چای سیاه و گل محمدی
چای سیاه محبوب ترین نوشیدنی نزد خانواده های ایرانی در تمامی فصول است. با افزودن گل محمدی به ان می توان عطر و خواص آن را بهبود بخشید. این چای زمستانی نه تنها آسان بوده بلکه دارای عطر و طعم فوق العاده ای نیز می باشد که شیرینی آن نیز کاملا طبیعی است و خوراک روزهای سرد زمستان می باشد.
طرز تهیه: پس از جوش شدن آب داخل قوری حدود 2-3 دقیقه صبر کنید و سپس 1 قاشق چای سیاه و یک قاشق چای خوری نیز غنچه گل محمدی به آب اضافه کنید و بگذارید 5-10 دقیقه دم بکشد و سپس آن را نوش جان کنید، می توانید با اضافه کردن یک قاشق غذاخوری شیر بادام به این چای نیز از خواص بادام در فصل زمستان بهره مند شوید.
دمنوش زنجبیل و زردچوبه
این دمنوش زمستانی خوشمزه نه تنها شگفت انگیز است بلکه می تواند سیستم ایمنی بدن شما را در طول فصل زمستان و سرما تقویت کند. همچنین با اضافه کردن کمی عسل و لیمو ترش می توانید از آن برای تسکین درد معده نیز استفاده کنید.
طرز تهیه: 1 قاشق چای خوری زنجبیل تازه و زردچوبه را به آب داغ قوری (70-80 درجه) اضافه کرده و بگذارید 10 دقیقه بماند. سپس می توانید این دمنوش مقوی را میل کنید. اگر مزه زردچوبه را دوست ندارید می توانید این دمنوش را تنها با زنجبیل درست کنید یا مقداری دارچین و لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.
دمنوش دارچین و عسل
دارچین یک ماده ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد ویروسی است و با تقویت سیستم ایمنی بدن از سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری می کند. دارچین در تقویت ایمنی بسیار قدرتمند است، برخی از مطالعات حتی نشان می دهد که ممکن است خطر ابتلا به ویروس HIV را کاهش دهد.
طرز تهیه: پودر دارچین یا چوب دارچین را به یک لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید 10 دقیقه بماند تا دم بکشد و عصاره آن در بیاید، سپس مقداری عسل به این چای اضافه کنید و بنوشید.
دمنوش اکالیپتوس
اکالیپتوس خواص زیادی روی سیستم تنفسی دارد و انواع پاستیلهای آن برای تسکین گلو بسیار مفید است. دمنوش این گیاه خواص ضدعفونیکنندگی قوی دارد و با سرفه، سرماخوردگی یا برونشیت مقابله می کند. با این حال نباید در مصرف آن زیادهروی کرد چون میتواند باعث مسمومیت، حالت تهوع، استفراغ یا تحریک لولهی گوارشی و مجاری صفراوی شود.
مریمگلی
گلهای مریمگلی سیاه برای درمان عفونتهای تنفسی، احتناق سینوسها و آنفلوانزا مفید است. مریم گلی یکی از بهترین گیاهان دارویی برای درمان سرماخوردگی می باشد. برگ های این گیاه خاصیت ضد التهابی و ضد عفونی دارند به همین دلیل نوشیدن این دمنوش باعث تسکین گلو درد می شود. همچنین این دمنوش خلط آور است و نوشیدن آن در زمان سرماخوردگی مفید می باشد. اگر سرما خوردهاید و زیاد سرفه میکنید توصیه میکنیم که روزانه دو تا سه فنجان از این دمنوش میل کنید. مریم گلی شما را از پیری زودرس هم دور میکند. امتحان کنید.
طرز تهیه: 1 قاشق چای خوری از گیاه خشک شده مریم گلی را به 4 فنجان آب داغ اضافه کرده و بگذارید 10-15 دقیقه دم بکشد و سپس میل کنید.
موارد منع مصرف: نوشیدن این دمنوش در دوران بارداری و شیردهی منع شده است همچنین ممکن است مصرف زیاد مریم گلی در مدت طولانی موجب افزایش ضربان قلب یا تشنج شود. در ضمن مصرف این دمنوش برای افراد دارای فشار خون بالا توصیه نمی شود.
سرخارگل یا گیاه اکیناسه
این گیاه حاوی خواص متعددی است. ریشه آن همانند گلها و ساقهاش در طب سنتی استفادهی زیادی دارد. سرخارگل سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را در برابر عفونتهای باکتریایی و ویروسها مقاوم میکند.
به عقیدهی متخصصان این گیاه ضدالتهاب، ضدعفونیکننده، ضد باکتری، آنتیبیوتیک، ضدویروس و حتی تسکیندهندهی زخمهاست. خلاصه اینکه سرخارگل یکی از آن گیاهان ناب زمستانی است. سری به عطاری بزنید و خودتان را یک فنجان دمنوش سرخارگل مهمان کنید.
دمنوش نعناع و رازیانه و زنجبیل
این دمنوش معطر یکی از بهترین دمنوش های زمستانی برای رفع درد و نفخ های شکمی می باشد.
