مصرف صحیح نمک نیز یکی از راههای کنترل فشار خون است زیرا درصد زیادی از مبتلایان به فشار خون با کم کردن نمک مصرفی میتوانند تاحد زیادی فشار خونشان را کاهش دهند. برای این منظور نخست باید غذاها با نمک کمتری پخته شوند. دوم اینکه از مصرف غذاهای شور مثل ترشیجات، خیارشور و... اجتناب شود و بهتر است برسر سفره از نمکدان استفاده نشود.
در 80 درصد موارد هیچ علت مشخص و قابل درمانی برای این بیماری پیدا نمیشود. در این موارد فشار خون را بنیادی یا اساسی مینامیم و فقط با روشهای دارویی و غیر دارویی آنرا کاهش میدهیم. این مطلب به این معنی است که در20 درصد بیماران دچار فشار خون، بیماری خاصی که عامل فشار خون باشد یافت میشود و میتوان با درمان آن بیماری موجب خشکیدن ریشه فشار خون و درمان نهایی بیمار شد. یکی از بیماریهای مهم عامل فشار خون تنگی رگهای کلیه هاست، این بیماری باعث فشار خون شدید میشود که به سختی و با مصرف چند نوع دارو قابل کنترل است. بنابر این وقتی فشار خون شدید است و به دارو جواب نمیدهد باید با آنژیوگرافی رگهای کلیه وجود تنگی در این رگها را بررسی بکنیم. از دیگر بیماریهای عامل فشار خون، توموری به نام فئوکروموسیتوم است که در غده فوق کلیه تشکیل میشود. به دلیل رهاشدن ناگهانی آدرنالین این بیماران که در حالت عادی مشکلی ندارند، ناگهان دچار حملات شدید تپش قلب، عرق کردن و فشار خون شدید میشوند. راه درمان این بیماری جراحی و در آوردن تومور است.
بیشتر بخوانید: داروهای کنترل کننده فشار خون
پر کاری تیروئید از عوامل فشار خون است که باعث تند شدن ضربان قلب و بالارفتن فشار خون میشود . با درمان بیماری تیروئید فشار خون این بیماران هم کنترل میشود. زیادی کورتیزون در بدن و خوردن کورتون به مدت طولانی نیز از عوامل فشار خون هستند.
منبع:جام جم
انتهای پیام/