وی افزودن: در دنیای امروز هر صنف و مجموعهای برای خود نماینده دارد تا کارها را پیگیری کرده و از حقوق افراد دفاع کند، طلاب هر شهر باید نمایندهای داشته باشند تا از حقوق آنها دفاع شده و مشکلات آنان حل شود.
مرجع تقلید شیعیان مشکلات طلاب را به سه دسته تقسیم کرد و اظهار داشت: یکی از مشکلات مربوط به مسائل علمی است که شامل انتخاب استاد، پیشرفت در دروس و عزم طلبه برای تحصیل میشود.
وی ادامه داد: باید از مسائل علمی مراقبت کرد که البته گاهی با مشورت حل میشود، مهمترین مشکل حوزویان مسائل علمی است تا عمر طلاب در حوزه به هدر نرود و به مقداری که در حوزه هستند بتوانند بازدهی داشته باشند، تحقق این موضوع تا مراقبتی نباشد امکانپذیر نیست.
آیتالله مکارم شیرازی ابراز داشت: مسئله دیگر مشکلات اخلاقی است که ممکن است به برخی افراد سرایت کند بهویژه که در زمانی قرار داریم که ابزار زمینهساز مشکلات اخلاقی از هر زمانی گستردهتر است، باید مراقب بود که مشکلات اخلاقی به حوزه سرایت نکند.
وی مشکل سوم را مربوط به معیشت طلاب دانست و عنوان کرد: تا جایی که توان هست باید برای رفع مشکلات معیشتی اقدام شود، بنابراین نمایندگان طلاب میتوانند گرهگشایی مختلفی داشته باشند، مجمع نمایندگان ابتکار خوبی بود که باید تقویت شود.
مرجع تقلید شیعیان خاطرنشان کرد: باید برای حل مشکلات طلاب اهتمام کرد، باید نمایندگان عالم و دلسوز انتخاب شوند تا به طلاب کمک کنند، طلاب تقاضاهایی دارند که نمایندگان مجمع میتوانند حلقه اتصالی بین طلاب با مراجع، اساتید و بزرگان باشند.
وی افزود: نمایندگان مجمع طلاب بهویژه شهرهای استان باید همبستگی داشته باشند و جمعی و کلی فکر کنند که این همبستگی میتواند در پیشبرد کارها اثرگذار باشد، نمایندگان باید کارها را جدی بگیرند و فعالیتها نباید جنبه تشریفاتی و صوری داشته باشد بلکه باید با مسئولیتپذیری نمایندگان پیش رود.
آیتالله مکارم شیرازی با اشاره به طرحهای مجمع نمایندگان طلاب گفت: درباره ضامن اجرایی طرحها باید فکری شود، طرح مجمع نمایندگان طلاب درباره جبران خالی شدن شهرها از فضلا و مجتهدان خوب است اما باید ضمانت اجرایی آن بررسی شود.
وی افزود: سابقاً در شهرها مراجع و مجتهدان بزرگ بودند اما در حال حاضر شهرها خالیشده است و برای درس خارج و مسائل مهم دیگری که نیاز به حضور مجتهد دارد مشکلاتی ایجادشده است، فضلای هر شهری در حوزه قم متمرکز شدند که باید فکری کرد، گاهی تشویقها و امکانات مؤثر است و گاهی نیز اثری ندارد؛ حوزویان باید احساس مسؤولیت کنند و شهرها را سامان دهند.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه فضلا میتوانند در مسائل سیاسی عام در تقویت نظام اسلامی نقش داشته باشند، اظهار داشت: ولی طلاب از اینکه برنامههای جناحی داشته باشند بپرهیزند.
وی در پایان دیدار اظهار امیدواری کرد که کارها به نحو احسن پیش رود و افرادی دلسوز و دارای عزم الهی برای مجمع انتخاب شوند تا به وضع طلاب و مشکلات آنها رسیدگی کنند.
انتهای پیام/پ