سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیف مطرح کرد؛

کاهش نرخ ارز در راه است

رئیس کل بانک مرکزی از کاهش قیمت ارز در روزها و ماه‌های آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در آیین افتتاحیه هفتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت که در برج میلاد برگزار شد، اظهار کرد: واگذاری امور مرتبط به فناوری به یک واحد جداگانه و تصویب تصمیم‌گیری برای عملیاتی شدن فناوری در یک بانک باید به رویکردی همه جانبه برای بهره‌برداری از حداکثر منافع و مواجهه راهبردی با تسهیلات فناوری تحول یابد.

وی افزود: سامانه‌های پرداخت و تسویه که سال‌ها در بسترها، استانداردها و ساختارهای جا افتاده مسیر تکاملی خود را طی می‌کرد، با امواج چندگانه فناوری‌های نوین، مشتمل بر شبکه‌های اجتماعی، ابزارهای هوشمند، پردازش ابری، زنجیره بلوک و دفاتر توزیع شده روبرو شد.

سیف پذیرش هوشمندانه و کنشی فناوری را مستلزم تغییر در نگرش سیاست گذار و صاحبان و مدیران کسب و کار به صورت توامان دانست و گفت: مدیران بانک‌ها و مؤسسات بیش از پیش باید نسبت به ماهیت تغییرات فناوری محور و اثرات آن بر کسب و کار پولی و بانکی آگاهی شناخت دقیقی کسب کنند و به صورت مستقیم در تصمیمات راهبردی مشارکت کنند.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه رویکرد آغازین نظام پولی و بانکی به صورت شکلی تبلور یافت، افزود: این بدان معناست که امکانات به فناوری ‌های نوین در تحول مسیرهای خدمت‌رسانی و دسترس پذیری بیشتر آسان‌تر مشتریان به کار گرفته شد در حالی که تجربه نشان داده که ورود فناوری‌های نوین اطلاعات و ارتباطات هرگز به صورت تغییر شکلی ثبات نیافته و به سرعت تغییرات ماهوی سبب می‌شود.

این مقام مسئول با انتقاد از رویکرد منفعلانه فضای کسب و کار در به کارگیری فناوری‌های نوین، گفت: مواجه با پذیرش اثرات فناوری می‌تواند تدعی و واکنشی یا هوشمندانه و کنشی باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فناوری‌های مالی پرداخت و گفت: موضوع روز جهان و ایران در حوزه پولی و بانکی، ظهور فناوری‌های مالی است فرصت‌ها و افق‌های جدیدی را برای بهره‌گیری حداکثری از امکانات فناوری در نظام مالی فراهم می‌کند.

سیف ادغام و ترکیب‌ شدن بخش‌های مختلف بازارهای مالی و ارائه محصولات و خدمات ترکیبی را تغییر مهم دیگر دانست و افزود: بازارها‌ی پول سرمایه خدمات مالی و بیمه و بازارهای مستقلات و ترهین در فرآیند‌های نوآورانه به یکدیگر اتصال یافته و نظم جدیدی را در بازارهای مالی ایجاد می‌کنند که سیاست‌گذاران را به لحاظ کیفیت و نگرش نظارت بر آن با چالش روبه‌رو می‌سازد.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی با توجه به تحولات فناوری‌های نوین رویکرد نسبتا جدیدی را برای ترسیم نقش‌های بازار پول به کار گرفته است گفت: الگوی جدید مبتنی بر چرخه دائم از فرایند رصد، سیاست و مراقبت است که با تعامل و مشارکت ذی‌النفعان بازار و فناوری‌های مالی صورت می‌پذیرد.

به گفته وی در سپهر فناوری مالی ،هیچ تغییر و نو آوری قابل پیش بینی قطعی نیست و سیاستگذار باید از قالب صلب خود خارج شده و پویایی بازار را در فرآیند مقررات گذاری خود وارد کند.

سیف به اقدام بانک مرکزی درباره تنظیم سیاست فناوران مالی اشاره کرد و گفت: تنظیم و انتشار سیاست بانک مرکزی در قبال فناوری و فناوران مالی اولین گام برای ترسیم چنین فضایی بود که در مهر ماه امسال برداشته شد.

