به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ فاضلی، کارشناس سازمان صنعت و معدن درباره معادن موجود در استان لرستان گفت: رشته کوههای زاگرس دارای معادن غنی بسیاری است و استان لرستان در این منطقه واقع شده است.
وی افزود: بطوری که حجم ذخایر معدنی استان لرستان ۶۴۰ میلیون تن برآورد شده است.
یکی از توانمندیهای لرستان در زمینه مواد معدنی که در این گزارش به معرفی آن میپردازیم، ماده معدنی قیر طبیعی است.
مومیوند، معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان در مورد معادن قیر طبیعی استان گفت: در لرستان ۴ معدن در حال بهره برداری هستند که ذخیره کشف ۳ هزار تن در لرستان ثبت شده است.
وی افزود: عمده معادن در استان لرستان در حوزه قیر طبیعی، در مناطق سپید دشت خرم آباد و منطقه اولاد قباد کوهدشت قرار دارند.
این معدنی که عکس های در این گزارش آمده است، معدن اولاد قباد دیالیه که با ذخیره کشف شده ۱۰ هزار تن در سال ۹۵ به بهره برداری رسیده است.
فاضلی، کارشناس اکتشافات معدنی گفت: در کشور تنها استانهای لرستان، کرمانشاه، ایلام و قسمتهایی از خوزستان دارای این ماده معدنی هستند، یعنی به عنوان یک ظرفیت مطلق برای استان میتونانیم به این ماده معدنی نگاه کنیم.
مومیوند گفت: عمده فراوری که در حال حاضر بر روی قیر طبیعی در کشور انجام میشود به صورت پودر کردن قیر طبیعی است
وی افزود: با در اختیار گذاشتن پودر این محصول به واحدهای تولید آسفالت و ایزوگام، قیر طبیعی را فراوری میکنند.
مومیوند درباره اشتغال زایی تصریح کرد: اشتغالی که در حوزه قیر طبیعی داریم به صورت مستقیم حود ۵۰ نفر مشغول به کار هستند.
وی افزود: همچنین برای اشتغالزایی غیرمستقیم در حوزه این معادن بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر مشغول به کار هستند.
فاضلی،کارشناس در مورد فواید غقیر طبیعی لرستان گفت: با توجه به آنالیزهایی که از این ماده معدنی به دست آمده است، میزان درصد کربن در بالاترین سطح قرار دارد و میزان خاکستر آن بسیار پایین است. همچنین میزان مواد فرار آن نیز پایین است.
وی افزود: این ویژگیها باعث شده است نوع قیر استان لرستان از نوع کیفیت بسیار بالایی نسبت به سایر استانهای همجوار دارد.
کارشناس در ادامه گفت: با توجه به کیفیتی که در قیر استان لرستان وجود دارد، اگر ما روی فراوری این ماده معدنی کار کنیم، میتوانیم ۱۰ برابر و بلکه بیشتر از این قیر طبیعی در صنعت استفاده کنیم.
با توجه به ظرفیتهای لرستان در زمینه ماده معدنی قیر طبیعی، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان، کمکیها و برنامههایی را برای متقاضیان و سرمایه گذارن برای احداث معدن در این بخش را در دستور کار خود قرار داده است.
مومیوند گفت: در سال ۱۳۹۵ سند غیر طبیعی استان لرستان تدوین شد، یکی از الزامات این سند حمایت از سرمایه گذاران هم در حوزه استخراج و هم در حوزه فراوری است.
وی افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان لرستان، این برنامه را دارد که از همه سرمایه گذارانی که تمایل به سرمایه گذاری دارند، حوزه استخراج و فراوری قیر طبیعی در استان لرستان، هم بحث تسهیلات و هم در اختیار قرار دادن پهنهها و محدوههای اکتشافی به این افراد واگذار کند.
متاسفانه قیر طبیعی استان لرستان در خود این استان فراوری نمیشود. این محصول به استان کرمانشاه صار میشود و در این استان به صورت پودر در می آید.
یکی از معدن داران استان لرستان گفت: ما در این جا امکان فراوری قیر طبیعی را نداریم، مواد را به صورت خام به استان کرمانشاه صادر می کنیم.
با توجه به ظرفیتهای معادن قیر طبیعی در استان لرستان با فراوری این ماده معدنی، علاوه بر اشتغالزایی و صادرات این محصول میشود از خام فروشی آن جلوگیری کرد.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د