سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاثیر ژنتیک در ایجاد سرطان‌ها

قائم مقام حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازاز بی تاثیر بودن  ۹۰ تا ۹۵ درصد عوامل ژنتیکی در ایجاد سرطان‌ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،دکتر رمضان احدی، قائم مقام حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هر کشور ممکن است شرایط آب و هوایی خاصی داشته باشد و ما نیز باید واقعیت‌ها را قبول کنیم، ممکن است در خوزستان سرطان‌هایی وجود داشته باشند که با سرطان‌های موجود در شمال کشور متفاوت باشند.

وی بیان داشت: بر اساس آخرین آمارها 90 تا 95 درصد سرطان‌ها ماهیت ژنتیکی ندارند بلکه بیشتر بر اثر برخورد با عواملی که ایجاد سرطان می کنند، رخ می‌دهند و باید سطح سواد مردم  در خصوص مبارزه با سرطان افزایش یابد  که لازمه پیشگیری از سرطان آگاهی و شناخت عمیق مردم است.  

احدی تصریح کرد: سلول‌ها 2 مسیر دارند یا به سمت مرگ تدریجی یا به سمت افزایش و تکثیر می روند که در واقع این به معنی رفتن به سمت سرطان است.

قائم مقام حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: با تزریق واکسن سرطان دهانه رحم می‌ توان از 80 تا 90 درصد بروز سرطان پیشگیری کرد . همچنین با انجام آزمایش های ساده سرطان سینه شناسایی می شود.

احدی با بیان اینکه پیشگیری هزینه کم و اثربخشی بالایی دارد، ادامه داد: زمانی که می‌گوییم شایع‌ترین سرطان بین زنان و مردان سرطان پوست است باید همه آگاهی خود را بالا ببرند و با کوچک ترین خال روی پوست و دیدن تغییرات در آن به پزشک مراجعه کنند.

قائم مقام حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال حاضر نظام سلامت کشور در اکثر مراکز در کنار سایر خدمات بحث پیشگیری از سرطان را نیز  بر عهده دارد که 5 مرکز در خوزستان در این راستا در حال ساخت هستند یا ساخته شده‌اند.

وی افزود: تشخیص سرطان هزینه‌های بالایی بر اقتصاد وارد می‌کند، به طوری که 2 درصد از درآمد ناخالص ملی کشور به سرطان اختصاص یافته است. در طرح تحول نظام سلامت نیز 5 تا 7 درصد درآمد کشور به بهداشت و درمان اختصاص یافته بود که اگر 2 درصد کل بودجه به سرطان داده شود معادل این است که 30 درصد از کل بودجه بهداشت و درمان در حوزه سرطان قرار گرفته است.   

احدی با بیان اینکه طول عمرمان نسبت به گذشته در حال افزایش است و همین امر موجب افزایش سرطان نیز می‌شود، عنوان کرد: اگر پیشگیری و درمان را به موقع انجام دهیم می‌توانیم بار بسیار زیادی از مرگ و میرها را کاهش دهیم.

انتهای پیام/م

90 تا 95 درصد سرطان‌ها ماهیت ژنتیکی ندارند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.