تدوین چارچوب کاری رویکرد اساسی بانک مرکزی

وی رویکرد اساسی بانک مرکزی، تدوین چارچوب کاری و ایجاد ساختار سلسله مراتبی از نظارت است که امکان پایش بازار را با ظرفیت‌های نوآورانه فراهم می کند.

سیف با اشاره به اینکه بانک مرکزی به جای قالب سنتی اعطای مجوز ایجاد را در چارچوب های مدنظر قرار داده است،گفت: براین اساس فضای نوآورانه را در عین کنترل بازار پولی حفظ و مراقبت می‌کند.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه سیاست بانک مرکزی در حوزه رمزینه پول‌ها، فناوری‌ها زنجیره بلوک و دفاتر توزیع یافته است، افزود: اگرچه ظرفیت‌های فناوری زنجیره بلوک برای اولین بار در رمزینه پول‌ها تبلور یافت، اما افق های نوینی را برای تحول در روش های بانکداری گشود.

وی ادامه داد: سیاست فعلی بانک مرکزی رصد تحولات همواری تعامل با سایر بانک های مرکزی و نهادهای سیاستی و اتخاذ رویه‌های است که با نظر داشت ریسک و مخاطره بالای رمزینه پول ها بتوان از فناوری های پشتبان آنها برای کاربرد جدید بهره برداری کرد.

رئیس شورای پول و اعتبار، تصریح کرد: با این حاله نباید از قابلبت فناوری‌های زنجیره بلوک و دفاتر توزیع یافته و امکانات بی نظیر در ایجاد زیرساخت‌ها و انکار ناپذیری معاملات و مبادلات غافل شد و فضا برای نو آوری های در حوزه‌های قرارداد هوشمند تسهیلاتی و سپرده ای، تعاملات ترهینی، اعتبارات اسنادی و تضامین و وثایق هوشمند پدید آمده است که انتظار می رود به فضل الهی گره‌های مهمی از کلاف نیازمتدی های اقتصاد از نظام بانکی خواهد گشود.

آخرین وضعیت بازار ارز و اقدامات بانک مرکزی

سیف در حاشیه هفتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت در جمع خبرنگاران درباره وضعیت بازار ارز و اقدامات بانک مرکزی برای بازگشت آرامش به این بخشِ، اظهار کرد: من قبل از پاسخ به این سوال بهتر است به وضعیت اقتصادی کشور اشاره ای داشته باشیم، چرا که در تورم و رشد اقتصادی هم اکنون اقتصاد کشور در مسیر درست قرار گرفته و به سمت تحرک و رونق بیشتر حرکت می کند.

وی با اشاره به بهبود درآمد ارزی نسبت به گذشته، افزود: با توجه به اینکه قیمت هر بشکه نفت به ۷۰ دلار رسیده است دلیلی ندارد که در بلند مدت وضعیت ارزی دستخوش نوسانات قرار گیرد.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: فضای فعلی اقتصاد کشور خوب است و بانک مرکزی بازار را کنترل می کند، همانطور که قبلا گفتم در دو ماه پایانی سال نرخ ارز روند نزولی خواهد داشت.

سیف با اشاره به ورود بانک مرکزی به بازار ارز، تأکید کرد: سرمایه‌گذاری در بازار ارز به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد و در نهایت کسانی که منابع خود را به ارز تبدیل می کنند متضرر می شوند.

به گفته این مقام مسئول گر وضعیت سپرده گذاری در سیستم بانکی را در سه چهار سال قبل با بازار ارز مقایسه کنیم به این نتیجه می رسیم که منابع سپرده گذاران ۸۰ درصد اضافه شده درحالی که بازدهی ارز ۵۰ درصد بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی به مردم توصیه کرد که ریسک و خطر پذیری بازار ارز را مورد توجه قرار داده و سرمایه گذاری امن و مطئنی داشته باشند چرا که در روزهای آتی قیمت ارز کاهش می یابد.

انتهای پیام/

ضرورت مشارکت فعال مدیران بانکی در تصمیمات راهبردی فناورانه

برچسب ها: بورس ، بانک ، بیمه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۵۲ ۰۳ بهمن ۱۳۹۶
دلار 3300 تومنی شده 4600 تومن؟!
ناشناس
۱۲:۱۳ ۰۲ بهمن ۱۳۹۶
وقتی میگه قیمت ارز پایین میاد یعنی دقیقا برعکس میره بالا تجربه اینو ثابت کرده...خدا بخیر کنه