وی گفت: مهمترین علت شناخته شده سرطان اولیه کبد، شامل بیماری سیروز (تنبلی کبد)، عفونت مزمن با ویروس هپاتیت بی و هپاتیت سی، مصرف مشروبات الکلی و ... است.
علویان با بیان اینکه محققین دریافتهاند یکی از علل مهم سرطان کبد ابتلا به هپاتیت سی است، گفت: حدود ۵ درصد مبتلایان به هپاتیت سی که دچار تنبلی کبد شدهاند، دچار سرطان کبد خواهند شد. البته همه افراد مبتلا به هپاتیت سی به سرطان کبد مبتلا نمیشوند، بلکه افراد مسنتر، کسانی که مشروبات الکلی مصرف میکنند و افراد مبتلا به هپاتیت "بی" بشتر به این سرطان مبتلا میشوند.
بیشتر بخوانید: ارتباط کپک نان با سرطان کبد
علویان ادامه داد: علائم و نشانههای سرطان کبد در مراحل اولیه غیر اختصاصی است و شامل ضعف، لاغری و بیاشتهایی است، ولی در مراحل پیشرفته زردی و آب آوردن شکم نیز بروز میکند. باید توجه کرد که عدم استعمال دخانیات، عدم مصرف مشروبات الکلی، خودداری از مصرف پسته و بادام زمینی انبارشده از موارد پیشگیری از بروز سرطان کبد است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/