متخصص سلامت دهان و دندان با بيان اينكه عوامل مختلفی در بازگشت درد دندان عصب كشی شده تاثير گذار هستند، گفت: این درد با مشورت پزشک متخصص قابل درمان است.
بیات با اشاره به اینکه اگر عصبکشی ریشه دندان کامل انجام نشود، منجر به بروز درد میشود، بيان كرد: در مراحل پر كردن دندان، آن را کامل تمیز و پوسیدگیها را خارج میکنند و در آخر ريشه را درمان کرده؛ در غیر این صورت بافت عصبی در دندان باقی میماند و باعث درد میشود.
متخصص سلامت دهان و دندان با بیان اینکه ممکن است در ریشه دندان کانال اضافی وجود داشته باشد و باعث درد دندان شود، گفت: معمولا کانال اضافی در ریشه دندان را نمیتوان پر کرد و باعث عفونت میشود.
بیات همچنین ادامه داد: ممکن است در ریشه دندان مشکلات مختلفی همچون مسدود،کج بودن و انحراف کانال و یا تمیز پر نکردن دندان توسط درمانگر قبلی، در کانال اضافی وجود داشته باشد كه در درد دندان تاثير گذار است.
وی افزود: در این موارد به دلیل رشد میکروبها در قسمت کار نشده کانال، عفونت و ضایعه استخوانی ایجاد و بیمار دیر یا زود با درد دندان مواجه میشود؛ بنابراین باید سعی شود با درمان مجدد ریشه قسمتهای کار نشده کانال کاملا درمان شود.
بیات با اشاره به اینکه وقتی عصب کشی انجام میشود بافت دندان از بین میرود، خاطر نشان كرد: در عصب کشی دندانپزشکان نیاز دارند به عصب دندان دسترسی داشته باشند كه به این منظور مقداری دندان برداشته و با مواد پر میشود كه این فرآیند باعث میشود مقداری از بافت دندان از بین رفته و دندان شکنندهتر میشود.
متخصص دهان و دندان در خصوص اینکه دندانپزشک ناچار میشود مقداری از قسمت سالم دندان را نیز بتراشد، اظهار کرد: این عمل باعث خشک شدن دندان بر اثر از دست دادن تغذیه داخلی می شود و دندان را ضعیف و منجر به شکننده شدن دندان می شود، البته جای نگرانی نیست چرا كه با ترمیمهای خاص و روکش دندان میتوان آن را پوشاند.
متخصص سلامت دهان و دندان با هشدار به اینکه برای رفع درد دندان نباید خودسرانه عمل کرد،گفت: وقتی دندانی بعد از چند سال عصب کشی شروع به درد میکند باید به پزشک متخصص مراجعه و نباید به طور خودسرانه عمل کرد.
بیات در خصوص شایعترین علتهای بازگشت درد دندان عصب کشی شده بیان کرد: اگر در درمان قبلی این کار خوب انجام نشده باشد، باید مواد قبلی دندان عصب کشی شده خارج و از ابتدا دندان را تمیز کنند، مراحل انجام عصب کشی دوباره انجام شود، درمان مجدد انجام شود و اگر نیاز به درمان ریشه داشته باشد هم ریشه و عصب را از دندان خارج میکنند.
وی با بیان اينكه در بسیاری مواقع در درمان دوم عصب کشی دندان، ضد عفونی و پر کردن آن درست انجام می شود، یادآور شد: اگر در درمان دوم عصب کشی، دندان همچنان همراه با درد باشد آن را جراحی میکنند؛ آن را به این صورت جراحی میکنند که کیست موجود را خارج کرده و دندان را با مواد جديد پر میکنند و به طور كامل درمان انجام می شود.
انتهای پیام/
من خودمم از وقتی 1 2ماهه اینکار میکنم جنس دندونام ن خوب نیس و مستعد خرابیه دیگ خرابی بر نداشته جز قبلیاش
سعی کنین قبل صبح و بعد شام دهنتون چن دقیقه بااب نمک بشورید و مسواک بزنید
من دندان شماره بالا راست را حدود هشت سال پیش عصب کشی کردم و مشکلی نبود.
حدود دو ماه پیش غذا گیر کرد بین دندان ترمیم شده و جلویی، و درد گرفت ولی بعد از چند روز درد از بین رفت.
الان بعد از دو ماه دوباره درد شدیدی گرفته، فکر کردم نیاز به عصب کشی مجدد داره، ولی دکتر از روی عکس گفت که غذا گیر کرده چون بین دندان سیاهه و مشکل عصب تو عکس دیده نمیشه.
و گفتند بعد از دو روز شست و شو با آب نمک برم برای خالی کردن مواد پر کننده و پر کردن مجدد.
سوالم اینه که وقتی عصب کشی شده چرا باید اینقدر شدید درد بگیره؟
و اینکه نظر شما در مورد دندان بنده چیه؟
با تشکر فراوان.