طرز تهیه: کافیست یک قاشق چای خوری نعناع خشک، 1 قاشق چای خوری پودر زنجبیل خشک شده و نصف قاشق چای خوری پودر یا دانه رازیانه را به آب داغ داخل قوری اضافه کرده و پس از 5 دقیقه میل کنید. به سرعت نفخ شکم شما درمان شده و سیستم ایمنی بدن شما نیز در برابر سرماخوردگی تقویت می شود.
آویشن
آویشن شهرت فراوانی در تقویت و ضدعفونی کردن بدن دارد. این گیاه سرشار از روغنهای ضروری است که عطر و طعم بینظیری به غذاها میدهد. دمنوش آویشن برای باز شدن بینی بسیار مناسب است. این گیاه بخشها و اعضای درونی بدن را تمیز و ضدعفونی میکند. اگر به شدت سرماخوردهاید و سرفه امانتان را بریده است هر روز سه تا پنج فنجان دمنوش آویشن میل کنید. تحقیقات نشان داده که نوشیدن یک فنجان چای آویشن برای جلوگیری از بیماری آلزایمر، درمان گلودرد، سرفه و سرماخوردگی، درمان سوزش سر دل و معده درد مفید می باشد.
طرز تهیه: کافیست یک قاشق چای خوری پودر یا گیاه خشک شده آویشن را به 4 فنجان آب داغ داخل قوری اضافه کرده و 15 دقیقه صبر کرده تا خوب دم بکشد و سپس آن را میل کنید. برای اثر بخشی بیشتر و درمان سرماخوردگی در فصل زمستان نیز می توانید مقداری پودر زنجبیل یا دارچین نیز به آن اضافه کنید.
بادرنجبویه
از زمانهای قدیم بادرنجبویه جزو گیاهان شناخته شده است و یونانیان به آن نام ملیس دادهاند. باید بدانید که ابنسینا این گیاه را بادرنجبویه نامیده است چون برگ آن اگر فشرده شود بوی بادرنگ (لیمو) میدهد برای همین امروزه به آن سیترونل هم میگویند. این گیاه درمانگر و معطر برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. اگر دچار آنفلوانزا یا سرماخوردگی شدهاید به سراغ این گیاه بروید. نقش این گیاه در درمان سرفههای شدید و تسکین مشکلات تنفسی موثر است. از این گذشته بادرنجبویه میتواند تب و مشکلات گوارشی را از بین ببرد. اگر استرس و فشارهای روحیتان زیاد است نیز میتوانید به این گیاه اعتماد کنید. در این صورت شبها قبل از خواب یک فنجان از این دمنوش میل کنید تا خواب راحتی داشته باشید.
طرز تهیه: برای تهیه دمنوش بادرنجبویه باید یک قاشق غذاخوری برگ بادرنجبویه را داخل یک قوری ریخته و آب با دمای 80 درجه سانتی گراد روی آن بریزید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. برای شیرینکردن آن می توانید از عسل یا نبات استفاده کنید.
دمنوش رازیانه
دمنوش رازیانه با یک فنجان آب و یک قاشق چایخوری تخم رازیانهی خشک آماده میشود.
از این گیاه به خاطر خواص گوارشی آن استفاده میشود به خاطر اینکه اشتها را تحریک کرده و با نفخ یا سنگ کیسهی صفرا مقابله میکند. برای رفع مشکلات گوارشیتان روزانه سه فنجان از این دمنوش را میل کنید.
اسطوخودوس یا لاوندر
گل های زیبا و شگفت انگیز لاوندر یا لوندر که در ایران آن را با نام اسطوخدوس می شناسیم دارای بوی بسیار معطری هستند که از آن برای ایجاد آرامش در محیط استفاده می کنند. مانند استفاده در اسپری های خوشبو کننده یا دستگاه های بخور و زیر بالش برای یک خواب آرام.
خیلی از مردم در فصل سرما دچار بیحوصلگی و افسردگی میشوند. مصرف دمنوش اسطوخودوس یکی از بهترین، سادهترین و طبیعیترین روشهای رفع افسردگی فصلی است. این گیاه آرامشبخش و ضدعفونیکننده است که با استرس، اضطراب و حتی افسردگی هم مقابله میکند. اسطوخودوس برای تسکین درد نیز موثر است برای همین برای تسکین دردهای میگرنی نیز مفید است.
از خاصیت آرامش بخشی اسطوخدوس می توانید برای تهیه دمنوش نیز استفاده کنید و به عنوان یک چای مقوی، آرامش دهنده و رفع استرس فصلی از آن بهره ببرید.
طرز تهیه: یک قاش چای خوری گیاه خشک شده اسطوخدوس و نعنا را به آب داغ داخل قوری اضافه کرده و بگذارید 10 تا 15 دقیقه دم بکشد. سپس می توانید آن را نوش جان کنید.بد نیست بدانید گربه های خانگی نیز علاقه شدیدی به بوی اسوخدوس دارند. بنابراین حتما مواظب باشید گربه شما نیز هوس خوردن این دمنوش به سرش نزند !
