وی، افزود: در دنیا یک کیلو ماده موثره در هکتار مصرف میشود و این در حالی است که به سبب شرایط اقلیمی و قرار گرفتن کشور در منطقه گرم و خشک حدود 750 گرم معادل25 درصد کمتر از متوسط دنیا سم مصرف میکنیم.
ابطالی با تأکید بر اینکه آفتکشهای مصرفی در کشور از استانداردهای لازم برخوردارند، گفت: بر روی تمامی تکنیکالهای آفتکش و سموم آماده به مصرف در مبادی ورودی گمرک، پس از نمونه برداریهای لازم و مطابقت و ارزیابی با 14 استاندارد فائو مجوز ترخیص صادر میشود.
معاون فنی کنترل سازمان حفظ نباتات ثبت برند تجاری آفتکشها را اقدامی بزرگ برشمرد و افزود: از چهار سال قبل این امر در کشور آغاز شد که نتایج آن در سطوح وسیعی امسال مشاهده شد.
وی ادامه داد: از سال 93 با اخذ مجوز از وزیر جهاد کشاورزی، ثبت سموم با برند تجاری را در جریان کار خود قرار دادیم، به طوریکه تاکنون برای 32 آفتکش مهم مصرفی بیش از یکهزار درخواست از شرکتهای مختلف داشتیم که حدود 750 درخواست در سازمان حفظ نباتات نهایی شده و هم اکنون برای ارزیابی کارایی به موسسات پژوهشی ارسال شده است و بیش از 330 مورد از این تعداد تا کنون پس از گزارش ارزیابی بیولوژیک به عنوان برند در کشور ثبت کردیم.
ابطالی با بیان اینکه برای اولین بار منابع تکنیکال و سموم آماده مصرف را در کشور به ثبت رساندهایم، تصریح کرد: براین اساس 111 منبع تأمین سموم، ثبت و دارای شناسنامه مورد تأیید سازمانهای بینالملل هستند.
انتهای پیام/