سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ستاری مطرح کرد:

نگاه دولتی نمی‌تواند سبب کارآمدی و اقتصادی شدن پژوهش‌ها شود

ستاری با تاکید براهمیت تحقق نقش‌آفرینی پژوهش در عرصه اقتصاد و رفاه اجتماعی گفت: بخش خصوصی باید در حوزه پژوهش و فناوری فعال شود.

به گزارش حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس جمهوری در نشست هم اندیشی فعالین مراکز علمی واحد‌های دانش بنیان و فناور شهرستان جهرم با بیان این که توسعه اقتصاد دانش بنیان با نقش آفرینی دانشگاه‌ها در ایجاد زیست بوم کارآفرینی استعداد‌های برتر و نخبگان بومی محقق می‌شود، اظهار کرد: توجه به جوانان کشور و استفاده از توانمندی استعداد‌های برتر بومی هر استان شهرستان می‌تواند ظرفیت اقتصاددانش بنیان را به کمک دانشگاهیان کشور شکوفا کند.

ستاری با تاکید بر اینکه برای تحقق نقش‌آفرینی پژوهش عرصه اقتصاد و رفاه اجتماعی ضمن تغییر نگرش به این حوزه، لازم است بخش خصوصی وارد مسیر سرمایه گذاری در حوزه پژوهش‌های کاربردی شود گفت: پژوهشگاه‌های متعددی با هزینه‌های دولتی ایجاد شدند، اما در نهایت نتوانستیم مشکل عمده از صنعت را برطرف کنند. چرا که نگاه دولتی نمی‌تواند به کارآمدی اقتصادی شدن پژوهش منجر شود؛ بنابراین باید با تغییر نگرش در حوزه آموزش و پژوهش راه ورود بخش خصوصی و حمایت از ایده‌های نوآورانه بدون نقش‌آفرینی مستقیم دولت هموار شود.

وی با بیان اینکه مدل جدید اقتصاد دانش بنیان بر همین اساس بنا نهاده شده استف افزود: ماحصل این تغییر نگرش اکنون فضای مساعدی تحت عنوان اقتصاد دانش بنیان ایجاد کرده است که ضمن بروز استعداد‌ها و توانمندی‌های کارآفرینان و فناوران کشور، بیش از ۳ هزار شرکت دانش بنیان، ۴۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی این شرکت‌ها و تاثیر رو به رشد در اقتصاد کشور را به دنبال داشته است.

رئیس ستاد توسعه فرهنگ علم فناوری و اقتصاد دانش بنیان، اظهار کرد: علاوه بر نقش آفرینی شرکت‌های دانش بنیان، انگیزه و علاقه در جوانان تحصیل کرده ایجاد شده است تاضمن راه اندازی کسب و کار خود زمینه را برای اشتغال دیگر جوانان و دانشجویان و ایجاد کسب و کار‌های خلاقانه و نوپا فراهم بیاورند.

ستاری با بیان اینکه استارتاپ‌ها با رشد فزاینده داوری بالا می‌توانند آن‌ها را متحول کنند، افزود: استان جهرم در حوزه‌های گوناگونی دارای ظرفیت‌های ذاتی بالقوه است که نقشه آفرینی دانشگاه‌ها در کسب و کار‌های نوآورانه به دست جوانان تحصیلکرده می‌توانند ضمن کمک به حل مشکلات استانی درآمد و اشتغال علت را به همراه داشته باشد.

فراهم شدن زمینه رشد کشور با کاهش مهاجرت نخبگان

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به کاهش خروج دانشجویان ایرانی و فراهم شدن زمینه بازگشت استعداد‌های برتر به کشورمان اظهار کرد: در سال‌های پیشین، از میان ۱۷۰ هزار دانشجو، بخش قابل توجهی از آنان بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر دانشجوی ایرانی خارج از کشور بودند، به طوری‌که ۵۷ هزار نفر از آنان در آمریکا تحصیل می‌کردند و بزرگ‌ترین اجتماع دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل در آمریکا، ایرانی بود؛ اما این روز‌ها با ایجاد زیرساخت‌های کسب و کار‌های نوآور، آمار دانشجویان ایرانی مقیم دیگر کشور‌ها کاهش چشمگیری یافته و مسیر بازگشت نخبگان جوان به کشور هموارتر شده است.

به گفته سورنا ستاری، امروز از میان جمع ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجوی کشور که ظرفیتی منحصر به‌فرد بوده و در اختیار کم‌تر کشوری است، تنها ۱۲ هزار دانشجو در آمریکا تحصیل می‌کنند که این موضوع با ایجاد زیرساخت و زمینه مناسب برای تحصیل و شکل دادن کسب و کار‌های خلاق این دانشجویان تحقق یافته است.

در این نشست که با حضور حجت الاسلام والمسلمین دژکام امام جمعه جهرم، رضایی کوچی نماینده شهرستان جهرم در مجلس شورای اسلامی، کرمی دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان، قادری فر رئیس مرکز توسعه فناوری معاونت علمی، صحراییان فرماندار جهرم، شجاع معاون حقوقی معاونت علمی، رحمانی معاون استاندار شیراز و مر ریس پارک شیراز، روسای دانشگاه هاو مدیران شرکت‌های فناور برگزار شد و شرکت‌های دانش بنیان دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود را با معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری مطرح کردند.

افتتاح اتاق تمیز  در یک شرکت دانش بنیان

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در نخستین بخش سفر خود به شهرستان جهرم، اتاق تمیز شرکت دانش بنیان نادر طب را افتتاح کرد. ِ. با راه اندازی این واحد فناور که در مرکز استریل جنوب کشور واقع شده است، ضمن افزایش ظرفیت تولید تجهیزات پزشکی ساخت داخل، میزان واردات و خروج ارز به واسطه خودکفایی در تولید محصولات این حوزه کاهش خواهد یافت.

ستاری همچنین در ادامه سفر به جهرم، با حضور در مرکز رشد، از واحد‌های فناور جهرم دیدن کرد.

تخت‌های بیمارستانی، تجهیزات پیشرفته عکسبرداری و اسکن با اشعه ایکس و تجهیزات پانسمان و شست و شوی اتوماتیک بخشی از دستاورد‌های واحد‌های فناور مستقر در این مرکز رشد به شمار می‌رود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین از هسته‌های فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد جهرم دیدن کرد. حوزه‌های آبیاری و کشاورزی نوین، فناوری اطلاعات، نانوکامپوزیت‌های گرافن، تجهیزات صنعتی و ... عمده محور فعالیت واحد‌های مستقر در این پارک علم و فناوری است. هسته‌های فناور مستقر در مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، دستگاه تمام اتوماتیک مبارزه با سرمازدگی درختان، سیستم‌های آبیاری هوشمند، تجهیزات اکتشاف زیرسطحی دارو‌ها و ... را ارائه کرده اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.