وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی با تمامی اختیارات قانون خود اقدام به حذف ارز مبادله ای و جلوگیری از واردات در پایان دوره ممنوعیت کرد که به همین خاطر باید پاسخگوی حقوق مصرف کنندگان باشد.
کشاورز با اشاره به اینکه پارامترهای واردات از قبیل دوره ممنوعیت و نوع ارز در اختیار انجمن واردکنندگان نیست، بیان کرد: با توجه به نوسان نرخ ارز و عدم تخصیص ارز مبادله ای به واردات، نرخ تمام شده هر کیلو برنج وارداتی 7 هزار و 300 تومان تمام می شود که این نرخ برای واردکننده صرفه اقتصادی ندارد.
به گفته وی؛ با توجه به آنکه واردکنندگان نقشی در واردات ندارند، از این رو وزارت جهاد باید پاسخگوی کمبود و گرانی برنج در شب عید باشد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: با اعلام رفع ممنوعیت و صدور مجوز واردات از ابتدای بهمن، تاکنون یک کیلو برنج از مبادی رسمی وارد کشور نشده است و تمامی برنج های موجود در بازار قاچاق هستند.
وی با اشاره به اینکه اختصاص ندادن ارز مبادله ای به واردات برنج بر افزایش قاچاق دامن می زند، بیان کرد: از دولتمردان انتظار می رود هر چه سریع تر نسبت به تعیین و تکلیف این امر اقدام کنند تا مردم در روزهای پایانی سال با بحران روبرو نشوند.
این مقام مسئول از مخالفت بانک مرکزی در تخصیص ارز مبادلهای به واردات برنج افزود: با وجود آنکه رئیس جمهور در مصاحبه زنده تلویزیونی اعلام کرد که در تخصیص ارز مبادلهای به واردات کالاهای اساسی به منظور تنظیم بازار شب عید مشکلی نداریم، اما تا کنون ارز مبادله ای به واردات برنج به سبب سنگ اندازی های بانک مرکزی اختصاص نیافته است.
وی با اشاره به نگرانی مصرف کنندگان از بازار شب عید یادآور شد: با توجه به نوسانات نرخ ارز، واردات برنج بدون تخصیص ارز مبادله ای موجب شده که هر کیلو برنج با نرخ 8 هزار تومان به مصرف کنندگان تمام شود که این امر خریداران را با بحران جدی روبرو میکند. به همین خاطر وزارت صمت در حال پیگیری تخصیص ارز مبادله ای از معاون اول رئیس جمهور است.
انتهای پیام/