دبیر انجمن لوازم خانگی کوچک با اشاره به تأثیر منفی واردات بر کاهش تولیدات داخلی، بیان کرد: واردات لوازم خانگی کوچک در سال ۹۶، ۱۷ درصد افزایش داشته که عمده این واردات از کشورهای چین و ترکیه صورت میگیرد و همزمان با این افزایش واردات، ۲۰ درصد از تولید داخلی در سال جاری کاسته شده است.
شانهساز با بیان اینکه کولرهای گازی پرمصرف به صورت قاچاق و بدون نظارت وارد کشور میشوند، اذعان کرد: کولرگازی در صدر قاچاق لوازم خانگی قرار دارد که میزان قاچاق این کالا در سال ۹۵، ۳۰۰ میلیون دلار بود که این رقم در ۸ ماهه نخست سال ۹۶ حدود ۱۶۰ میلیون دلار برآورد شده است.
وی با بیان اینکه جاروبرقی ۳۰ درصد از حجم صادرات لوازم خانگی را شامل میشود، تصریح کرد: میزان واردات جارو برقی در سال ۹۵، ۱۶.۵میلیون دلار بوده است که این رقم در ۸ ماه نخست سال ۹۶ به ۱۷.۲ میلیون دلار رسیده است.
به گفته وی، آمار دقیقی از میزان قاچاق کالاهای خانگی به کشور در دست نیست و کارشناسان بازار این رقم را حدود ۳ میلیارد دلار برآورد میکنند.
شانهساز بابیان اینکه فروش کالاهای خارجی سود بیشتری دارد، بیان کرد: فروشندگان از فروش کالاهای خارجی سود بیشتری دریافت میکنند و این سبب افزایش فروش کالاهای خارجی در کشور شده است.
وی، اظهار کرد: با توجه به بهبود کیفیت لوازم خانگی ساخت داخل، سهم تولیدکنندگان ایرانی از بازارهای کشور به ۵۰ درصد رسیده است.
شانهساز در پایان گفت:کالاهای داخلی با نظارت بیشتر و شفافیت بیشتری وارد بازار میشوند و ملزم به پرداخت عوارض ۸ درصدی مالیات ارزش افزوده هستند که باعث افزایش قیمت نهایی کالا میشود و مصرف کننده رغبت کمی برای خرید کالاهای ایرانی نشان میدهد.
انتهای پیام/