به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، نادر میرشکار رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان اظهار داشت: قالی اصیل و قدیمی منطقه سیستان دارای ویژگیهای منحصر به فردی است است که از جمله آنها میتوان به نوع مواد اولیه خاص، شیوههای بافت و نقشپردازی اشاره کرد.
میرشکار افزود: از همین رو با توجه به ظرفیتهای بینظیر این نوع فرش طبق برنامهریزی انجام شده همایش ثبت جهانی فرش دستباف سیستان در سوم بهمنماه سال جاری در شهرستان زابل برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه بافندگان بسیاری در منطقه سیستان در زمینه بافت قالی و فرش دستباف تبحر کافی و وافی دارند، ادامه داد: سالانه بیش از ۵ هزار مترمربع فرش دستباف در استان سیستان و بلوچستان بافته میشود.
میرشکار با اشاره به اینکه ۸۰ درصد فرش دستباف استان سیستان و بلوچستان صادر میشود، گفت: قطعاً در صورت فراهم شدن بسترهای لازم میتوان در خصوص استفاده بهینه از این فرصت برنامهریزی کرد.
وی با اشاره به لزوم تکریم بافندگان فرش دستباف، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۶ هزار و ۵۰۰ نفر در استان سیستان و بلوچستان کارت شناسایی قالیبافی دریافت کردهاند که همچنان این روند ادامه دارد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: استفاده از رنگ طبیعی، نقوش زیبا و منحصر به فرد، استفاده ار پشم طبیعی گوسفندان و همچنین استفاده از رنگهای گرم و خیلی روشن از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد فرش سیستان است.
انتهای پیام/ع