علی کاوه، عکاس، تصویرگر و فعال مطبوعاتی در گفتگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره نحوه پیوستن خود به جمع عکاسان انقلابی اظهار کرد: من در روزهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در سازمان صدا و سیما کار میکردم؛ پیش از وقایع انقلاب اشتباهی به عنوان خرابکار دستگیر شده بودم و تصمیم گرفتم با این پشتوانه به بطن انقلاب بروم و از راهپیماییها عکاسی کنم. البته برخی از همکاران هم دوست داشتند که در راهپیماییها شرکت کنند و من هم با پیوستن به آنها از وقایع انقلاب عکاسی میکردم.
وی درباره اولین تجربه عکاسیاش به عنوان عکاس انقلاب گفت: زمان چندانی از تبرئه شدنم نگذشته بود که یک روز تقریبا ساعت ۶ صبح به خیابان ولی عصر (عج) آمدم و عکاسی کردم. روز زیبایی بود و در آن روز گروهی از دانشجویان را دیدم که سرودی انقلابی می خواندند و مردم گریه میکردند.
این عکاس در ادامه گفت: بهترین روز زندگی هر عکاس روزی است که در برهه تاریخی قرار بگیرد و عکاسی کند و من چنین موقعیتی را تجربه کردم. در زمان ورود امام خمینی (ره) به کشور، من به همراه اکیپ خبری اعزام شده به فرودگاه شاهد حضور چشمگیر مردم بودم و همچون عکاسان دیگر در آنجا عکسهای زیادی گرفتم. از جمله آنها عکسی بود که مشت گره کرده امام خمینی (ره) را در زمانی که میگفت: «من توی دهان این دولت میزنم» نشان می داد. نگاتیو این عکس هماکنون در آرشیو سازمان صدا و سیما موجود است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جالب است بدانید که مدتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کارتی به نام کارت جمهوری اسلامی ایران برای ما صادر شده بود!
گفتنی است؛ کاوه، در چهارم مهرماه سال ۱۳۲۵ در شهر آمل متولد و در سال ۱۳۴۰ در مجله فردوسی مشغول به کار شد. وی اگرچه در مدت کارش بیشتر به عنوان عکاس ورزشی شناخته شده بود، اما لحظات ماندگاری از روزهای پیروزی انقلاب اسلامی را در پرونده کاریاش ثبت کرده است.
هماکنون یکی از عکسهایی که کاوه از امام خمینی (ره) گرفته، بر روی اسکناسها چاپ شده و در کیف پول و جیب هر ایرانی پیدا میشود.
انتهای پیام/