وی افزود: در کارگاه کشوری جهت افزایش آمادگی پرستاران در برابر حوادث و بلایا پرستاران واجد شرایط که پیشتر در بخشهای اورژانس، ICU و هوشبری و ... کار کردهاند را تحت آموزش قرار دادیم و از آنجایی که پرستاران محور اصلی حوادث و بلایا هستند، آموزش این قشر میتواند نقش بسزایی در مدیریت بحران در حوادث و بلایا داشته باشد
حضرتی گفت: در زمان زلزله کرمانشاه زمانی که برای خدمات پرستاری به جمعی از پرستاران نیاز داشتند، 60 پرستار تریاژ، اورژانس، هوشبری و ... اعلام آمادگی کردند و ساعت 8 صبح روز بعد حدود 120 پرستار آمادگی خود را اعلام کردند و در روزهای بعد چند هزار پرستار اعلام آمادگی کردند که به جرات میتوان گفت نمره رضایتمندی مردم از خدمات پرستاری، خدمات پزشکی، خدمات تکنسینهای فوریتهای پزشکی و ... مطلوب است ولی اگر این تیم آموزش دیده بود شاهد نتایج گسترده تر و مطلوب تری بودیم.
وی در پایان گذراندن دورههای آموزشی و تخصصی برای پرستاران در حوادث و بلایا و مدیریت بحران این گروهها را حائز اهمیت عنوان کرد و افزود: با توجه به زلزله خیزی کشور و طبیعی بودن حوادث زمین شناختی باید بدانیم که آماده نبودن ما غیر طبیعی است که در این راستا امیدواریم با برگزاری کارگاههای آموزشی، هم اندیشی متخصصان این عرصه و دانش افزایی پرستاران شاهد کاهش آسیب و خطرات باشیم.
گفتنی است؛ کارگاه کشوری جهت افزایش آمادگی پرستاران در حوادث و بلایا به همت مرکز تحقیقات سلامت در حوادث و بلایا طی 3 روز با عناوین آشنایی با مفاهیم پایه و اصول حوادث و بلایا، همه گیری شناسی حوادث و بلایا در جهان و کشور ایران، پرستاری در حوادث و بلایا، ساختار مدیریت بحران ایران و کار گروههای 14 گانه با تاکید بر توانبخشی، ارتباطات خطر در حوادث بلایا، ارزیابی خطر در حوادث و بلایا، سیستم هشدار اولیه و سطح بندی عملکرد مراکز هدایت عملیات EOCها در حال برگزاری است.
انتهای پیام/