سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاونت علمی در هفته ای که گذشت؛

از تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا تا تخمین زمان زلزله ۷ ریشتری

هفته گذشته، معاونت علمی شاهد رویداد‌های مختلفی بوده که در این بسته خبری تعدادی از آنها را بازگو می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  حوزه فناوری در هفته گذشته  با رویداد‌های متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها می‌پردازیم.

به طور متوسط در هر دهه، حدود دو زلزله با بزرگای بالای هفت در فلات ایران رخ می‌دهد

مهدی زارع استاد تمام ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: اکنون حدود ١٠ درصد از تغییر شکل در پوسته زمین در فلات ايران که فرایندی دائمی است به شکل لرزه‌ای خود را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: این ۱۰ درصد همیشه با یک ریتم و توزیع یکسان رخ نمی‌دهد و این‌طور نیست که بگوییم الزاما باید ماهانه تعداد مشخصی زلزله در نقاط معین رخ دهد، ولی به طور متوسط می‌توان براوردی از تعداد رخداد زلزله‌های با بزرگا‌های مختلف در کل فلات ایران و در هر ناحیه داست.

وی اظهار کرد:با توجه به سابقه زلزله‌های بزرگ در ایران، به طور متوسط در هر دهه، حدود دو زلزله با بزرگای بالای هفت در فلات ایران ممکن است رخ می‌دهد و این موضوع بحثی آماری است.

استاد تمام ژئوفیزیک دانشگاه تهران افزود: وقوع زلزله‌های بالای هفت ریشتر نه خوب است و نه بد، صرفا پدیده طبیعی است. فقط امیدوار باید باشیم که مرکز زلزله در منطقه شهری رخ ندهد. ما نمی‌توانیم با آرزو‌های خوش خودمان را سرگرم کنیم. این زلزله‌های کوچک دست کم می‌توانند هشدار‌دهنده باشند.

فناوری هوشمندی که هزینه قبض‌های شما را کاهش می‌دهد

یکی از شرکت‌های دانش بنیان موفق به تولید کولر پلیمری هوشمند برای اولین بار در کشور شده است که در مصرف آب و برق صرفه جویی می‌کند.

مدیر این شرکت دانش بنیان در خصوص این کولر پلیمری  هوشمند اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این کولر این است که موتور آن در داخل تولید شده است و در راستای کاهش مصرف برق، تسمه‌ داخل کولر حذف شده است.

وی یادآور شد: این کولر دارای شرایط کولر گازی است اما در مقایسه با آن میزان کمتری از  برق و آب را مصرف می‌کند  و 60 درصد در مصرف برق و 20 درصد در مصرف آب صرفه جویی می‌کند.

تولید ۳۰ داروی جدید در حوزه زیست فناوری/ رتبه سوم علم و فناوری ایران در آسیا

مصطفی قانعی دبیر ستاد زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری اظهار کرد: تعداد محصولات زیست فناوری در حوزه پزشکی در حال ارتقاء است، به طوری‌که در کشور 20 دارو در حوزه زیست فناوری تولید می‌شود و از این منظر ایران رتبه سوم آسیا را به دست آورده است.

قانعی ادامه داد: ‌طی سه سال آینده ایران بر اساس برنامه‌ ریزی‌های انجام شده در حوزه فناوری به رتبه دوم صعود می‌کند.

وی با اشاره به اینکه تا 10 سال آینده کشورمان از لحاظ فناوری و علمی در منطقه رقیبی نخواهد داشت، ادامه داد: در حوزه زیست فناوری 140 دارو در دنیا شناخته شده است که از این تعداد 50 دارو از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و 20 دارو در کشور تولید و طبق برنامه ریزی‌های انجام شده قرار است 30 داروی دیگر را در ایران نیز به تولید برسانیم.

کلینیک نوآوری محصول؛ معتبرترین نهاد در کنار شرکت‌های ایرانی

محمد ناطق دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره محصول برتر ایران گفت: یک کلینیک نوآوری محصول ایجاد شده است، این کلینیک همانند 2 نهاد قبلی که از آن صحبت کردم به عنوان معتبرترین مشاوره دهنده در کنار محصولات ایرانی قرار گرفته است و به آنان ایده‌های مناسب را می‌دهد و کمک می‌کند تا از ابتدای کار یعنی ایده و به دست آوردن نتیجه موفقیت‌های بیش از پیش را کسب کنند.

ایران در سال ۲۰۱۷؛ رهبر نوآوری در منطقه

علی ملکی دبیر علمی جشنواره محصول برتر ایرانیبرای شاخص‌های پیشرفته کشورهای مختلف چندین عامل مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرند که براساس آن شاخص‌ها، ایران در سال 2017 رهبر نوآوری در منطقه شناخته شده است، اما باید توجه داشت که تنها در منطقه به این موفقیت دست یافته و در جامعه بین‌الملل هنوز نتوانسته‌ است موقعیت و رتبه خوبی را کسب کند.

وی درخصوص پیشرفت کسب و کارهای فناورانه در ایران اظهار کرد: رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری، در حال حاضر پیشرفت چشمگیری داشته است و همچنین در خصوص زیرساخت‌های نهادی کشور مانند قوانین و مقررات هم رتبه‌مان صعود کرده، اما در محیط کسب و کار متاسفانه نتوانسته‌ایم رتبه خوبی را کسب کنیم.

تعداد دانشجویان ایرانی در آمریکا چه قدر است؟

مجله Times Higher Education در گزارشی به نقل از موسسه بین‌المللی آموزش عالی ایالات متحده آمریکا از کاهش تعداد دانشجویان خارجی محصل در ۵۰ موسسه و دانشگاه برتر این کشور در سال ۲۰۱۷ خبر داده است.

بنابر این گزارش، تعداد دانشجویان ایرانی محصل در آمریکا در سال تحصیلی ۲۰۱۶-۲۰۱۷ یعنی پیش از اعمال محدودیت‌های مرتبط با صدور ویزا توسط رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، نسبت به سال تحصیلی قبل، از ۱۲۲۶۹ نفر به ۱۰۵۸۷ نفر رسیده که با این کاهشِ ۱۴ درصدی، جایگاه ایران را از نظر تعداد دانشجو در ایالات متحده آمریکا از رتبه ۱۱ به رتبه ۱۳ رسانده است.

همچنین در جدولی که «موسسه بین‌المللی آمار یونسکو» از تعداد دانشجویان خارجی در سال تحصیلی ۲۰۱۷-۲۰۱۸ در آمریکا ارائه کرده است، کشور چین با ۲۹۱۰۶۳ دانشجو در مقام نخست و کشور‌های هند، کره جنوبی، عربستان، کانادا، ویتنام، تایوان، ژاپن، مکزیک و برزیل در رتبه‌های دوم تا دهم قرار گرفته‎اند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.