سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پشت پرده جاسوس بازی و فعالیت‌های مشکوک غول سایبری امارات/آیا موسس تلگرام هم جذب «ماده سیاه» شده است؟!+تصاویر

از سال 2015 میلادی، شرکت سایبری مخوفی در امارات ایجاد شده که حرف و حدیث‌های فراوانی درباره آن مطرح است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امنیت سایبری، مقابله با هک، حفظ حریم شخصی در فضای مجازی، حضور یا عدم نظارت دولت شاید تا مدتی پیش یک بحث تخصصی در بین علاقمندان و تحصیل کردگان در این حوزه به شمار می آمد ولی امروزه این مسائل تبدیل به یک بحث عامه در بین همه مردم شده است چراکه کشورهای جهان هر روز بیش از قبل به اهمیت فضای مجازی و در عین حال به ضررهای عدم کنترل صحیح آن پی برده اند و اقداماتی را در این مورد به انجام می رسانند.

کشور های عربی از جمله نقاطی در دنیا هستند که اگرچه رشد شبکه های اجتماعی در میان آنها، کندتر از برخی کشورهای دیگر بوده اما در سالهای اخیر فضای مجازی نقش بسیار مهی در تحولات آن داشته و تلاش کرده اند با استفاده از این فضای جدید، به بهبود چهره خود و در عین حال، نظارت دقیق تر بر فعالیت های مردم و جوامع هدف خود، بپردازند.

امارات متحده عربی؛ جایی برای کنترل با دوربین ها

پلیس امارات متحده عربی را به جرات می توان پیشرفته ترین نیروی پلیس در بین کشورهای عربی در حوزه نظارت بر مردم خود دانست که در تست بسیاری از موضوعات، پیشگام بوده است. از بحث استفاده از جی پی اس برای رهگیری خودروها، انگشت نگاری دیجیتالی و داشتن شبکه بسیار پیشرفته از دوربین های نظارتی و حتی تلاش برای تبدیل ۲۵ درصد نیروهای پلیس در افق ۲۰۳۰ میلادی به نیروهای رباتیک همه بخش هایی از برنامه ها و آینده پلیس این کشور است.

امارات در سالهای اخیر هزینه های بسیار زیادی را در بحث های سایبری، امنیت سایبری و توسعه فناوری آی تی در کنار نظارت بر شبکه های اجتماعی انجام داده اند و بسیاری از شرکت های بزرگ فناوری در دنیا نیز با دریافت یارانه های مستقیم و غیرمستقیم، در این کشور حضور مستقیم دارند. پاول دورف مدیر اپلیکیشن تلگرام نیز در زمان اغتشاشات در ایران در دوبی به سر می برد از آنجا توییت می کرد؛ حال آن که این فرد خاص به دلیل سفر تفریحی به دوبی، در آن زمان در این کشور مستقر بوده یا اتفاقا حضورش با آشوب های اخیر در کشورمان همزمان شده بود، مسئله ای است که با کنار گذاشتن دیگر قطعات این پازل، تکمیل خواهد شد.

توییت دورف از دوبی در زمان اغتشاشات ایران

اما قبل از ورود به بحث سایبر و شرکتی اماراتی که اخیرا نامی برای خود مطرح کرده باید اشاره ای به سیستم دوربین ها در امارات کرد؛ شبکه بسیار پیچیده و گسترده دوربین های مدار بسته در امارات وجود دارد که کوچکترین تحرک و فعالیت در مناطق مختلف این کشور را رصد و در اختیار نهادهای امنیتی امارات قرار می دهد.

برای مثال به وضعیت شارجه در امارات می پردازیم. در این شهر ۱۰۴۸۶ دوربین مدار بسته توسط پلیس نصب شده است که از آن برای رصد کل شهر استفاده می شود. مقامات پلیس این شهر این طرح را بسیار موفق دانسته و اعتقاد دارند که با استفاده از این دوربین ها و سیستم های هوش مصنوعی که تصاویر را تفسیر می کنند، همانند بحث نرم افزارهای شناسایی چهره، توانسته اند نرخ جرم و جنایت، خصوصا موارد خشن آن را در مقدار قابل قبولی نگاه دارند. جرائم خشن در شارجه در سال ۲۰۱۷ در مقایسه با سال ۲۰۱۶ در حدود ۴۵ درصد کاهش داشته است که البته مستنداتی برای موجه جلوه دادن این رصد دقیق است.

