سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هر آنچه که در سومین جلسه مشترک هیئت رئیسه و کمیسیون‌های مجلس خبرگان رهبری گذشت

سومین جلسه مشترک هیئت رئیسه و کمیسیونهای مجلس خبرگان رهبری، صبح پنجشنبه (5 بهمن) در تهران برگزار شد.

به گزارش حوزه احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیت الله جنتی، رییس مجلس خبرگان در سخنان پیش از دستور جلسه مشترک هیئت رئیسه و اعضای کمیسیون های مجلس خبرگان رهبری، ‌ضمن تبریک ایام میلاد حضرت زینب(س) و ایام دهه مبارکه فجر گفت: «‌ما اعضای مجلس خبرگان رهبری باید الگوی عمل به وظایف اسلامی باشیم، زیرا اگر روحانیت و به ویِژه اعضای مجلس خبرگان رهبری که در سطح عالی هستیم،‌ احکام اسلامی را به صورت کامل رعایت کنیم تأثیر بیشتری دارد و اگر چنین کاری نکنیم مایه تأسف است».

رییس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به وجود مشکلات اقتصادی در جامعه افزود: «اگر کسانی که مسئول رسیدگی به اقتصاد و معیشت مردم هستند در انجام وظیفه کوتاهی کنند، در مقابل خدا و مردم مسئولند و به نظر می رسد اگر این کوتاهی ها صورت نمی گرفت، اکنون کشور دچار مشکلات اقتصادی نبود».

آیت الله جنتی، یکی از راههای حل مشکلات اقتصادی را مبارزه با قاچاق بر شمرد و افزود: «ورود کالای قاچاق به کشور به تولید و اشتغال داخلی ضربه می زند».

رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به وضعیت نابسامان بانکها و مؤسسات مالی و مشکلاتی که برای مردم به وجود آورده اند، ‌افزود: «‌اگر از قبل بر فعالیت بانکها نظارت درستی صورت می گرفت، اکنون شاهد مشکلات موجود نبودیم.»

ایشان سپس با اشاره به نقش فضای مجازی در اغتشاشات اخیر، افزود:‌ «متأسفانه نظارت صحیحی بر فضای مجازی صورت نگرفته است و نتیجه آن هم این بود که در اغتشاشات اخیر کشور را دچار چالش کرد. در هیچ جای دنیا هم این طور نیست که فضای مجازی بدون نظارت باشد و رها شود و کیان آن کشور و امنیت مردم را به چالش بکشد».

پس از سخنان پیش از دستور رئیس مجلس خبرگان رهبری آیت الله حسینی بوشهری، گزارش تفصیلی از جلسات، اقدامات و مصوبات هیئت اندیشه ورز ارائه داد و گفت: «آیین نامه اجرایی این هیئت به تصویب اعضاء رسیده و سازوکار ورود هیئت اندیشه ورز به مسائل و نیز تعداد کارگروهها و عضویت اعضاء در کارگروهها مشخص شده است». پس از گزارش آیت الله حسینی بوشهری، برخی از حاضران، نظرات و دیدگاههای خود درباره موضوع و ساختار هیئت اندیشه ورز را به ترتیب ذیل مطرح نمودند.

حجت الاسلام و المسلمین حاجی ابوالقاسم دولابی، ضمن تقدیر از اقدامات صورت گرفته در امر اندیشه ورزی مجلس خبرگان گفت: «مقام معظم رهبری، مطالبه گری مجلس خبرگان را یک کار مقطعی نمی دانند؛ از این جهت که فرمودند مطالبات مجلس خبرگان باید مبتنی بر گزارشهای هیئت اندیشه ورز باشد. مطالبه گری یک کار مستمر است کار مقطعی نیست. طبیعتاً این می طلبد که سازوکار این کار با بدنه اصلی مجلس خبرگان یک ارتباط معنادار داشته باشد. لذا معتقدم ارتباط کمیسیونها با هیئت اندیشه ورز باید یک ارتباط مشخص، مقبول و معقولی باشد».

