وی با اشاره به اینکه ایران باید تعیین کننده نوع کالا و اعتبارزدایی تولیدکنندگان باشد، افزود: در بخش خرما اولین یا دومین تولیدکننده در جهان هستیم که میتوانیم شرایط زعفران را برای خرما ایجاد کنیم.
هاشمی ادامه داد: ورود اخیر سازمان تعاون روستایی در خرید توافقی زعفران افزایش حداقل یک میلیون تومانی نرخ پایه زعفران به نفع تولیدکنندگان را به همراه داشت در حالیکه دلالان قصد داشتند نرخ زعفران را به نفع خود بین 3 میلیون و 800تا 4میلیون و 200هزارتومان نگه دارند.
مدیر عامل سازمان تعاون روستایی با اشاره به اینکه سالانه 600میلیون دلار ارز حاصل از صادرات زعفران وارد کشور میشود،گفت: این در حالی است که در تعیین قیمت زعفران در بازارهای جهانی نقشی نداریم که این ظلمی درحق تولیدکنندگان است.
وی داشتن برند برای زعفران را امری ضروری دانست و افزود: جستجو کردن هویت ملی برای این محصول با ارزش در جهان یک ضرورت به شمار میرود.
هاشمی با اشاره به اینکه تا کنون بالای 60تن زعفران از کشاورزان خریداری شده است،گفت: تا کنون این محصول به قیمت 4 میلیون و 800 تا 5 میلیون و200 هزار تومان از کشاورزان خریداری شد و امروز رکورد 5 میلیون و 300 هزار تومان در این زمینه شکست.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مجموع ذخیره سازی پرتقال و سیب شب عید به 60هزار تن میرسد، بیان کرد: بر این اساس 20 هزار تن سیب و 40 هزار تن پرتقال ذخیره سازی میشود.
هاشمی ادامه داد: تا کنون 19 هزار و 222 تن سیب خریداری شده است.
وی با اشاره به اینکه برداشت پرتقال والنسیا به تازگی آغاز شده است، افزود: بر این اساس قراردادهای خرید 10 هزار تن پرتقال والنسیا با باغداران منعقد شده است.
به گفته هاشمی از مجموع 29هزار و 700 کیلو پرتقال تامسون برای توزیع شب عید تا کنون 27 هزار تن خریداری شده است.
وی تصریح کرد:هم اکنون در مرحله حمل و انتقال میوههای خریداری شده به استانهای کشور هستیم و در نظر داریم تا 15 بهمن تمامی محمولهها به استانها انتقال داده شود.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی با بیان اینکه از 20اسفند عرضه میوه های ذخیره سازی شده آغاز می شود،گفت: 3هزار فروشگاه سازمان مرکزی تعاون روستایی، تمامی غرفههای میادین میوه و تره بار و بخش خصوصی در این زمینه با ما همکاری خواهند کرد.
وی با بیان اینکه به دستور وزیر جهاد کشاورزی خرید توافقی خرما از امروز کلید میخورد، اظهار کرد: امروز خرید خرما توسط سازمان تعاون روستایی ابلاغ می شود و همکاران ما خرید آن را آغاز میکنند، اما به منابع مالی پایدار برای این کار نیازمندیم.
هاشمی با اشاره به سقف خرید توافقی خرما گفت: تا زمانیکه بازار به تعادل برسد خرید ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی با اشاره به تأثیر خرید توافقی شیر خام در تنظیم بازار، گفت: در گذشته نرخ هر کیلو شیر تا 800تومان کاهش یافته بود که با خرید توافقی به طور متوسط نرخ هر کیلو شیر خام با افزایش 500تومانی به 1300تومان افزایش یافت که این امر بیانگر تنظیم بازار است.
وی با اشاره به اینکه نرخ شیر خام هنوز با قیمت مصوب 1440تومان فاصله دارد، افزود: با توجه به فاصله قیمت شیر با نرخ مصوب، خرید توافقی شیر خام در سال 97 نیز ادامه خواهد داشت.
هاشمی تصریح کرد: براساس برآوردهای اولیه هر زمانیکه که بازار دچار شوک شود، خرید ادامه خواهد داشت و از آنجا که این امور نیازمند منابع پایدار است، انتظار می رود که با همکاری بانک ها اعتبارات لازم جذب شود.
انتهای پیام/