رزماری
رزماری تقویتکننده، ضدخستگی، سمزدا است و کلی خاصیت دیگر هم دارد. یعنی یک شاخه رزماری است و هزار و یک خاصیت. دمنوش این گیاه برای تسکین فشارهای عصبی و عضلانی مفید است. رزماری خاصیت دیورتیک دارد یعنی ادرارآور است و یک درمان موثر در برابر خستگی و تجمع توکسینها در بدن محسوب میشود.
جینسنگ
ریشهی جینسنگ حاوی میزان قابلتوجهی ویتامینها و مواد معدنی است. این گیاه حافظه را تقویت کرده و با استرس و خستگی مقابله میکند. علاوه بر اینها ریشهی این گیاه باعث تقویت ریهها شده و با کاهش اضطراب مشکلات مجاری تنفسی را تسکین میدهد. دمنوش این گیاه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و شما را در برابر بیماریها ایمن میکند.
به لیمو
به لیمو یک گیاه معطر است که بویی شبیه به لیمو دارد. برگ این گیاه معطر خاصیت درمانی فراوانی دارد که می تواند به رفع تپش قلب، استرس و خستگی های روحی، بی خوابی، سردرد و سرماخوردگی و سرفه کمک کند. این دمنوش محبوب بسیاری از مادربزرگ ها و پدربزرگ هاست. پس می توانید برای امتحان کردن این دمنوش محبوب سری به خانه مادربزرگ پدربزرگ هایتان بزنید و در یک دورهمی باهم دمنوش به لیمو بنوشید. یادتان باشد این دمنوش برای افراد باردار و شیرده منع شده است.
دمنوش گزنه و دارچین
این چای تند زمستانی حاوی آهن و ویتامین c فراوان می باشد که در صورت ترکیب شدن به راحتی جذب بدن می شود.
طرز تهیه: 2 قسمت پودر خشک شده گیاه گزنه را با 2 قسمت غنچه گل محمدی و 1 قسمت پودر یا چوب دارچین ترکیب کنید. سپس به اندازه 4 فنجان آب داخل قوری ریخته و پس از داغ شدن آب 2 قاشق چای خوری از ترکیب را به آن اضافه کنید. بگذارید 20 دقیقه دم بکشد و سپس میل کنید.
چای زمستانی مخصوص گلو درد
در این جا روش درست کردن یک نوع معجون گیاهی را به شما نشان می دهیم که داروی گلو درد در منزل می باشد.
طرز تهیه معجون زنجبیل و لیمو ترش و عسل
برش های لیمو ترش و زنجبیل تازه را در ظرف شیشه ای در داری با عسل مخلوط کرده و داخل یخچال بگذارید پس از مدتی مخلوط ما فرم ژله مانندی به خود میگیرد. در این شربت می توانید در صورت تمایل چوب دارچین نیز ریخته تا از خواص آن نیز بهره مند شوید.
اگر لیمو ترش شما ارگانیک می باشد (میوه هایی که از سموم کشاورزی و مواد مضر بر روی آنها استفاده نشده است) می توانید آن را با پوست داخل شیشه بریزید، ولی چناچنه از این موضوع مطمئن نیستید بهتر است لیمو را بدون پوست اضافه کنید.
در هنگام مصرف یک قاشق غذاخوری از ژله را به یک لیوان آب ولرم اضافه کرده و میل نمایید. این ترکیب را می توانید به مدت دو تا سه ماه در یخچال نگهداری کنید.
برای خوش طعم شدن دمنوشتان این نکات را رعایت کنید:
دم نوش ها هرچه تازه تر باشند طعم و عطر لذت بخش تری دارند. پس هنگام خرید حواستان را جمع کنید و از خرید دمنوش های خاک گرفته و خیلی کهنه پرهیز کنید.
مراقب باشید هنگام نگهداری دمنوش درب شیشه و یا کیسه مورد نظر را محکم ببندید تا عطر دمنوش شما از بین نرود.
اگر می توانید دمنوش هایتان را جایی نزدیک به سماور و قوری و کتری خانه بگذارید تا بیشتر از آنها یاد کنید
از قدیم همیشه نبات های زعفرانی دوست صمیمی دم نوش های سنتی بوده است. شما هم می توانید از نبات های چوبی برای دلپذیر شدن طعم دم نوشتان استفاده کنید
یادتان باشد دم نوش نوشیدن با شربت تفاوت دارد و معمولا در استکان های کوچک سرو می شود. مخصوصا اگر تازه کار هستید به خوردن دمنوش ها عادت ندارید.
بهترین زمان نوشیدن دمنوش بعد از صرف شام و یک تا دوساعت قبل از خواب است. از این زمان طلایی برای رسیدن به یک آرامش واقعی استفاده کنید.
شب های بلند زمستان نوشیدن یک استکان دمنوش تازه دم هنگام کتاب خواندن لذت عجیبی دارد.
منبع خبر: الو دکتر
انتهای پیام/