وی با اشاره به اینکه مرغداران نسبت به تاخیر در پرداخت غرامت صندوق بیمه معترض هستند، افزود: از ابتدای مهر تاکنون، بیمه غرامت واحدهای خسارت دیده را پرداخت نکرده است، بدین منظور با پیگیریهای صورت گرفته از چند روز گذشته غرامت مرغدارانی که پرونده آنها تکمیل بوده، از سوی صندوق بیمه در حال پرداخت است.
طلاکش ادامه داد: براساس اعلام مدیرعامل صندوق بیمه، رقم پرداختی غرامت مرغداران برحسب پروندههای تکمیلی مرغداران تاکنون 230 میلیارد تومان بوده است که با استمرار روند آنفولانزای حاد پرندگان، بدهی بیمه بیش از این رقم خواهد بود.
دبیرکل کانون پرورش دهندگان مرغ تخم گذار با اشاره به آخرین وضعیت تلفات واحدهای مرغ تخم گذار بیان کرد: براساس آخرین آمار تا کنون 20 میلیون قطعه پرنده معدوم شده که حدود 85 درصد این رقم مربوط به واحدهای مرغ تخمگذار، پولت تخمگذار(سن شروع به تخم گذاری) 10 تا 11 درصد مرغ مادر گوشتی و مرغ مادر تخم گذار و مابقی سایر پرندگان بومی نظیر بلدرچین و بوقلمون است.
وی از کاهش تولید تخم مرغ ناشی از بیماری آنفولانزا حاد پرندگان خبر داد و گفت: براساس برآوردهای صورت گرفته تاکنون 165 هزارتن تولید ناشی از بیماری آنفولانزا حاد پرندگان معادل رقم مازاد سال های گذشته کاهش یافته است که درصورت ادامه بیماری از سرانه نیاز کشور کاسته خواهد شد.
به گفته طلاکش؛ در صورت توقف بیماری و برقراری تعادل تولید در محل مصرف، نیازی به واردات نخواهیم داشت.
دبیرکل کانون پرورش دهندگان مرغ تخم گذار کمبود تخم مرغ در تهران را دلیل اصلی نوسانات اخیر قیمت اعلام کرد و گفت: کمبود تخم مرغ در ماه های اخیر، قیمت محصول را به طور غیر واقعی در استان تهران افزایش داد؛ در حالیکه در سایر استانها برای تولید در این برهه زمانی مشکل خاصی وجود نداشت.
وی رقم واردات تخم مرغ تا کنون را کمتر از هزارتن اعلام کرد و افزود: با استمرار شیوع بیماری ،کمبود تخم مرغ و نبود مدیریت صحیح طبیعی است که قیمت با نوساناتی در بازار روبرو شود .
طلاکش از تشنج بازار تخم مرغ در روزهای اخیر خبر داد و گفت: چند روزی است که بازار تخم مرغ مجدد دستخوش نوساناتی قرار گرفته است که به اعتقاد بنده از آنجا که بخش زیادی از این نوسانات واقعی نیست، با اعمال مدیریت صحیح و استفاده از تجربه های قبلی می توان از استمرار افزایش قیمت در بازار جلوگیری کرد.
به گفته این مقام مسئول در چند روز گذشته نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری از 5 هزار و 600 به 6 هزار تومان افزایش یافت که انتظار می رود بخش دولتی تمهیدات خاصی را در این زمینه به کار گیرد.
وی پرینت قیمت بر روی تخم مرغ را راهکار اساسی کنترل بازار دانست و افزود: نوسان قیمت درب مرغداری ناشی از عرضه و تقاضا امری طبیعی است، اما برای جلوگیری از افزایش قیمت در بازار چاره ای جز حک قیمت بر روی تخم مرغ وجود ندارد.
دبیرکل کانون پرورش دهندگان مرغ تخمگذار یادآور شد: تاکنون نوسان قیمت تخم مرغ درب مرغداری تاثیری در قیمت محصول برای مصرفکننده نداشته که در صورت ادامه این روند طبیعی است که قیمت تخم مرغ در بازار دستخوش تحولاتی قرار گیرد.
انتهای پیام/