در ابتدای این مراسم، بصیری مسئول سازمان بسیج رسانه گفت: امروز اختتامیه سومین جشنواره رسانهای را برگزار خواهیم کرد و با صحبتی که با داوران داشتم، آنها از کیفیت آثار راضی بودند و میتوان گفت کیفیت آثار نسبت به سال گذشته بهتر شده است.
وی ادامه داد: امروز در کشور حوزههای مختلفی مورد توجه قرار میگیرد که به نظر من اولویت اصلی کشور نیست. جشنواره ابوذر، میکوشد نگاه مخاطب و خبرنگاران را به سمت اصلی ترین مسائل جلب کند. اولویتها در کشور ما در برخی دولتها و برخی مسئولان اجرایی تغییر کرده است. متأسفانه به مسائل پیش پا افتاده میپردازیم و موضوعات اصلی را فراموش میکنیم.
بصیری عنوان کرد: انتقاد کردن این روزها سخت شده است؛ ما نمیتوانیم انتقاد کنیم مگر انتقادهایی که بعضی اجازه آن را بدهند.
وی افزود: واقعیت این است که ما باید متوجه مسائل اجتماعی و سیاسی باشیم. اگر نباشیم، تنها به تبلیغکننده برای سلبریتیها در حوزههای موسیقی و هنر تبدیل خواهیم شد، البته آن موضوعات هم مهم است اما نمیتوانیم موضوعات اصلی کشور را به فراموشی بسپاریم.
وی با اشاره به برخی مشکلات اظهار کرد: سرمایهگذاری در حوزه تولید کاهش پیدا کرده است. برخی جوانان نخبه ما از کشور مهاجرت میکنند. این موضوع ها نگران کننده است.
بصیری در خصوص تاثیر اصحاب رسانه بر رفع چالشها عنوان کرد: اصحاب رسانه باید بدانند که ما معضلات اجتماعی و علمی در کشور بسیار داریم و باید به آنها توجه کنیم. باید از اقتصاد مقاومتی تعریف درستی کنیم. اگر میخواهیم سرپا بایستیم، باید تکنولوژی و تولید علم در کشور افزایش پیدا کند و تبلیغ این ها کار رسانههاست. دولتمردان ما باید به این سمت حرکت کنند و باید مردم را از پریشانی ذهنی دور کنند و نگاه مردم را متوجه مسائل جدی کنند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران از نگاه مردم جهان دارای جایگاه بسیار ویژه است و ما گاهی به امنیت و داشتههای خود توجه نمیکنیم و مشغول موضوعات دیگر میشویم. این جشنواره به موضوعات و اولویتهای اصلی کشور توجه میکند.
در ادامه مراسم، علیرضا زاکانی دبیر مجمع عالی بسیج ضمن تبریک روز بسیج رسانه گفت: ما امروز در یک جنگ تمامعیار هستیم. نقش رسانه ها در این امور که در تمام سطوح در حال انجام است، بسیار مهم است. شناخت درست از شرایط از سوی رسانه ها، جامعه را به سمت و سوی حقیقی خود سوق میدهد. شناخت محیط و افکار عمومی و در مرحله بعد تنظیم پیامها مطابق با نیاز مخاطبان بسیار مهم است.
زاکانی عنوان کرد: ما مبتنی بر آرمانهایی انقلاب کردهایم که اگر بخواهیم، آنها را مرور کنیم، بالطبع باید شعار و خواستههای مردم در ابتدای انقلاب را جستجو کرد.
دبیر مجمع عالی بسیج در ادامه اظهار داشت: ما اگر انقلاب کردیم، به این دلیل بود که در داخل کشور 5 هدف را دنبال میکردیم؛ اینکه مستقل و آزاد باشیم، عدالت داشته باشیم. در مسیر پیشرفت معنوی و مادی گوی سبقت را برباییم و در فراتر از مرزها به دنبال مظلومنوازی و ظلمستیزی باشیم. باید این ویژگیها و اهداف را فراروی جامعه برجسته و مشخص و زنده نگهداریم و خاطره عمومی مردم را به این سمت سوق بدهیم.
وی ادامه داد: اتفاقاتی که در جامعه رخ میدهد، اگر ما را بیدار کند خیلی مطلوب است. صدای اعتراض مردم را مسئولان بشنوند و دقت کنند چه کاستیهایی در جامعه وجود دارد. بنا بود مسئولان خادم مردم باشند؛ نه اینکه طبقه ممتاز جامعه در رأس قرار بگیرند. امروز از این درد رنج میبریم و هرچه مقام معظم رهبری تذکر میدهند، این مشکل برطرف نمیشود. دومین مشکل کشور فساد اقتصادی است؛ آیا نمیشود با فساد در کشور برخورد کرد؟ این مسیر اراده و برنامه میخواهد و قیام و جهاد علیه فساد لازم است. فعلا آن چیزی که ما مشاهده میکنیم، این است که مسئولان به جای مواجهه درست وظیفه گزارشگری را به عهده گرفتهاند و برخورد جدی وجود ندارد.
زاکانی بیان کرد: اشرافیت سیاسی اگر با فساد اقتصادی بهم پیوند بخورد، برخی با پول در جایگاهها قرار میگیرند و ما کسانی را در این جایگاهها میبینیم که بیتدبیر و بدعمل هستند.
دبیر مجمع عالی بسیج خاطرنشان کرد: نکته دیگر ولنگاری فکری، فرهنگی، اجتماعی است. مسائل اجتماعی در جامعه خانمانسوز است. آیا نمیتوان اعتیاد را ریشهکن کرد و متن جامعه را در این خصوص هوشیار کرد. در این مسیر نیاز به یک حرکت داریم. البته زحماتی انجام میشود اما مبتنی بر نیاز نیست.
در پایان مراسم از برگزیدگان سومین جشنواره رسانهای ابوذر تجلیل شد.
انتهای پیام/