سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از سوی ستاد توسعه زیست فناوری صورت می‌پذیرد؛

ستاد زیست فناوری از ۱۲ ملکول دارویی جدید حمایت می‌کند

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی از حمایت ستاد برای تولید ۱۲ ملکول جدید دارویی در کشور خبر داد.

به گزارش  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی در جلسه کمیسیون هماهنگی و اجرایی ستاد توسعه زیست فناوری گفت: در هفته‌ای که گذشت، پیش‌نویس سند ملی توسعه زیست‌فناوری در شورای ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور مورد بررسی قرار گرفت این که این اتفاق را به فال نیک می‌گیریم.

وی افزود: مطرح شدن موضوع اهمیت زیست فناوری در اسناد بالادستی می‌تواند عامل موثری در توسعه زیست فناوری در کشور باشد.

به گفته قانعی، باید موضوع زیست فناوری در دستگاه‌های مختلف اجرایی رسوخ پیدا کند و هر از چندی از آن‌ها بخواهیم اقدامات خود را در این زمینه ارائه کنند.
وی همچنین تصریح کرد: موضوعات مختلفی در اولویت ستاد توسعه زیست فناوری قرار دراد و چند سالی است برای تحقق این موضوعات پیگیری‌های مجدانه‌ای داشته ایم و خوشبختانه برخی از آن‌ها روند خوبی داشته اند مثل موضوع سوخ‌های زیستی و کشاورزی.

قانعی در ادامه بیان کرد: در دو حوزه مذکور با وزرای مربوطه نیز مذاکراتی کرده ایم و به نتایج خوب و قابل قبولی رسیده ایم.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی از حمایت ستاد برای تولید ۱۲ ملکول جدید دارویی در کشور خبر داد و گفت: امیدواریم چالش‌های پیش روی این صنعت هر چه زودتر رفع شود تا شاهد اتفاقات خوب و رشد صنعت دارو‌های زیست فناوری در کشور باشیم.

رشد کمی تولید دارو‌های زیست‌فناوارنه در ایران

عبدالمجید چراغعلی، مشاور اجرایی و سیاستگذاری سازمان غذا و دارو نیز در ادامه این جلسه، با ارائه گزارشی از سیاست ملی تولید دارو‌های بیولوژیک، گفت: رشد کمی تولید دارو‌های بیولوژیک در ایران قابل قبول و منصفانه بوده است.

وی گزارشی از ویژگی‌های نظام دارویی کشور در گذر زمان ارائه کرد و ادامه داد: دارو‌های های تک در سال ۹۰ رشد خوبی در کشور یافته و در واقع رشد و شکوفایی صنعت بیوتکنولوژی در دهه ۹۰ اتفاق افتاده است.

مشاور اجرایی و سیاستگذاری سازمان غذا و دارو همچنین بیان کرد: ارزش بازار دارویی کشور در ۱۵ سال گذشته رشد کرده و این بازار در سال ۹۵، ۱۶ هزار میلیارد تومان برآورد شده است و پیش بینی می‌کنیم تا پایان امسال به ۲۰ هزار میلیارد دلار برسد.

وی ادامه داد: سهم دارو از کل هزینه‌های سلامت کشور ۱۵ درصد است و بر اساس آمار‌های ارائه شده میزان ارزبری صنعت دارویی کشور، حدود ۷/۱ میلیارد دلار است.

چراغعلی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: برخلاف ادعای برخی که سرانه مصرف دارو در کشور را بسیار بالا می‌دانند، سرانه مصرف دارو در کشور ۶۲ دلار است که رقم خیلی بالایی نیست.

مشاور اجرایی و سیاستگذاری سازمان غذا و دارو با اشاره به بازار تولیدات دارویی در کشور، گفت: حدود ۷۰ درصد ۱۶ هزار میلیارد تومان ارزش دارویی کشور را صنایع داخلی تولید می‌کنند و ۳۰ درصد مابقی نیز از طریق واردات تامین می‌شود.

وی ادامه داد: در حوزه دارو‌های بیوتکنولوژی مهم‌ترین عامل رشد را می‌توان «توجه ویژه مسوولین کشور به این حوزه»، «فعال شدن صنف»، «تهیه دستورالعمل داخلی برای تولید این نوع داروها»، «اولویت دادن رسیدگی به درخواست‌ها برای تولید این داروها»، «انحصار بازار برای تولیدات داخلی»، «منع واردات»، «قیمت گذاری مناسب» و «صادرات» عنوان کرد.

چراغعلی در خصوص موفقیت‌های به دست آمده در حوزه تولید دارو‌های زیست فناوری، اظهار کرد: «تثبیت جایگاه صنعت دارو‌های زیست فناوری در کشور»، «حضور بیش از ۸ شرکت فعال»، «تولید ۳۰ داروی بسیار ضروری برای نظام سلامت کشور»، «افزایش دسترسی بیماران»، «صرفه جویی ارزی»، «دسترسی تولیدات ایرانی به بازار‌های جهانی»، «شناخته شدن ایران به عنوان یکی از کشور‌های مطرح»، «تاسیس چندین شرکت دانش بنیان با آینده‌ای روشن» و «تثبیت جایگاه بخش خصوصی در صنعت داروسازی کشور»، مهم‌ترین موفقیت‌های کسب شده است.

وی چالش‌های آینده این حوزه را شامل تعیین ملکول‌ها برای اولویت‌های آینده، تولید دارو‌های ژن تراپی، تقابل محدودیت منابع نظام سلامت و ملکول‌های آینده، تاثیر تولید داخلی دارو‌های بیولوژیک در بودجه سلامت، لزوم صادرات گسترده تر، تولید دار‌های orfan و ... عنوان کرد.

 انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.