به گفته وی؛ از مجموع 98 شهرک گلخانهای، 91 مورد با مساحت 2 هزار و 700 هکتار در اولویت واگذاری بخش خصوصی قرار گرفت که 700 هکتار آن به سرمایه گذاران واگذار شده است.
منصوری ادامه داد: پس از بهره برداری شهرک ها حدود 35 هزار اشتغال مستقیم و غیرمستقیم با سرمایه گذاری بالغ بر 3 هزار و 400 میلیارد تومان ایجاد میگردد.
این مقام مسئول از صدور 24 مورد مجوز تاسیس شهرک های گلخانه ای به مساحت 476 هکتار خبر داد.
وی با اشاره به اینکه توسعه شهرکهای گلخانهای نسخه شفا بخش خشکسالیهای اخیر است، یادآور شد: با توسعه شهرک های گلخانه ای در مناطق مستعد مشکل کمبود منابع آبی در کشور مرتفع خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده عملیات احداث زیرساخت های شهرک های کشاورزی با منابع اعتباری دولت صورت میگیرد، افزود: علاوه بر اعتبارات استانی، توسط سازمانهای جهاد کشاورزی جهت کمک به تکمیل زیرساخت ها، از محل منابع ملی طی سال های اخیر بالغ بر 600 میلیارد ریال، برای تکمیل و مطالعات زیرساخت ها هزینه شده است.
منصوری با اشاره به اینکه برای توسعه و ایجاد شهرکهای کشاورزی در سطحی معادل 125 هزار هکتار آمایش و استعداد یابی صورت گرفته است، گفت: مطالعات تکمیلی در 23 استان در این عرصه ها با هدف توسعه شهرکهای کشاورزی با محوریت توسعه گلخانه ها در حال انجام است.
این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به نوپا بودن شرکت شهرکهای کشاورزی، کار تکمیل سازههای گلخانه و آغاز بهره برداری و تولید در چهار استان همدان، اردبیل، جنوب کرمان و کهکیلویه و بویر احمد شروع شده و مابقی در حال برنامه ریزی است.
به گفته مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی؛ براساس تفاهم صورت گرفته با سازمان شیلات، 44 شهرک شیلاتی در سواحل آب های جنوب و شمال کشور پیش بینی شده که تاکنون 10 مورد از آنها از طریق موسسه جهاد نصر کارسازی شده است.
وی با اشاره به اینکه با کاهش سطح آب های زیرزمینی و فرونشست در برخی مناطق روبرو هستیم، افزود: برای مهار خشکسالی تنها راه علاج در حوزه کشاورزی توسعه گلخانه ها است.
به گفته وی؛ توسعه گلخانهها با هدف افزایش تولید و بهره وری مصرف آب یکی از محوری ترین برنامه های اقتصاد مقاومتی به شمار می رود.
مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی ادامه داد: اشتغال و توسعه صادرات از دیگر اولویت های توسعه گلخانهها است که بدین منظور اولویت اول این شرکت و وزارت جهاد کشاورزی رفع این چالش ها و مشکلات قرار گرفته است.
وی سطح زیر کشت کنونی گلخانه های کشور را بیش از 12 هزار هکتار اعلام کرد و گفت: از مجموع 12 هزار هکتار، 9 هزار و 500 هکتار به کشت سبزی و صیفی، توت فرنگی و گیاهان دارویی و 2 هزار و 500 هکتار گل و گیاهان زینتی اختصاص دارد که از این میزان سالیانه 2 میلیون تن انواع محصولات گلخانه ای و بیش از یک میلیارد و 500 میلیون گل شاخه بریده و 360 میلیون گل و گیاه زینتی گلدانی تولید می شود.
منصوری با اشاره به اهمیت و مزایای توسعه کشت گلخانهای گفت: توسعه شهرکهای گلخانه علاوه بر راه حل موثر برای مقابله با چالش کم آبی و بیکاری، توجه به زنجیره تولید با هدف ایجاد ارزش افزوده، توسعه صادرات، رعایت الگوی کشت و بازارپسندی بیشتر محصولات از جمله مزایای آن به شمار می رود.
وی در ادامه افزود: در فضای آزاد به ازای هر کیلو تولید گوجه فرنگی 400 کیلو آب مصرف می شود، در حالیکه در فضای گلخانه با کاهش 13 درصدی مصرف آب، این میزان حدود 30 کیلو است که با وجود خشکسالهای اخیر، توسعه گلخانه ها در کشور اهمیت فراوانی دارد.
منصوری با اشاره به اینکه افزایش تولید در واحد سطح گلخانه بیش از 10 برابر فضای باز است، بیان کرد: در هر مترمربع گلخانه، حداقل 20 کیلو خیار تولید میشود، در حالیکه این میزان در فضای باز 2 کیلو است.
به گفته این مقام مسئول؛ در طول سال حداقل 3 دوره خیار و 2 دوره گوجه فرنگی در فضای گلخانه کشت می شود.
وی با اشاره به اینکه در برخی اراضی به دلیل کیفیت نامناسب خاک امکان تولید محصول وجود ندارد، تصریح کرد: با روش هیدروپونیک در فضای گلخانه امکان تولید محصول وجود دارد.
منصوری از پرداخت تسهیلات عشایری و روستایی به فعالیت های کشاورزی خبر داد و گفت: برای پرداخت تسهیلات به سرمایهگذاران از محل منابع توسعه روستایی و عشایری و صندوق توسعه ملی محدودیتی وجود ندارد و به میزان ایجاد فعالیت کشاورزی به ویژه گلخانه، پرورش ماهی در قفس و صنایع تبدیلی در شهرک ها تا 80 درصد سرمایه گذاری تسهیلات از بانک های عامل به متقاضیان پرداخت می شود.
مدیرعامل شرکت شهرک های کشاورزی در ادامه یادآور شد: تسهیلات روستایی و عشایری برای مناطق محروم و مرزی با نرخ بهره 4 درصد و مناطق روستایی با تراکم جمعیت کمتر از 10هزار نفر با سود 6 درصد و سرمایه در گردش با سود 10 درصد پرداخت می شود.
وی توسعه شهرکهای گلخانه ای را تنها راه موثر برای مقابله با چالش کم آبی دانست و گفت: تلاش ما در شرکت شهرکهای گلخانهای کوتاه کردن بوروکراسی برای سرمایهگذاران و بهره برداران است، به طوریکه در شهرک های آماده واگذاری صدور مجوز برای متقاضیان یکروزه صادر می شود و اراضی شهرک پس از آغاز بهره برداری به صورت قطعی به سرمایه گذاران واگذار می شود.
انتهای پیام/