آیت الله سلیمانی گفت: باید از مقام معظم رهبری تشکر بکنیم که با تذکر بجا راجع به تشکیل هیئت اندیشه ورز، روح تازه ای در کالبد مجلس خبرگان دمید و مجلس خبرگان در این دوره با یک جنب و جوش ستودنی امور را پیگیری می کند». وی افزود: «تردیدی نیست که رهنمود مقام معظم رهبری در سه محور پیشرفت، پسرفت و توقف در آرمانها و چشم اندازهای نظام اسلامی برای ما راهگشای بسیار خوبی می تواند باشد که اولاً آن چشم اندازهای نظام اسلامی مان را احصاء کنیم و بعد ببینیم که در چه زمینه ای واقعاً پیشرفت، پسرفت یا توقف داشتیم. به نظر می رسد اگر بنا باشد این گروه های اندیشه ورز فعال بشوند مسئله چشم انداز نظام اسلامی مان را باید مبتنی بر وصیتنامه امام راحل و مبتنی بر رهنمودهای مقام معظم رهبری و نیز مبتنی بر اصول مسلم سند چشم انداز 1404 مشخص کنند تا بتوانیم یک دستاورد درخور تحسینی برای عرضه داشته باشیم».

حجت الاسلام و المسلمین معلمی نیز در سخنانی با قدردانی از اقدامات هیئت رئیسه برای پیگیری تشکیل هیئت اندیشه ورز بیان داشت: «اهمیت هیئت اندیشه ورز، کمتر از اهمیت کمیسیونها نیست. از این رو، پیشنهاد می شود با اصلاح آیین نامه داخلی مجلس خبرگان این هیئت مانند سایر کمیسیونها از جایگاه قانونی برخوردار باشد».

حجت الاسلام و المسلمین فرحانی نماینده خوزستان نیز با تشکر از هیئت رئیسه که بجا و بموقع برای تسریع در اجرایی شدن فرمایش مقام معظم رهبری اقدام کردند خاطرنشان ساخت: «برای بهره مندی بیشتر از نظرات و دیدگاههای اعضاء، مناسب است نشست مشترکی بین هیئت محترم رئیسه با رؤسای کمیسیونها انجام گیرد تا از ظرفیت و توان نمایندگان استفاده بیشتری شود و هم در ضمن انجام فعالیت های کمیسیونها احیاناً از موازی کاری پرهیز شود».

حجت الاسلام و المسلمین کعبی نیز درباره هیئت اندیشه ورز مجلس خبرگان این چنین گفت: «بحث تشکیل هیئت اندیشه ورز وظیفه فوق العاده ویژهو مهم این مجلس است. این وظیفه بر اساس شرح وظایف و اختیارات خاص خود مقام معظم رهبری است که بر عهده خبرگان رهبری گذاشته شده و ایشان فرمودند که بعد از گذشت 39 سال خوب است پیشرفت ها و پسرفت ها، توقف ها بررسی و لحاظ بشود و فرمودند که رهبری برای این کار دستگاهی ندارد و با توجه به جایگاه ویژه خبرگان و اینکه در کشور هم جایی برای این کار در نظر گرفته نشده است خود خبرگان این را انجام بدهند». وی افزود: « در واقع مجلس خبرگان در قالب اندیشه ورز می خواهد به رهبری کمک بکند برای اداره کشور و برای حل معضلات نظام. برای همین از خبرگان محترم می خواهیم واقعاً به لحاظ محتوایی فکر بکنند و از ظرفیت خودشان استفاده کنند».

در ادامه، مسائل مهم مربوط به خبرگان و حوادث و اغتشاشات اخیر مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت و هر یک از نمایندگان، دیدگاههای خود را به شرح زیر ارائه دادند.

آیت الله سلیمانی با اشاره به حوادث اخیر گفت: «اغتشاشات اخیر برای جامعه ما هشدار مثبتی بود؛ به یک معنا اثرات خوبی هم برای ما داشت. یکی از آن اثرات این بود که شعارهای معیشتی، تبدیل شد به شعارهای ساختارشکنانه و هویت افراد در افکار عمومی روشن شد. در نتیجه، عموم مردم بعد از تبدیل شعارها از اغتشاشگران فاصله گرفتند».

آیت الله دری نجف آبادی با اشاره به سوء استفاده دشمنان از فضای مجازی در حوادث اخیر گفت: « در این حوادث و بهره مندی دشمن از فضای مجازی، ضرورت استفاده و تقویت پیام رسانهای داخلی بیش از گذشته نمایان شد. مسؤولین ذی ربط باید هرچه سریعتر این امکان را فراهم آورند تا مردم از پیام رسانهای داخلی در شبکه های اجتماعی بهره مند گردند».

