سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی های علمی؛

افزایش احتمال سرطان روده با این مواد غذایی/ آیا پروبیوتیک‌ها برای سلامتی مفید هستند؟/ خواص شگفت انگیز حبوبات/ دشمن اصلی کبد را بشناسید

اضافه وزن بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و فشارخون بالا را افزایش داده و موجب کم تحرکی بیشتر فرد می‌شود.

به گزارش خبرنگار  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ حوزه کلینیک در نظر دارد تازه‌ترین دانستنی‌های پزشکی را در اختیار کاربران قرار دهد.

رابطه مستقیم چربی با اضافه وزن 

مهم‌ترین عامل اضافه وزن، افزایش چربی است؛ افزایش چربی سبب کُندشدن متابولیسم در بدن شده و فرد سریع‌‎تر اضافه وزن پیدا کند؛ اضافه وزن بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و فشارخون بالا را افزایش داده و موجب کم تحرکی بیشتر فرد می‌شود.
برای جلوگیری از اضافه وزن بالا ناشی از چربی باید  ابتدا ر‍ژیم غذایی خود را کنترل کنید؛ ورزش روزانه را جدی بگیرید و تحرک بدنی را فراموش نکنید.

افزایش احتمال سرطان روده با این مواد غذایی 

محققان آمریکایی دریافته اند که مصرف بیش از حد برخی از مواد غذایی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد؛ گوشت، غلات تصفیه شده و نوشیدنی‌های حاوی کالری بالا از این نوع مواد هستند.
همچنین محققان دریافته اند این مواد غذایی در زنان و مردان چاق اثر منفی بیشتری داشته و احتمال بروز سرطان روده در این افراد باز هم بیشتر خواهد بود.
سرطان روده بزرگ، شایع‌ترین نوع سرطان است.

آیا پروبیوتیک‌ها برای سلامتی مفید هستند؟  

در روده انسان انواع گوناگونی از باکتری‌ها وجود دارد که بسیاری از آن‌ها برای گوارش بهتر غذا مفید هستند؛ پروبیوتیک نام یک نوع از این باکتری هاست.
گرچه تاکنون پیرامون فواید مصرف پروبیوتیک‌ها مطالب زیادی انشار یافته است؛ کتابخانه ملی پزشکی آمریکا در مطلبی عنوان کرده است که شواهد علمی مهمی درخصوص لزوم استفاده از پروبیوتیک‌ها پیدا نکرده است.
این مرکز در تازه‌ترین گزارش خود آورده است که پروبیوتیک‌ها می‌توانند دارای برخی عوارض جانبی باشند؛ به همین دلیل باید افراد مکمل‌های پروبیوتیک را با مشورت پزشک مصرف کنند.

خواص شگفت انگیز حبوبات 

برخی افراد از خوردن حبوبات به دلیل ایجاد نفخ و مشکلات کوارشی آن خودداری می‌کنند؛ اما باید این نکته را در نظر داشته باشند که حبوبات خواص زیادی دارند؛ حبوبات از جمله گیاهان پروتئینی محسوب می‌شوند که علاوه بر پروتئین، حاوی مقادیر قابل توجهی کربوهیدرات و مواد معدنی مختلفی همچون آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم بوده و منبع ویتامین‌ها مخصوصا ویتامین‌های گروه B هستند.
برای حذف نفخ از حبوبات می‌توانید آن‌ها را بین ۸ تا ۴۸ ساعت خیس دهید و پوست آن‌ها را جدا کنید.

دشمن اصلی کبد را بشناسید

محققان سوئدی با تحقیق بر روی ۴۹ هزار مرد دریافته اند، مصرف الکل طی دوران نوجوانی مهم‌ترین دلیل ابتلا به مشکلات کبدی در بزرگسالی است؛ همچنین نتایج این تحقیق نشان داد مردان بیش از زنان در معرض بیماری‌های کبدی ناشی از مصرف الکل قرار دارند.
پیش از این الکل عامل اصلی سیروز کبدی معرفی شده بود؛ سیروز یا تنبلی کبد نوعی از اختلال در عملکرد کبد است.

نقش منیزیم در سلامتی استخوان ها 

گرچه در جلوگیری از پوکی استخوان، کلسیم و ویتامین D حرف اول را می‌زنند، اما بهتر است بدانید که منیزیم هم در کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان موثر بوده و کمبود آن می‌تواند به بروز پوکی استخوان بیانجامد.
کاهش سطح منیزیم به تشکیل کریستال در سلول‌های استخوانی منجر می‌شود که به صورت مستقیم موجب کاهش تراکم معدنی استخوان و نهایتا پوکی استخوان می‌شود.

انتهای پیام/ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۵۵ ۰۶ بهمن ۱۳۹۶
تشکراز مطلب خوب ومفید . تشکر
ناشناس
۲۳:۰۴ ۰۴ بهمن ۱۳۹۶
اسانسهای خوراکی هم حاوی ترکیباتی هستن همچنین اسپرهای خوشبوکننده و... اینها نیز برای کبد مضر اند