سید عباس حسینی نیک، بازرس اتحادیه ناشران و کتابفروشان در خصوص تاثیر انتخاب پایتخت کتاب در توسعه فرهنگ مطالعه به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: انتخاب پایتخت کتاب فقط یک اقدام نمادین نیست و شهرهایی به عنوان پایتخت کتاب شناخته می شوند که از لحاظ برخورداری از ظرفیتهای لازم برای توسعه فرهنگ مطالعه، شرایط مناسب و مطلوبی داشته باشند.
وی افزود: انتخاب یک شهر به عنوان پایتخت کتاب علاوه بر گسترش بیش از پیش ظرفیتهای آن شهر، شهرهای دیگر را به فراهم کردن شرایط مطلوب تشویق میکند.
بازرس اتحادیه ناشران و کتابفروشان اظهار کرد: هم اکنون برخی از شهرها همچون نیشابور امکانات زیرساختی مناسبی برای توسعه فرهنگ مطالعه دارند و مدیریت شهری نیز در این شهرها توجه ویژهای به مطالعه و توسعه فرهنگ کتابخوانی دارد. به نظر من انتخاب پایتخت کتاب ایران، اقدام مناسب و خوبی است و شاید مهمترین ایرادی که می توان به آن وارد کرد، توجه بیش از اندازه به جنبه تبلیغاتی اش است.
حسینی نیک ادامه داد: اگر از کمند کارکرد تبلیغاتی طرح هایی مثل طرح انتخاب پایتخت کتاب خارج شویم، نقش موثری در گسترش فرهنگ مطالعه خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: ایجاد کتابخانههای عمومی در شهرها و کتابخانههای سیار در روستاها و کمک به بانیان و مسئولان این کتابخانهها کمک شایانی به توسعه فرهنگ کتابخوانی میکند.
حسینی نیک خاطرنشان کرد: اگر مدیران فرهنگی کشور بتوانند پایگاههایی را در شهرهای کوچک و روستاها به عنوان کتابخانه عمومی ایجاد کنند، گامی در جهت گسترش فرهنگ مطالعه برمیداریم؛ البته به نظر من در این خصوص بهتر است از ظرفیت مساجد استفاده شود، زیرا مسجد امکان و سرمایه ملی است. امروز باید کتابهایی را در مساجد در دسترس اقشار مختلف جامعه قرار بدهیم تا همه آنها را مطالعه کنند. این امر کمک میکند که پای عموم جوانان به مساجد باز شود.
انتهای پیام/