وی بیان کرد: در بعد نظری انقلاب ما یک انقلاب فکری عظیم در بنیان نهادن یک نظام سیاسی لیبرالی و مردمسالاری دینی در دنیا بود.
رئیس قوه قضاییه گفت: تحلیل اینکه چگونه این نظام فلسفی رقیب لیبرال دموکراسی غربی شد، نیاز به فرصت کافی دارد.
وی ادامه داد: این نظام ارزشهایی را بنیان نهاده است که واقعا نظامهای فلسفی غرب در بُعد سیاسی نمیتوانستند اینطور نظامی را که در آن هم مردمسالاری و هم ارزشهای الهی و دینی و اخلاقی دارد، بنیان بگذارند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه بُعد نظری نظام نیازمند تبیین و تحقیق بسیار است، حملات کشورهای سلطه علیه جمهوری اسلامی در شرایط امروز را ناشی از همین بُعد نظری دانست و یادآور شد: این نقش را ما که در درون این نظام و در جمهوری اسلامی هستیم، شاید چندان احساس نمیکنیم؛ اما در بیرون این نظام، این امر بسیار برجسته و قابل توجه است.
رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: امروز دیگر کسی از سکولار بودن دنیا و حرکت به طرف سکولاریزه شدن سخن نمیگوید که بخشی از آن ناشی از انقلاب اسلامی و تاثیرات آن در بیرون مرزهاست.
وی در تبیین ابعاد عملی انقلاب اسلامی با بیان اینکه امام خمینی (ره) خودباوری، استقلال و آزادی را به مردم بازگرداند، اظهار کرد: اینکه امروز همه مردم ما در صحنه هستند و در مقابل تهدیدات کشورهای سلطه به میدان میآیند و گاهی جلوتر از مسئولین در میدان هستند، برآمده از تعلیمات حضرت امام راحل (ره) است.
آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه احیای ارزشهای الهی در جامعه اسلامی کار امام راحل (ره) بود، بیان داشت: رسیدگی و توجه به محرومان یک تاکید موکد حضرت امام (ره) بود.
وی گفت: اینکه مسئولان جمهوری اسلامی و نهادهای این نظام چقدر توانسته اند به اهداف جمهوری اسلامی قرابت داشته باشند و در این مسیر حرکت کنند، تابع این است که شاخصهایی را که امام (ره) از تعالیم اسلام و انبیای الهی برای این ملت و نظام ترسیم کردند، چقدر رعایت کرده باشند.
رئیس قوه قضاییه در ارزیابی کلی این موضوع تصریح کرد: جمهوری اسلامی با نهادهایی که در اختیار دارد، در مسیر کلی این ارزشها حرکت کرده است؛ هم قوه قضاییه و هم قوای دیگر کشور تلاش خودشان را کرده اند؛ اما مسلما تا آن اهداف بلند هنوز فاصله دارند.
آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر اینکه همه مسئول هستیم برای پاسداشت این انقلاب و نگهداری این ارزشها تلاش کنیم، اظهار کرد: قوه قضاییه با تلاشهای شهید آیتالله بهشتی، معمار این قوه در اول انقلاب و تلاشهایی که مسئولان بعدی این قوه انجام دادهاند، در این مسیر گام برداشته است.
وی بیان داشت: امروز با مجموعهای به نام قوه قضاییه مواجه هستیم که هم به لحاظ قوانینی که اجرا میشود، پیشرفتهتر است و هم از لحاظ رسیدگیها بسیار توسعه پیدا کرده است.
رئیس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: در عین حال هنوز کاستیهایی مثل بحث اطاله دادرسی وجود دارد که امیدواریم با تلاش دوستان و کارهایی که در زمینه پیشگیری از وقوع جرم صورت میگیرد، این کاستیها برطرف شود.
آیت الله آملی لاریجانی در بیان ارزیابی خود از سیستم قضایی یادآور شد: نظام قضایی کشور رو به تکامل است و مثل هر نهاد دیگری با افت و خیزهایی مواجه بوده؛ اما بحمدالله مسیر کلی آن مسیر تکامل است.
وی تصریح کرد: در کل جامعه اسلامی، هم دولت، هم مجلس و هم قوه قضاییه و هم نهادهای دیگر دست در دست هم میتوانند اهداف بلندی را که امام (ره) برای این ملت ترسیم کرده بودند، انشاءَالله به فعلیت برسانند.
انتهای پیام/