حجت الاسلام و المسلمین عبداللهی نیز با ابراز نگرانی از لجام گسیختگی و تحریف واقعیت ها در فضای مجازی، خواستار عزم جدی شورای عالی فضای مجازی برای ساماندهی فضای مجازی، بهاء دادن به پیام رسانهای داخلی و راه اندازی شبکه ملی اطلاعات شد.

حجت الاسلام و المسلمین حسینی خراسانی ضمن قدردانی از ملت نجیب، بزرگ و انقلابی ایران که با حضور بموقع در صحنه، توطئه آشوبگران در اغتشاشات اخیر را خنثی کردند گفت: «ملت، حقیقت مطالبه گری را به معنای صحیح کلمه، ادراک کردند. مطالبه گری به دور از هر گونه تعارفی امروز یک واقعیت است مردم با هیچ کس تعارف ندارند و آنچه حق مسلمشان بود در قالب یک حرکت صحیح طی مراحلی مطالبه کردند و این نشانه بیداری و هوشمندی و بصیرت ملت است. نکته دیگر اینکه وقتی دیدند این جریان دارد به جای خطرناکی منتهی می شود و دیگران می خواهند موج سواری کنند همین ملت بزرگ، مقابل بدخواهان نظام و دشمنان اسلام ایستادند و غائله را جمع کردند». وی در پایان با اشاره به کلام حضرت امام (ره) خطاب به مسؤولان گفت: «امام راحل هشدار دادند مراقب باشید کاری نکنید که دین اسلام و انقلاب، متهم شود به ناکارآمدی در اداره جامعه».

حجت الاسلام و المسلمین پروایی نیز تصریح کرد: «مطالبه گری مجلس خبرگان باید جدی گرفته شود. ما باید از مسؤولین در قوا بخواهیم پاسخگو باشند. اگر مشکلات موجود حل بشود هم تقویت رهبری است و هم تقویت انقلاب اسلامی. در آن صورت با حمایت ملت و خدمت رسانی به مردم عملاً رفع مشکلات محقق خواهد شد».

حجت الاسلام و المسلمین کعبی با تأکید بر تقویت دین و اخلاق در جامعه اسلامی درباره ترویج تفکرات سکولاریستی در جامعه به ویژه در فضای مجازی هشدار داد و تصریح کرد: «ضد انقلاب، بهایی ها، منافقین سلطنت طلبها، صهیونیست ها و آمریکایی ها از بستر فضای مجازی می خواهند برای براندازی نظام اسلامی استفاده کنند؛ باید در این زمینه فکر اساسی شده و جلوی جولان استکبار در این فضا گرفته شود».

حجت الاسلام و المسلمین قمی بر اهمیت فضای مجازی تأکید کرد و گفت: «در اهمیت فضای مجازی و نقش آن در تمدن سازی به تعبیر مقام معظم رهبری تردیدی نیست. بحث فضای مجازی فراتر از این است، اما الان در وضعیت موجود و با نقشه های دشمنان، این فضا، تمدن ساز است یا تمدن را به زمین می زند؟! این باید روشن شود. دشمن در حال توطئه است و از هر منفذی از جمله در این مسئله دارد تلاش می کند تا وارد شود و بنیان اخلاقی و اعتقادی جامعه را متزلزل کند. وقتی ما امکان استفاده از شبکه های اجتماعی داخلی را داریم باید در راستای استقلال کشور که شعار انقلاب بوده است و همچنین اقتصاد مقاومتی که عمل به آن وظیفه همه ماست از مسؤولین بخواهیم که به مسئله شبکه های اجتماعی داخلی توجه شود و این باید به مطالبه و خواست عمومی تبدیل شود».

وی در پایان، توجه به ضرورت روحیه امید در جامعه را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: «اگر در جامعه امید وجود نداشته باشد، هیچ کاری از پیش نمی رود؛ عمل متوقف بر امید است. همانطوری هم که رهبر معظم انقلاب تأکید فرمودند باید در ضمن بیان انتقادات به مسئله ضرورت حفظ امید در میان جامعه نیز توجه شود».

در پایان جلسه، مقرر گردید کمیسیون سیاسی ـ اجتماعی خود علل و عوامل اغتشاشات اخیر را با حضور کارشناسان و مسؤولین ذی ربط، بررسی و گزارش خود را به هیئت رئیسه، تقدیم دارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.