سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر جهاد کشاورزی مطرح کرد:

کمبودی در عرضه پرتقال وجود ندارد/تخصیص ۵۰ میلیارد تومان یارانه صادراتی به سیب و پرتقال

طهماسبی با بیان اینکه کمبودی در عرضه پرتقال وجود ندارد، گفت: درصدد هستیم با استفاده از یارانه صادراتی، مازاد تولید خود را صادر کنیم.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد علی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری که به مناسبت دهه فجر در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرکبات وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به آنکه تولید مرکبات به بیش از 5 میلیون تن خواهد رسید، از این رو نگرانی‌هایی مبنی بر باقی ماندن پرتقال تولیدی روی دست باغداران وجود دارد، به همین سبب درصدد هستیم با استفاده از یارانه صادراتی، مازاد تولید خود را صادر کنیم.

وی افزود: امسال، رقمی معادل 50 میلیارد تومان یارانه صادراتی به سیب و پرتقال تخصیص داده شده است.

طهماسبی میزان تولید پرتقال را 2 میلیون و 800 هزارتن اعلام کرد و افزود: هم اکنون سردخانه و انبارهای فنی در شهرستان فسا، مملو از پرتقال ناون بسته بندی شده با کیفیت بالا است.

کیفیت پرتقال های تولیدی مطلوب است

این مقام مسئول کیفیت پرتقال های تولیدی را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: با توجه به شرایط اقلیمی و آفتابی که در ایران داریم، تعداد دفعات سم پاشی باغات به نسبت مدیترانه بسیار کم است که در نهایت این امر موجب شده پرتقال تولیدی ارزش غذایی بالاتری داشته باشند.

معاون امور باغبانی با اشاره به اینکه 500 هزارتن پرتقال در انبارها ذخیره سازی شده است، بیان کرد: ذخایر انباری باغات شمال، جوابگوی تامین نیاز کشور تا خرداد ماه 97 خواهد بود.

وی نرخ هر کیلو پرتقال بسته به کیفیت را هزار و 500 تا 2هزار و 500 تومان اعلام کرد.

معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه امسال 3 میلیون و 700 هزار تن سیب در کشور تولید می‌شود،افزود: حدود 400 هزارتن از این میزان سیب های صنعتی قابل استفاده در صنایع آبمیوه و کنسانتره،600 هزارتن تابستانه هستند و مابقی در سردخانه‌ها ذخیره شده است.

به گفته وی؛ میزان صادرات سیب تا کنون را 381 هزارتن بوده، این درحالی است که مجموع صادرات سال گذشته 351 هزارتن بوده است، چراکه این میزان صادرات را  سال گذشته با واردات موز با تعرفه پایه گره زدیم، در غیر این صورت شاهد از بین رفتن 150 هزارتن سیب در سردخانه های ارومیه بودیم.

معاون وزیر جهادکشاورزی میزان تولید کیوی امسال بیش از 300 هزارتن اعلام کرد و گفت: برای تعادل بازارباید حدود 100 هزارتن از این میزان، صادر شود.

اصلاح و بازسازی اراضی کشاورزی در دستور کار قرار گرفت

وی افزود: طرح اصلاح و بازسازی اراضی کشاورزی را در دستور کار داریم که از 2میلیون و 800هزار باغ، 900 هزار هکتار باید در چرخه بازسازی قرار گیرد که امسال 600هزار هکتار را پیش بردیم.

به گفته طهماسبی 365 نهالستان مجوز و پروانه کار گرفتند و با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در اصفهان، خراسان، البرز و مازندران این کار رونق گرفت و ارقام و پایه‎‌های با کیفیت به بخش نهال کاری اضافه شد.

این مقام مسئول ادامه داد: برای بخش نهالستان صندوق حمایت از نهال را توسط بخش خصوصی راه‌اندازی کردیم.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تأثیر سایه‌بان‌ها در صرفه جویی مصرف آب، گفت: سایه‌بان‌ها در افزایش بهره وری و کاهش 30درصدی مصرف آب تأثیر بسزایی دارد.

وی افزود:در مناطقی که با تنش آبی و گرما روبه‌رو هستیم، با فراهم کردن شرایط تسهیلات در صدد اجرای آن هستیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه هزینه اجرای سایه‌بان‌ها متفاوت است، بیان کرد: هزینه اجرای سایه‌بان بسته به نوع سازه و مصالح در محصولات مختلف متفاوت‌اند.

طهماسبی سطح گلخانه‌های دنیا را 3.5میلیون هکتار اعلام کرد و افزود: از مجموع سطح گلخانه‌ها 12هزار و 300هکتار سهم کشور ما است که در برنامه ششم توسعه در نظر داریم، 18هزار و 600هکتار به این سطح و در افق چشم انداز 1404، 48هزار هکتار اضافه کنیم.

وی با اشاره به اینکه امسال 2هزار و 240هکتار گلخانه جدید باید احداث شود، تصریح کرد: 337هکتار از سطح گلخانه‌ها نیز باید بازسازی شود.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
لرستانی
۲۲:۱۲ ۱۶ بهمن ۱۳۹۶
مدیران خیلی دراین خصوص تعلل کردند. به ضرر باغدار مظلوم