وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده وزارت بهداشت 20 درصد دانشآموزان دچار چاقی و اضافه وزن هستند، ادامه داد: چاقی در دوران کودکی و مدرسه میتواند باعث بروز مشکلاتی در بزرگسالی شود که بیماریهای غیرواگیر مانند سرطان و کبد چرب از جمله آنهاست.
عبداللهی در خصوص اینکه رعایت الگوی مصرف غذایی مناسب می تواند از بروز بسیاری از بیماریها و چاقی پیشگیری کند، عنوان کرد: مصرف بیرویه فست فود، نوشابه گازدار، نوشیدنیهای شیرین و تنقلات ناسالم، همچنین کاهش مصرف میوه و سبزی سبب بروز چاقی و اضافه وزن در بین دانشآموزان و کودکان بالای 5 سال میشود.
وی با اشاره به اینکه برای پیشگیری از چاقی و اضافه وزن در دوران کودکی نباید از مصرف نان سبوسدار و حبوبات غافل شد، تاکید کرد: متاسفانه امروزه دانشآموزان و کودکان از تحرک بدنی مناسبی برخوردار نیستند که این مسئله در کنار مصرف غذای نامناسب میتواند شیوع چاقی را در میان دانشآموزان افزایش دهد.
عبداللهی ادامه داد: کارشناسان تغذیه از سوی وزارت بهداشت در مراکز جامع خدمات سلامت در قالب طرح تحول حضور دارند و این افراد الگوی غذایی مراجعان و به خصوص دانشآموزان را ارزیابی میکنند و به آنها مشاوره غذایی میدهند.
وی در خصوص پایش الگوی غذایی دانش آموزان در 6 دانشگاه علوم پزشکی کشور ادامه داد: پایش الگوی غذایی دانشآموزان در دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، مشهد، گلستان، اهواز، اردبیل و شهید بهشتی انجام میشود و دانشآموزان شناسایی و دانش آموزان دارای اضافه وزن به مراکز جامع خدمات سلامت معرفی میشوند.
عبداللهی ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه مشترک وزارت بهداشت با آموزش و پرورش ورود مواد غذایی ناسالم مانند چیبس و پفک در بوفه مدارس ممنوع است و در این زمینه وزارت بهداشت آموزشهای خوبی را به اولیا و مربیان میدهد.
وی با اشاره به اینکه مصرف مواد قندی در بین دانشاموزان و کودکان باید محدود شود، یادآور شد: استفاده از لوازم ورزشی، تحرک بدنی مناسب، کاهش مصرف فست فود، داشتن الگوی غذایی مناسب و مصرف حبوبات میتواند از شیوع چاقی و اضافه وزن در بین دانشآموزان و حتی افراد بزرگسال جلوگیری کند.
انتهای پیام/