معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری بلاروس در سیاست خارجی ایران از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: تهران و مینسک از روابط دو جانبه و همکاریهای بین المللی خوبی برخوردار هستند و تبادل هیئتها و سفرهای مسئولین دو کشور میتواند نقش تعیین کنندهای در توسعه مناسبات فیمابین داشته باشد.
وی افزود: متاسفانه آمریکا و به خصوص رئیس جمهور فعلی این کشور با فضاسازی و اعمال تحریمهای جدید تلاش میکند مانع از توسعه همکاریهای تهران با کشورهای دیگر شود، اما خوشبختانه در حال حاضر شرایط بین المللی خوبی برای گسترش همکاریهای ایران با سایر کشورها وجود دارد.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: با وجود آنکه تروریسم در منطقه ما فعال است و گروههای تروریستی در سوریه، عراق و برخی کشورهای دیگر فعالیت دارند، اما جمهوری اسلامی ایران با همکاری دوستان خود از جمله روسیه موفق شده است بسیاری از این مسائل را حل و فصل کند.
جهانگیری با بیان اینکه ایران و بلاروس از فرصتها و زمینههای همکاری مناسبی برای توسعه مناسبات و ارتقاء سطح همکاریها برخوردار هستند، خاطر نشان کرد: دو کشور از ظرفیتهای خوبی در صنعت برخوردار هستند و پیشنهاد همکاری مشترک در تولید کمباین و تراکتور ایده بسیار خوبی است و ایران در این زمینه آمادگی کامل دارد.
وی با اشاره به دستاوردهای خوب شرکتهای داروسازی کشورمان، افزود: شرکتهای داروسازی ایران دستاوردها و توفیقات خوبی در سالهای اخیر داشته اند به گونهای که برخی از محصولات خود را به کشورهای اروپایی نیز صادر میکنند که در این زمینه آمادگی همکاری با بلاروس نیز وجود دارد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: ایران و بلاروس از فرصتها و ظرفیتهای متعددی برای همکاری در بخش تکنولوژیهای پیشرفته و صنایع نظامی برخوردار هستند که میتوانند با استفاده از این فرصتها سطح همکاریهای خود را ارتقاء دهند.
وی همچنین با اشاره به پیشنهاد وزیر صنایع جمهوری بلاروس برای گسترش همکاریهای نفتی دو کشور اظهار داشت: ایران از حضور شرکتهای بلاروس برای سرمایه گذاری در بخش نفت و همکاریهای مشترک در این بخش حمایت میکند.
جهانگیری از آمادگی ایران برای افزایش فروش نفت به بلاروس و تامین نیازهای نفتی این کشور خبر داد و گفت: در این زمینه لازم است توافقاتی در خصوص سازوکار مبادلات مالی انجام شود و ایران آمادگی دارد در چارچوب این توافق، نفت مورد نیاز بلاروس را تامین کند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برگزاری جلسات و نشستهای کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و بلاروس که در سطح وزرای دو کشور انجام میشود، تصریح کرد: انتظاری که از کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور وجود دارد این است که موانع پیش روی توسعه مناسبات را شناسایی و تدابیر لازم را برای حل این موانع اتخاذ کند تا با برطرف شدن هر چه سریعتر مشکلات فراروی توسعه مناسبات فیمابین، شاهد افزایش حجم مبادلات تجاری دو کشور باشیم.
وی با اشاره به برخی مشکلات و مسائل شرکتهای ایرانی که در بلاروس سرمایه گذاری کرده اند خواستار توجه ویژه مسئولین بلاروس به این شرکتها و تلاش در جهت حل مشکلات آنان شد.
وزیر صنایع جمهوری بلاروس نیز در این دیدار با اشاره به همراهی یک هیأت بلند پایه سیاسی و اقتصادی در سفر خود به تهران، گفت: در این سفر در تلاش هستیم تا زمینههای همکاریهای دو کشور را در بخشهای مختلف از جمله بخش دارو، راه آهن، حمل و نقل الکترونیکی و تولید مشترک فعالتر کنیم.
ویتالی ووک تصریح کرد: در این سفر مذاکرات و توافقاتی با طرف ایرانی انجام داده ایم تا زمینههای جدیدی برای همکاریهای دو کشور ایجاد کنیم و در همین چارچوب نقشه راهی برای توسعه مراودات و مبادلات تجاری تا سال ۲۰۲۰ تدوین خواهیم کرد.
وی با اشاره به بازدید خود از شرکت تراکتورسازی تبریز و انجام مذاکرات برای همکاریهای مشترک گفت: بلاروس آمادگی دارد با ایران در تولید کمباین و تراکتور همکاری مشترک داشته باشد و تکنولوژی خود را به ایران منتقل کند.
وی همچنین از آمادگی جمهوری بلاروس برای صادرات محصولات غذایی و دامی و نیز همکاریهای مشترک در زمینههای مختلف به ایران خبر داد و ضمن تبریک به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برای ملت ایران آرزوی موفقیت کرد و خواستار ارتقاء سطح همکاریها و افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور شد.
انتهای پیام /