در سال ۲۰۱۰ میلادی نیز دوربین ها در دوبی به کمک پلیس این کشور آمدند تا پرده از ترور محمود المبحوح از اعضای سازمان حماس بردارند. این فعال رده بالای فلسطینی در هتل محل اقامت خود در دوبی توسط عوامل موساد که با اوراق هویت جعلی به این کشور وارد شده بودند ترور شد و پلیس دوبی توانست با استفاده از تصاویر دوربین های مدار بسته هویت واقعی تیم ترور موساد را آشکار کند. البته در آن زمان ۳۳ نفری که در این ماجرا دست داشته و توسط پلیس دوبی شناسایی شدند زمان کافی برای خروج از امارات را داشتند و بعد از آن، ماجرا به جز چند اظهار نظر ساده، پیگیری خاصی نشد ولی امارات تلاش کرد، تسلط اطلاعاتی خود را به رخ شنوندگان این ماجرا بکشاند؛ بدون آنکه تعرض خاصی به اسرائیل شود.

DarkMatter قلب امنیت سایبری امارات

اما از سال ۲۰۱۵ میلادی، شرکت سایبری مخوفی در امارات به اسم DarkMatter ایجاد شده که حرف و حدیث های فراوانی درباره آن مطرح است. این شرکت توسط یک اماراتی به اسم فیصل البنایی تشکیل است و بزرگترین مشتری آن دولت امارات است که از آنالیز تصاویر دوربین های امنیتی در امارات تا هک کردن سیستم های برخی از مخالفین دولت به این شرکت نسبت داده می شود. مدیرعامل این شرکت در یکی از معدود گفتگوی خود، رسما اعلام کرده که مشاورین خود را از سازمان های CIA و NSA استخدام کرده و البته به نظر او در منطقه خاورمیانه تنها اسراییل است که حرفهایی برای گفتن در بحث سایبر دارد.

فیصل البنایی بنیانگذار شرکت DarkMatter

DarkMatter در پاسخ به منتقدان و کارشناسان، تاکید می کند که روابطشان با دولت امارات صرفا تجاری است ولی شواهد نشان می دهد سیستم اطلاعاتی امارات از این شرکت برای پروژه های امنیتی خود استفاده می کند. برخی هکرها اعلام کردهند که از طرف این شرکت پیشنهادهای سنگین کاری دریافت کرده اند تا برای آنها - در اصل دولت امارات - عملیات های سایبری را به انجام برسانند.

فعالان حقوق بشر نیز این شرکت را به حملات سایبری علیه مخالفان دولت امارات متهم و شواهد مختلفی را در این خصوص ارائه می کنند. احمد منصور از فعالان اماراتی که آوریل سال گذشته میلادی بازداشت شده به نظر یکی از قربانیان این شرکت است.

منابع خبری، شرکت DarkMatter را مسئول هک تلفن همراه مدل آیفون او می دانند که با استفاده از اطلاعات آن، این شخص محکوم به پخش اطلاعات غلط درباره امارات در شبکه های اجتماعی و بازداشت شده است. این عملیات باعث شد تا آیفون یک آپدیت امنیتی را برای تلفن های همراه خود ارائه کند.


تلفن همراه Katim

با توجه به سرمایه گذاری های فراوان صورت گرفته، این شرکت حتی وارد بحث طراحی و ساخت تلفن همراهی به اسم Katim نیز شده و ادعا دارد که یکی از امن ترین تلفن های همراه جهان در برابر تهدیدات سایبری را ساخته است و تلاش دارد در حوزه سایبر و هوش مصنوعی از جمله بخش های پیشتاز در دنیا محسوب شود. شرکت هایی مثل DarkMatter شاید در نگاه اول یک شرکت امنیت سایبر به مانند هزاران شرکت دیگر در دنیا باشند اما با نگاهی به برخی از فعالیت ها و سابقه اماراتی ها و آنچه به این شرکت نسبت داده می شود باید انتظار ایجاد یک تهدید مهم سایبری و هوش مصنوعی در این همسایه کوچک جنوبی را داشته باشیم که حضور موسس تلگرام یا برخی دیگر از فعالان برجسته حوزه سایبر دنیا در این کشور را می توان بر این اساس، تفسیر و بررسی کرد.


بیشتر بخوانید: افسانه پردازی های تلگرامی از شخصیت هایی که روحشان هم خبر ندارد!


هنگامی که کشوری چون امارات، با جمع آوری نیروهای بد نام و جنایتکار بلک واتر، در تلاش برای تمرین اشغال جزایر ۳ گانه ایرانی و تشکیل نیروهای مزدور علیه منافع کشورمان می افتد، تصور ایجاد شرکتی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی در حوزه سایبری و فضای مجازی نیز نمی تواند دور از ذهن و توهم باشد؛ بویژه آنکه یافتن ردپای این ماجرا، بسیار سخت تر و ضربات آن بعضا سنگین تر از اتفاقات نظامی است.

