سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روستاهای تشنه سیستان و بلوچستان در انتظار رهاسازی آب‌های سد

۳۲ سد در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که توانایی سیراب کردن روستاها ی تشنه سیستان و بلوچستان را دارند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، سیستان و بلوچستان ۱۱۰۰ کیلومتر مرز با کشور‌های پاکستان و افغانستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی با دریای عمان دارد و همچنین به دلیل قرار گرفتن در موقعیت راهبردی و ترانزیتی از اهمیت فراوانی برخوردار است به ویژه بندر چابهار که تنها بندر اقیانوسی ایران و آسانترین و بهترین راه دسترسی کشور‌های آسیای میانه به آب‌های آزاد است. 

تعداد سد‌های موجود در سیستان و بلوچستان

معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب شرکت سهامی آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: ۳۲ سد در این استان وجود دارد که هفت سد آن مخزنی و بقیه سد انحرافی است.

سارانی اظهار داشت: میزان حجم آب هفت سد مخزنی حدود ۲ میلیارد متر مکعب است که در حال حاضر ۵۰ درصد ذخیره آب دارند.

وی تصریح کرد: از آب‌های ذخیره شده در هفت سد مخزنی برای مصارف آشامیدنی و کشاورزی استان استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به نبود بارندگی در ۲ سال اخیر در حال حاضر سد‌های پیشین و خیرآباد در جنوب سیستان و بلوچستان در وضعیت بحرانی قرار دارند.

سد زیردان در جنوب سیستان و بلوچستان

معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب شرکت سهامی آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: عملیات ساخت این سد در سال ۹۰ به پایان رسید و با توجه به میزان بارزندگی که در آن سال اتفاق افتاد آب خوبی پشت این سد ذخیره شد.

سارانی اظهار داشت: برای اینکه مردم پایین دست سد زیردان بتوانند از آب موجود در پشت این سد استفاده کنند انتقال آب از طریق لوله مورد توجه قرار گرفت.

وی بیان کرد: کل شبکه انتقال آب از سد زیردان به پایین دست ۴۵ کیلومتر است که تاکنون ۲۲ کیلومتر آن انجام شده است.

وی تصریح کرد: ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این پروژه نیاز بود که تاکنون ۵۰ میلیارد تومان آن هزینه شده و نیاز است ۷۰ میلیارد تومان دیگر به این طرح اختصاص پیدا کند.

وی افزود: خط انتقال آب از سد زیردان اگر تکمیل شود علاوه بر تامین آب کشاورزی مردم این منطقه آب مورد نیاز ۲۶۱ روستا نیز با این خط تامین می‌شود.

معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب شرکت سهامی آب و منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه این خط انتقال هنوز تکمیل نشده مقدار کمی از این آب در جهت تامین آب آشامیدنی مردم منطقه رها سازی می‌شود.

سارانی اظهار داشت: با توجه به خشکسالی‌های پی درپی نمی‌توان به صورت کامل آب سد زیردان را رها سازی کرد، زیرا این آب برای تامین آب آشامیدنی ۲ سال مردم این منطقه در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: اگر این آب رها سازی شود در سال آینده با چالش جدی بی آبی در این منطقه رو به رو خواهیم شد.

وی با اشاره به انتقال آب سد پیشین با لوله افزود: متاسفانه تا کنون هیچ گونه اعتباری برای این کار در نظر گرفته نشده است.

سارانی  ادامه داد: مقدار آبی که از سد پیشین برای مصارف کشاورزی و آشامیدنی مردم این منطقه رها سازی می‌شود براساس میزان آب ذخیره شده در پشت این سد بر آورد می‌شود.

معاون حفاظت و بهره برداری منابع آب شرکت سهامی آب و منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به عدم بارندگی در حوضه آبریز سد پیشین این سد در وضعیت بحرانی قرار دارد.

۴۲ درصد ظرفیت سد‌های سیستان وبلوچستان پراست

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،گفت: میزان حجم ذخیره آب در پشت سد‌های سیستان و بلوچستان هزار و ۹۶۷ میلیون متر مکعب است که هم اینک تنها ۴۲ درصد ظرفیت آن‌ها پر است.

 اتابک جعفری گفت: از مجموع ۲۲ سد در دست بهره برداری در سیستان و بلوچستان، هفت سد مخزنی و ۱۵ سد تغذیه‌ای است.

وی بر صرفه جویی در مصرف آب آشامیدنی و کشاورزی توسط مردم تاکید کرد.

جعفری تصریح کرد: مهمترین سد‌های در دست ساخت سیستان و بلوچستان شامل سد مخزنی کهیر (کنارک) با حجم ۳۱۴ میلیون متر مکعب، سد تغذیه‌ای گوهرکوه (خاش) با حجم ۱۰ میلیون متر مکعب و سد شهری کور (مهرستان) با حجم ۱۰۳ میلیون متر مکعب است.

وی بیان کرد: با ساخت این سد‌ها ظرفیت ذخیره سازی سد‌های سیستان و بلوچستان به ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.

این سدها با هدف بهره برداری از سیلاب‌های فصلی به منظور تامین آب آشامیدنی  و جلوگیری از ایجاد خسارت سیلاب‌های مخرب و اشتغالزایی و ارتقای وضع اقتصادی و اجتماعی مردم  استان ساخته خواهد شد.

گزارش از عاطفه گنجعلی بنجار

انتهای پیام/ع

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.