرح گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی مازندران خشک کردن اصولی گیاهان دارویی، بسته بندی و انبارداری صحیح، بازاریابی وشناسایی بازار‌های هدف، تسهیل در قوانین گمرکی برای صادرات ، واگذاری زمین، تسهیل در خدمات توسعه‌ای و تخصیص منابع مالی برای توشعه و کشت گیاهان دارویی از مهم‌ترین برنامه‌های حمایتی در توجه به کشت گیاهان دارویی برشمرد.

گزارش از سکینه رستمی آله خیلی

انتهای پیام/ر

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.