وی در ادامه افزود: از 80 حلقه چاه باقیمانده، حکم انسداد 17 حلقه گرفته شده و پرونده مابقی نیز در دست رسیدگی است.
فرماندار اسدآباد در ادامه افزود: در حال حاضر در این شهرستان 1682 حلقه چاه آب دارای پروانه وجود دارد که از این تعداد چاه، سالانه بیش از 140 میلیون مترمکعب آب برداشت شده و این میزان برداشت آب از منابع زیرزمینی شهرستان 10 برابر برداشت آب سد اکباتان همدان است.
فرماندار اسدآباد با بیان اینکه وضعیت منابع آب دشت اسدآباد ممنوعه بحرانی شده است، تاکید کرد: در صورت عدم برنامهریزی و مدیریت تا 10 یا 15 سال آینده احتمال کویری شدن این دشت وجود دارد و در زمینه تأمین منابع آب دچار مشکل خواهیم شد.
افشاری بیان کرد: شهرستان اسدآباد در انسداد چاههای غیرمجاز در استان همدان و کشور پیشرو بوده و بیشترین هدررفت آب ناشی از چاههای دارای پروانه در شهرستان است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 573 حلقه چاه شهرستان معادل 43 درصد، مجهز به کنتور هوشمند هستند، گفت: 85 درصد زمینهای مستعد کشاورزی دشت اسدآباد به سیستم نوین آبیاری مجهز شدهاند
افشاری با بیان اینکه در حال حاضر 98 دهم درصد منابع آب دشت اسدآباد در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد، اضافه کرد: میزان بارشهای این شهرستان 84 میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته 44 درصد و نسب به بلندمدت 55 درصد کاهش داشته است.
فرماندار اسدآباد با تأکید بر اصلاح الگوی آبیاری و شیوه نوین کشت، خاطرنشان کرد: تغییر الگوی کشت، انتقال آب از سرشاخههای رودخانه به سمت زمینهای زراعی با لوله، توسعه باغات در اراضی شیبدار و تبیین و توضیح اهمیت آب باید درد دستور کار جدی قرار گیرد.
وی با تأکید بر آموزش و آگاهسازی کشاورزان و روستائیان بیان کرد: باید با برنامههای ترغیبی و تشویقی نسبت به این امر اقدام و هفتهای 2 روستا هدفگذاری شده و وضعیت و زنگ خطر کاهش منابع آب دشت اسدآباد را برای آنان تببین کرده و نیز از خانوارهایی که در کاهش مصرف آب پیشرو بودهاند، تجلیل شود.
فرماندار اسدآباد در ادامه با اشاره به دو پروژه سد تغذیه مصنوعی اداره امور آب شهرستان گفت: یک مورد از طرحها در هلور وارد فاز اجرایی شده و دیگری نیز در شهر آجین بهزودی انجام خواهد گرفت که در تقویت منابع آبهای زیرزمینی شهرستان نقش موثری خواهد داشت.
انتهای پیام/د.ا