منبع:مشرق

انتهای پیام/

جاسوس بازی غول سایبری امارات با کمک مشاوران CIA

برچسب ها: دانستنی ها ، تلگرام
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
سین مثل سروش . پیام رسان سالم ایرانی
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
امنیت برای ما خیلی خیلی خیلی مهم تز تلگرام است .
ناشناس
۱۲:۲۷ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
ببین واسه یک تلگرام اسباب بازی چفدر باید اعصاب خودمان را خورد کنیم . اگر فضای مجازی سالم و واقعی می خواهیم نه یک اسباب بازی خطرناک به پیام رسان های داخلی مراجعه کنیم.
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
روسیه خوب موقعی با مدیر تلگرام و وی کی سابق مقابلنه کرد آفرین
ناشناس
۱۲:۱۱ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
ننگ به تلگرام
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
مالک اصلی تلگرام برای ما کاملا مشخص است و خوشبختانه در آن عضو نیستیم و دیگران رو هم تشویق به استفاده از تولید ملی (پیام رسان داخلی) می نماییم.
ناشناس
۱۱:۵۵ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
هویت تلگرام معلوم شد.
ناشناس
۱۱:۴۸ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
تلگرام نمک خورد و نمکدان شکست . بهترین جمله بود در وصف تلگرام که ما بهش بها دادیم و بزرگش کردیم
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
برایم خیلی جالب است چگونه ما که رتبه 5 المپیاد علمی کامپیوتر دنیا هستیم باید مصصرف کننده تلگرامی باشیم که بابت استفاده از آن باید میلیاردها هزینه ترافیک وارداتی اینترنت نماییم.
ناشناس
۱۱:۴۲ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
از تلگرام هیچ چیز بعید نیست , قبول دارم.
ناشناس
۱۱:۴۱ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
یاد حرف امام بزرگوارمان افتادم که فرمودند هر مسلمان یک سطل آب بریزد اسرائیل را سیل می برد اما متاسفانه این بی خرد ها مثل امارات و عربستان گول زیرگی شیطان را خورده اند و برای حفظ حکومتشان درحالیکه از ایران تهدیدی نمی شوند به دشمان ما برای فشار بودجه از جیب مردمان مظلومشان می دهند اما به لطف خداوند شکست شیطان نزدیک است.
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
حکام عرب علم را برای استواری حکومت خودشان می خواهند . نمونه بارز فضای مجازی. 1- ضربه به حکومت های مستقل و همسایه 2- خوب جلوه دادن حکومتشان
ناشناس
۱۱:۳۰ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
فکر اشغال و تصرف جزایر ایرانی را باید به گور ببرند و به دریای خودشان برای شنا کردن بسنده نمایند . به امید خدا تلگرام هم شکست خواهد خورد همانطور که شیطان شکست خورد .
ناشناس
۱۱:۲۳ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
بنظر من باید مواظب اقدامات امارات و عربستان باشیم همانطور که قبلا بودیم و قدردان مردم خوبمان و جوان های مغز متفکر کشورمان باشیم . خیلی بزرگ است قدرت این مردم که با اقدار مقابل چندین ابر قدرت دنیا و البته چند کشور پولدار و ریاکار منظقه ایستاده ایم.
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
حکومت امارات کپی برابر اصل حکومت عربستان است با این تفاوت که در بعضی فسادها و کارهای پلید برخی از یکدیگر جلوتر هستند که نمود آن ویرانی جنوب یمن یعنی عدن و درگیری این دو خبیث در آن است .
کمالی
۱۱:۱۶ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
بعضی از پادشاه های این کشورهای عربی بجای اینکه مسئله فلسطین و اشغالگران قدس اولویتشان باشد برای نجات خودشان به هر اقدامی دست می زنند تا حکومتشان را حفظ کنند و اهمیتی برای مردمانشان قائل نیستند
کمالی
۱۱:۱۶ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
بعضی از پادشاه های این کشورهای عربی بجای اینکه مسئله فلسطین و اشغالگران قدس اولویتشان باشد برای نجات خودشان به هر اقدامی دست می زنند تا حکومتشان را حفظ کنند و اهمیتی برای مردمانشان قائل نیستند
ناشناس
۱۱:۱۰ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
نمی دانستم مدیر تلگرام در رمان اغتشاشات در دوبی بوده برایم جالب بود
ناشناس
۱۱:۰۸ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
حکام عربی با استفاده از پول سعی در خوب جلوه دادن خود هستند . امروزه مسئله دفاعی و نظامی و رسانه ای در یک سطح قرار دارد . رسانه نشانه از قدرت هر کشوری است که باید اهمیت ویژه ای برای آن قائل شد .
ناشناس
۱۰:۵۸ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶
کو گوش شنوا!!!