شرکت فرانسوی «اُلدکام» (Oledcomm)، پیش از شروع رسمی نمایشگاه «CES 2018» اولین محصول خود را با نام «مایلایفای» (MyLiFi) پیرامون شیوهی ارتباطی یاد شده معرفی کرد.
مایلایفای از یک لامپ و دانگلی که به درگاه «USB» رایانه متصل میشوند، تشکیل شده است و از طریق امواج نوری به برقراری ارتباطات بیسیم میپردازد.
لامپ موردبحث علاوه بر ارائهی عملکردی معمولی از چندین ویژگی هوشمند نیز بهره میبرد. این لامپ امکان ارائهی نورهای گرم و سرد و جابهجایی بین آنها را دارد. به علاوه نرمافزاری برای آن عرضه شده است که امکان مدیریت عملکرد لامپ و تنظیم زمان کار آن را فراهم میکند. با وجود این در نمونهی نهایی که در آینده عرضه خواهد شد، این وسیله به صورت خودکار نوع و شدت نور را تنظیم میکند.
البته به نظر نمیرسد ارتباطات اینترنتی دقیقاً از طریق نور مرئی ارائه شده باشد. در مرکز لامپ یاد شده، حلقهی کوچکی وجود دارد که به ارسال و دریافت نور مادون قرمز میپردازد. این نور توسط انسان قابل مشاهده است. در نتیجه میتوان، مایلایفای را به عنوان کابلهای فیبر نوری در نظر گرفت که به ارائهی اینترنت پهن باند خانگی میپردازد. در این دستاورد نور به جای اینکه داخل کابل حرکت بکند، در بیرون آن به شکلی نامرئی جابهجا میشود؛ زیرا با سرعت بسیار بالایی به صورت چشمکزن دادهها را به رایانه منتقل میکند.
رایانهها برای دریافت امواج مادونقرمز لامپ یاد شده باید از نوعی دانگل مخصوص استفاده بکنند. این وسیله از ساختاری دقیقاً مشابه این لامپ برخوردار است؛ اما قابلیت اتصال را به درگاه USB دارد.
حدود 15 ثانیه بعد از اتصال دانگل به یک مکبوک، این لپتاپ به اینترنت وصل شد. همچنین حداکثر سرعتی که مایلایفای در نمایشگاه CES ارائه میکند، 23 مگابیت در ثانیه است.
از مزایای ذکر شده برای مایلایفای امنیت بسیار بالای آن است؛ زیرا بر خلاف امواج وایفای که قابلیت عبور از دیوار را دارند؛ امواج نوری در اتاق محبوس شده و امکان نفوذ به ارتباطات مصرف کننده به شدت سخت خواهد شد.
از معایب مایلایفای شکننده بودن بالای ارتباطات، حتی با وجود بیسیم بودن آن است. به همین علت دانگل و لامپ باید در یک خط مستقیم نسبت به یکدیگر قرار داشته باشند.
بنجامین آزولی (Benjamin Azoulay)، مدیرعامل اُلدکام از دستاورد این شرکت با عنوان «کابل اترنت نور» (an ethernet cable of light) یاد کرد و توضیح داد اگر کاربر سعی کند کابل را خم کند ارتباط از دست خواهد رفت.
در صورتی که مایلایفای به بازار عرضه شود، هزینهای معادل 840 دلار خواهد داشت و در هر لحظه تنها یک کاربر میتواند از آن استفاده کند.
منبع: سایبروان
انتهای پیام/