کم کاری دکتر و انجام کار به صورت ناقص
چ کنم حالا با اوضاعی ک دارم الان؟؟؟
هزینه بالا پرداخت میکنیم و از طرفی ام دکتر خراب کاری میکنه واقعا منصفانه نیست
آدم دندانشو بکشه ولی پیش دندانپزشک هایی که فقط فکرشون پول در اوردنه نره. بعد دوسال عصب کشی، گفت برو متخصص ریشه ببینه. پیش دو تاشون رفتم اولین چیزی که از مریض می پرسن میگن «کی معرفی تون کرده».الان دو تا دندانم کیست زده و درمانش دو برابر عصب کشی و روکش گذاشتن شده. جالبه دکتر میگه من عصب کشی نکردم فقط روکش گذاشتم. یعنی کاری رو کرده انکار میکنه.
پولی که از من گرفتند حرامشون شه.
الان چیزه داغی مثل چایی میخورم به شدت درد میگیره البته گفت که باید روکششم بکنی من نکردم
تا زمانی که درد ندارید نرید دکتر
به من گفتن 4تا دندونت پوسیدگی سطحی داره اگه پر نکنی میرسه به عصب.منم پر کردم اما بعد متوجه شدم دو تا از دندونا رو خود دکتر رسونده به عصب.
واقعا متاسفم.کلی پول میگیرن آخرم که هیچ
الان ک چند ماه میگذره همش درد داره.
تجربیات خودم رو براتون مینویسم شاید که برای تعدادی موثر و باعث کاهش درد دندانشون بشه.در حالیکه شاید علم دندانپزشکی امروزی و دندانپزشکان حرفای من رو قبول نداشته باشن چونکه توی چارت و علمی که بهشون آموزش دادن نباشه.
1. هنگام پر کردن دندان بعد از عصب کشی یه تیکه پلاستیک برای قالب گرفتن امالگام یا ... داخل لثه و کناره های دندان میزارن. که این خودش باعث ایجاد شکاف بین دندان و لثه میشه و بعدا شیرینی جات اگه پاک نشن باعث درد میشن.
2.برای بر طرف شدن مشکل بند1 . باید اطراف دندان رو با نخ پاک کنید(اگه درد دندان برطرف نشد از بیخ بیخ همون دندان نخ بکشید).
3.اگه مسواک زده اید اولین چیزی که میخواین بخورین از شیرینی جان و ...نباشه .چیزی مثل نان باشه. چونکه با اولین لقمه ها بین دندان ها و بین دندان ولثه که با مسواک قبلا پاک شده میخواد پر شه. اگه شیرین باشه هم موجب پوسیدگی میشه و هم موجب درد.
4.برای درد دندان اول مسواک . دوم نخ سوم. مسواک نمک چهارم و اصلی ترین حربه جویدن پیاز رو انجام بدین و بزارید اب پیاز به جای درد برسه و بعدش اب به دهن نزنید.
5.در پاسخ به دوستی که نوشته بود بعد از روکش دندان هنوز درد دارم باید بگم که اون هم باید اطراف دندانش رو تمیز کنه و نخ رو از بیخ بکشه و از نخ سوپر فلاس استفاده کنه.
6.خمیر دندان باعث افزایش پوسیدگی میشه. کمتر استفاده کنید و بعد از استقادش اب نمک به دهان بچرخانید.
7.همیشه در طول روز وبه خصوص بعداز خوراکیهای شیرین اب ولرم در دهان بچرخانید.
8. پوسیدگی مثل لکه گنیده که در یک میوه گسترش پیدا میکنه میمونه. باید تا قبل از گسترش بیشتر اونو بردارید.
9.بعد از ترمیم یک دندان اسیب پذیر ترین جا برای پوسیدگی مجدد بین دو تا دندانه. اونجا رو خیلی مراقبت کنید.
امان از بی پولی
من بیمار ام اس هستم
ممکنه که چرک کرده باشه؟؟؟؟
الان همان دندانم وحشتناک درد میکنه .
من برج۸سال ۹۶پس از مراجعه به دندانپزشکی وانجام عصب کشی وپست وکور وپر کردن وروکش گذاشتن در نتیجه بعداز چند ماه با درد خیلی شدیدی مواجه شدم ودوباره مراجعه کردم تعدادی زیادی انتی بیوتیک ومسکن تجویز کرده ولی همچنان با درد ولی کمتر روبرو بودم تا اینکه کنار دندانم یه آبسه بزرگ زد بیرون با مراجعه به پزشک آبسه خارج کرد تا دو بار تخلیه شد ولی هنوز دوباره همون مشکل دارم هر روز باید آبسه تخلیه بشه لطفا راهنمایی کنید
حتما پیگیری کنید چون ممکنه عفونت به دندان های دیگر سرایت کنه برای من که عفونت به استخون ریشه چسبیده و حالا حالا ها رفع نمیشه.
در ضمن دندونی که اندو شده نیاز به معاینه هر ۶ ماه یکبار داره.